Zadovoljna.si
Pokazala je veliko dobre volje in poguma.

Svet na Kanalu A

Mama Zdenka: po ločitvi je ostala brez vsega!

N.J.
08. 10. 2013 13.45
46

"Komaj sem se zbudila," je dejala, ko smo jo ob 8.30 poklicali in povprašali, kako se počuti doma. "Utrujena sem," je odvrnila. "Domov sem prišla ob treh zjutraj …" Kot prva je letos v ponedeljkovi oddaji Gostilna išče šefa šov zapustila 56-letna Zdenka Potočnik, upokojenka, ki jo ljubezen do kuhanja še vedno vodi med lonce in kuhalnice. Ima svoj vrt, na katerem prideluje bio-eko zelenjavo in jo spretno uporablja pri kuhi, je ponosna mati dveh sinov in še bolj ponosna babica. Kljub težki ločitvi še vedno ostaja polna energije in optimizma. Zaupala nam je svoje prve občutke ob prihodu iz Gostilne.

V kuhinji se ne glede na očitke, da je iz 'stare šole' in 'Titovih časov' odlično znajde.
V kuhinji se ne glede na očitke, da je iz 'stare šole' in 'Titovih časov' odlično znajde.FOTO: osebni arhiv

Nominiralo vas je kar šest tekmovalcev. Vas je to presenetilo?

Ne, nič me ni presenetilo, ker mislim, da je tudi publika videla, da je čisto malo zmanjkalo, da bi ostala notri. Ni bilo velike razlike, ampak presenetila me je Aljaževa zvijača, ko se je zlagal. Mislim, da je pokazal svoj obraz. Jaz sem govorila odkrito. Meni je rekel, da se javi za stol, ker bi rad šel, publiki pa je povedal drugače. Tako da … vsak dobi o vsakem svojo sliko in mislim, da bodo ljudje to razumeli. Jaz sem sebe predstavila kot iskreno, povedala sem po pravici in to je to.

Imenovali so vas za najšibkejši člen. Kaj menite, da je razlog za to? Znanje? Medgeneracijska razlika?

Mislim, da sem se jim smilila, da ne bi zmogla tega tempa zdržat. To je 24 ur na dan … Jaz sem že v penzionu in mislim, da je kar prav tako. Vesela pa sem bila, ker sem dobila darilo od šefa. Mi je dal darilo, da bom lahko šla spomladi v njegovo delavnico, kar je bilo zame veliko veselje, da se je tako odločil in mi podaril to možnost. To mi bo en lep izziv, res lepo od njega. On je res pravi strokovnjak.

Ravnokar ste se upokojili ... vas ne mika, da bi si privoščili počitek?

18. sem se upokojila, potem pa takoj v šov. Jaz sem skozi aktivna, ukvarjam se s športom, zdaj bom še pomagala v eni planinski koči, bom šla malce na zrak, zdrav zrak. Mislim, da človek ne sme nikoli obstati, neprestano biti v gibanju pa je vseeno preveč. Malo počitka si je treba vzeti.

Pokazala je veliko dobre volje in poguma.
Pokazala je veliko dobre volje in poguma. FOTO: POP TV
Verjetno vas je v življenju zaznamovala tudi ločitev in dejstvo, da ste z dvema sinovoma ostali sami. Kako ste se spopadali s tem?

Res sem mogla biti močna oseba. Pri 50. letih sem morala iskati svoje stanovanje. Ostala sem brez vsega. Mislim, da sem bila kar močna, da mi je uspelo doseči to, kar je. Če se človeka postavi na realna tla pri petdesetih letih, to ni enostavno. Ampak sem zdržala in dokazala, da se da. Moji živci so očitno kar na pravem mestu.

Vam je to dalo tisto potrebno energijo in zagon, da ste se prijavili za sodelovanje v šovu?

Ja. Ko se je to vse zgodilo pri nas doma (ločitev, op. p.), sem šla nazaj v šolo. Hkrati sem delala, tako da nisem imela časa misliti na dogajanje doma. V glavnem sem vesela, da je tudi sin nadaljeval z delom in je zdaj kuhar. Ponosna sem, da sta sinova oba v službi, da nista brezposelna, da sta se naučila delovnih navad in lahko sama ustvarjata svojo karierno pot in prihodnost.

Kdo po vašem mnenju bo naslednji zapustil šov?

Si bom malce pogledala za nazaj oddaje na VOYO, pa bom mogoče potem vedela.

Komu pa najbolj privoščite zmago?

Tudi tega ne vem. Videti moram, kakšna je realna slika in kako se kregajo med seboj … Moram si ustvariti realno sliko o vseh.

Najbolj jo je s svojo zvijačo razočaral Aljaž, ki ji je pred oddajo zatrjeval, da si želi domov, v šovu pa je trdil ravno nasprotno.
Najbolj jo je s svojo zvijačo razočaral Aljaž, ki ji je pred oddajo zatrjeval, da si želi domov, v šovu pa je trdil ravno nasprotno.FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493