Zadovoljna.si
David Beckham velja za enega izmed najlepših nogometašev na svetu.

Svet na Kanalu A

Po katerem se vam najbolj kolca?

J.V.
27. 08. 2015 10.46
9

Pripadnice ženskega spola morda niso največje oboževalke nogometa, si pa vsaka rada spočije oči na postavnem nogometašu. David Beckham, Cristiano Ronaldo, Alexander Meier, Gerard Pique, Oliver Giroud in Cesc Fabregas je le nekaj imen, ki se jim je uspelo uvrstiti na lestvico najbolj seksi nogometašev na svetu!

David Beckham velja za enega izmed najlepših nogometašev na svetu.
David Beckham velja za enega izmed najlepših nogometašev na svetu.FOTO: Pinterest
Ljubljanske zvezde: Kaj so danes v prestolnici počeli štirje postavni nogometaši?
Nobena skrivnost ni, da ženske 'padajo' na nogometaše in verjetno se je marsikateri moški že kdaj vprašal, kaj je tisto, kar jih pri nogometaših najbolj privlači. Mediji vsako leto objavijo številne lestvice najbolj seksi nogometašev, razpravljajo o njihovem zasebnem in ljubezenskem življenju, pod drobnogled pa vzamejo tudi njihova dekleta in žene. Sodeč po statistiki Googla je iskalni niz 'najlepši nogometaš' prehitel iskanja v kateri koli drugi zvrsti športa. Hokejistov in košarkašev na lestvici trenutno ne najdemo. In zaradi tega so se znanstveniki odločili, da odkrijejo vzrok te privlačnosti. Obstajali naj bi namreč biološki razlogi, zaradi katerih so ženskam najbolj všeč nogometaši, poroča TIME.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo FOTO: Reuters
Ženske privlači fizična moč

Ženske privlači moč in karakteristike, ki so povezane z veliko količino testosterona, kot je na primer moški obraz. Znanstveniki so pred časom odkrili, da so ženske biološko programirane in jih privlači fizična vzdržljivost. Eric Postma, znanstvenik z Instituta za evolucionarno biologijo v Zürichu, je izvedel raziskavo, v kateri so morale udeleženke oceniti privlačnost obrazov različnih kolesarjev. Za najbolj privlačne so bili izbrani tisti, ki so najbolj vzdržljivi. Kar je dobra novica za nogometaše, ki morajo biti zelo vzdržljivi, da lahko preživijo tekmo.

Ravno prav mišičasti

Obenem imajo nogometaši tudi telo, s katerim se lahko običajni ljudje poistovetijo. »Nogometaši so blizu miselnemu dojemanju povprečne lepote. Poglejte skulpture idealnega moškega iz časov Rimljanov in Grkov, zelo so podobni nogometašem,« pravi doktor David Geier, strokovnjak za športno medicino. Nogometaši so mišičasti, a niso 'nabiti'.

Ne bojijo se pokazati svojih čustev.
Ne bojijo se pokazati svojih čustev.FOTO: Instagram

Ne bojijo se pokazati čustev

Igralci nogometa so znani po tem, da na igrišču pogosto pokažejo svoja čustva. Ob doseženem golu od sreče padajo na kolena, potočijo tudi kakšno solzo, se objemajo in kričijo. Po golu pa odvržejo svojo majico in tečejo po igrišču. Medtem ko golman, ki žoge ni ubranil, od žalosti pade na kolena. In prav zaradi- vseh teh čustvenih in dramatičnih reakcij, naj bi bili nasprotnemu spolu še bolj privlačni. Raziskava iz leta 2011 je pokazala, da ženske 'padajo' na moške, ki niso zadržani glede izkazovanja čustev. »To lahko pojasni zakaj jih privlačijo nogometaši. Kadar pokažejo ponos po uspehu, in razočaranje po neuspehu, to poveča njihovo privlačnost,« pravi Jessica Tracy, profesorica psihologije, ki je raziskavo izvedla.

Radi pokažejo svoja izklesana telesa

Zadnji razlog, zakaj so ženskam všeč, pa je zelo preprost. Njihovi dresi razkrivajo veliko gole kože, svoje trebušne mišice pa radi na igrišču pokažejo tudi sami. Za razliko do njih so na primer hokejisti v polni bojni opremi, ki ne razkriva njihovih mišic.
 

 

 

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413