Zadovoljna.si
Lani je Natalija za novo leto nazdravljala z županom Jankovićem, letos bo silvestrovala v Hrastniku.

Svet na Kanalu A

Vrtoglavi zneski ali 'skromni' honorarji - koliko bodo pospravili v žep?!

U.S.
10. 12. 2013 09.40
106

Ste že razmišljali o tem, kje boste letos preživeli najdaljšo noč v letu? Časa imate sicer še nekaj, a dejstvo je, da bo 31. december potrkal na vrata prej, kot si mislite. In če si mi še ne belimo pretirano glave s tem, kje bomo silvestrovali, mimogrede slovenske prestolnice ponujajo obilo zabave, tako da izbira ne bo pretežka, so slovenski glasbeniki vse podrobnosti glede svojih nastopov že dorekli pred časom. Zanimalo nas je, kdo je letos v žep pospravil največ. Kakšne so torej cene, ki jih domači in tuji glasbeniki postavijo za silvestrovo. Tudi oni občutijo kaj recesijo, ki vlada v državi?! Preberite, kaj so nam povedali!

S Tanjo Žagar lahko v novo leto zakorakate v središču Ljubljane.
S Tanjo Žagar lahko v novo leto zakorakate v središču Ljubljane.FOTO: osebni arhiv

Tanja Žagar bo najdaljšo noč preživela na Kongresnem trgu v Ljubljani. S svojo spremljevalno skupino Avantura bo Ljubljančane zabavala do polnoči, ko bo tik pred vstopom v novo leto vse navzoče pozdravil župan Zoran Janković in sledil bo ognjemet. "Višina honorarja za nastop je poslovna skrivnost in v skladu s poslovno etiko verjamemo, da to razumete. Situacija na glasbenem trgu je glede na minula leta veliko, veliko slabša in je primerljiva s splošnim gospodarskim stanjem v državi. Iz leta v leto je število nastopov v obdobju pred novim letom, ki velja za 'glasbeno trgatev' v upadanju. Ne glede na vse skupaj, pa Slovenci kot najboljša publika na svetu še vedno ostajajo največji žurerji. Prednovoletne zabave in silvestrovanja po trgih večjih mest Slovenije bodo zagotovo najboljše kar se nam v tem trenutku lahko zgodi. V novem letu pa si vsi želimo več dela," nam je zaupal Miki Šarac, manager pevke Tanje Žagar.

Tudi Alenka Godec bo s skupino zabavala Ljubljančane, in sicer pred Magistratom. "Vsi se moramo bolj ali manj prilagajati trenutni situaciji, tudi mi glasbeniki s honorarji. Jaz sem z letošnjim dogovorjenim silvestrskim honorarjem zadovoljna. Imam rada oder pred Magistratom in dobro razpoložene ljudi, ki se tam ponavadi zberejo," nam je povedala Alenka.

Nuša Derenda je ponosna, da že 30 let silvestrovo preživlja na odru.
Nuša Derenda je ponosna, da že 30 let silvestrovo preživlja na odru. FOTO: Sandi Prosen
"Cena nastopa je odvisna predvsem od tega, kako dolg je program (nekaj pesmi ali nekaj ur), ali je nastop podnevi ali ponoči in priložnost. Zato nima smisla naštevati cene, ker se jo preprosto glede na želje in zmožnosti dogovorimo. Z večino organizatorjev delamo že več let in vedo, kaj lahko zahtevajo. Vsekakor ni enaka, če je za skupino, poroko, prireditev ali pa silvestrovanje. Ampak Nušino občinstvo ve, da pri njej dobi izjemno kakovost in dobro zabavo. Nuša je ponosna, da že 30 let silvestrovo preživi kot pevka in v tem uživa. Tudi letos bo tako. Pridite na žur letos v Ljubljano pred Mestno hišo," so nam sporočili iz tabora pevke Nuše Derenda.

Rebeka Dremelj, ki je v preteklosti veljala za največjo zaslužkarico v prazničnih dneh, bo najdaljšo noč v letu preživela na Ptuju. "Glede honorarja je povsem jasno, da ostaja poslovna skrivnost. Primerjave med lanskim in letošnjim decembrom žal ne morem delati, ker lani zaradi porodniškega dopusta nisem bila poslovno aktivna," nam je zaupala simpatična pevka.

Lani je Natalija za novo leto nazdravljala z županom Jankovićem, letos bo silvestrovala v Hrastniku.
Lani je Natalija za novo leto nazdravljala z županom Jankovićem, letos bo silvestrovala v Hrastniku.FOTO: Miro Majcen
Natalija Verboten nastopa v Hrastniku za Silvestrovo. "Višine honoraraja nikoli ne delimo z mediji/javnostjo. O cenah nastopov in materialnih dobrinah na splošno nikoli ne razglabljamo v javnosti, tako da nimam komentarja na višino honorarja. To je poslovna skrivnost, znana le pogodbenim strankam. Cena se postavi na podlagi večih faktorjev, kot so lokacija, obseg prireditve, zahteve organizatorja, trenutnega povpraševanja," je v izjavi zapisal Dejan Bojič iz Bumeranga.

Manca Špik se že kmalu po napornem decembru odpravlja v Avstralijo. "Silvestrovo bom preživela najprej v nekem hotelu v Ljubljani, nato za polnoč še na trgu v Velenju. Prav luštno bo! Kar se tiče honorarja bo enak kot vsa leta. Z njim sem zadovoljna glede na situacijo v državi. O številkah pa nikoli ne govorim rada, naj ugibajo," nam je v smehu izdala.

Alya letos silvestruje v Mariboru, kjer ima koncert. "O višini honorarja žal zaradi pogodbene klavzule o varovanju poslovnih informacij ne morem govoriti," je bila kratka in jedrnata v svoji izjavi.

Rebeka bo po lanskoletnem premoru zaradi porodniškega dopusta letos za novo leto znova stala na odru.
Rebeka bo po lanskoletnem premoru zaradi porodniškega dopusta letos za novo leto znova stala na odru. FOTO: Tibor Golob
»Še nekaj let nazaj so glasbeniki na silvestrovo dosegali dvojne ali celo trojne honorarje. Zadnji dve leti je situacija popolnoma drugačna. O visokih, trojnih honorarjih lahko sanjajo le največje zvezde, pa še te ne dosegajo takšnih številk kot leto dni nazaj, temveč nekaj tisoč evrov nižje. Pri večini izvajalcev so se honorarji celo prepolovili, nekateri glasbeniki svoje cene za silvestrovo niso niti znatno dvigovali, ker so vedeli, da se zna zgoditi, da zaradi konkurence sploh ne bodo dobili nastopa, če bo cena previsoka. Nekaterim izvajalcem pa se je letos zgodilo tudi to, da so, ker niso želeli igrati za manjši honorar kot preteklo leto, preprosto ostali brez nastopa. Organizatorji se o tem, katerega izvajalca bodo povabili na silvestrski večer, odločajo zadnji dve leti po principu, kdo naredi največji žur, pritegne največ ljudi, igra najdlje časa in najbolj napolni blagajno," nam je svoje stališče o tem, koliko v žep pospravijo znani slovenski glasbeniki povedala Kaly Kolonič, lastnica Agencije Ekskluzivno, ki že 15 let skrbi za PR in booking izvajalcev.

Brez novoletnega nastopa pa bo letos Saša Lendero. "Letošnji silvestrov večer bom preživela z družino. Tako bom prijetno zaključila naporen december," je povedala.

Pri sosedih se hvalijo s številkami

In če na eni strani slovenski glasbeniki v en glas zatrjujejo, da o številkah ne morejo govoriti, ker jih k molčečnosti zavezujejo poslovne pogodbe, so na drugi strani hrvaški kolegi bolj zgovorni. Ena najbolj uspešnih in priljubljenih hrvaških pevk Severina naj bi za novo leto v žep pospravila kar vrtoglavih 50 tisoč evrov. Zabavala bo goste v Črni gori. Petar Grašo bo prav tako najdaljšo noč v letu preživel v Črni gori, kjer naj bi mu za nastop ponudili honorar v vrednosti 10 tisoč evrov. Gibonni, ljubljenec slovenskega občinstva, bo silvestroval v Splitu, kjer bo zabaval zbrano množico, v novo leto pa bo zakorakal bogatejši za 40 tisočakov. Tony Cetinski, ki bo še pred novim letom gostoval tudi v Ljubljani, naj bi za nastop v Poreču dobil 45 tisoč evrov, kar je sicer občutno manj, kot je zaslužil v preteklih letih, a se s tem zaslužkom vseeno uvršča na sam vrh novoletnih zaslužkarjev, poročajo hrvaški mediji.

Severina naj bi za novoletni nastop dobila kar 50 tisoč evrov.
Severina naj bi za novoletni nastop dobila kar 50 tisoč evrov.FOTO: Mare Vavpotič in Žiga Intihar


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (106)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478