Zadovoljna.si
Umeten ten

Svet na Kanalu A

'Kiksi', ki vas lahko drago stanejo!

U.S.
30. 06. 2014 22.04
0

Imate težave z nanašanjem samoporjavitvenih krem? Poskrbite, da boste sredstva za samoporjavitev uporabljali pravilno, saj boste sicer kaj hitro postale preveč lisaste ali preveč oranžne. Ponujamo vam nekaj nasvetov, na kaj bodite pozorne, še preden v roke vnovič vzamete samoporjavitveno kremo.

Pri nanosu samoporjavitvene kreme je treba biti še kako pazljiv, da vaša koža ne postane lisasta ali preveč oranžna.
Pri nanosu samoporjavitvene kreme je treba biti še kako pazljiv, da vaša koža ne postane lisasta ali preveč oranžna.FOTO: iStockphoto
Enakomerna porazdelitev

Da boste izgledali naravno, morate kremo enakomerno nanesti na vse predele telesa. In če jo boste sami poskušali nanašati na hrbet, se vam lahko kaj hitro zgodi, da bo barva neenakomerno razporejena. Zato prosite za pomoč koga, ki vam bo pomagal kremo lepo nanesti tudi na hrbet.

Privoščite si piling

Piling odstrani odmrle celice s kože in posledično se krema prime bolj enakomerno. Najbolj enostavna je uporaba piling krpice. Naredite si piling po vsem telesu, največjo pozornost pa posvetite kolenom in komolcem, saj je tam največ poroženele kože.

Pomanjkanje časa

Za nanašanje samoporjavitvene kreme si morate vzeti dovolj časa, nikar se vam naj nikamor ne mudi. Če boste nestrpni in boste svoje delo opravili površno, boste kremo nanesli neenakomerno in koža bo postala lisasta. Samoporjavitveno kremo nanašajte samo na en predel telesa naenkrat.

Ustavite potenje

Pred nanašanjem kreme mora biti koža popolnoma suha. Le na najbolj izsušene predele telesa, kolena in komolce nanesite tanek sloj nemastne kreme za telo. Med nanašanjem in dve uri po njem se izogibajte znojenju. Rob lasišča in obrvi po nanosu kreme previdno obrišite z vatko.

Pred nanosom sredstev za samoporjavitev je priporočljivo, da si privoščite piling.
Pred nanosom sredstev za samoporjavitev je priporočljivo, da si privoščite piling. FOTO: iStockphoto

Pozorni bodite na dlani

Da se boste izognili porjavelim dlanem, pred nanosom namažete dlani z vlažilnim mlekom in jih takoj po koncu nanašanja dobro umijete z milom. Kremo lahko nanašate tudi s kirurškimi rokavicami. Zgornji del dlani obarvate tako, da vzamete vatno blazinico in z njo nanesete samoporjavitveno kremo ali pa si jo razmažete z drgnjenjem zgornjega dela dlani med seboj.

Nepredvidljivi kiksi

Na določenih predelih telesa se lahko barva prime bolj kot drugod, a to boste le stežka  vnaprej predvidele. Na takšne predele naslednjič nanesete najprej vlažilno mleko ali pa na ostale predele samoporjavitveno kremo nanesete dvakrat zaporedoma, v razmaku dveh ur. Posebej pozorni bodite, da vam krema ne zaide med prste, za nohte ali obnohtno kožico. Od tam jo je namreč zelo težko odstraniti.

Če se vam nanos ponesreči, boste umetno porjavelost najlažje in najhitreje odstranile s pogostejšim tuširanjem, pilingom in uporabo izdelkov s hidroksi kislinami.

Oranžne zvezdniške katastrofe!

Tudi med zvezdnicami pa najdemo takšne, ki pretiravajo s sredstvi za umetno porjavitev. Zmagovalk je več -  zagotovo pa v ožji krog favoritk za to 'laskavo' titulo sodijo Christina Aguilera, ki ji tako temen ten kože nikakor ne pristaja. Takoj za petami ji z oranžnostjo sledi modna ikona Victoria Bechkam, ki sama pravi, da je njena koža naravno bolj oranžna. Ne zaostaja pa niti Lindsay Lohan, ki se je v preteklosti v javnosti že večkrat pojavila neenakomerno porjavela.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493