Zadovoljna.si
Zvezdnica telovadijo

Svet na Kanalu A

Razkrili skrivnost hollywoodskih zvezdnic!

J.V.
17. 07. 2014 11.03
1

Ste naveličani klasičnega vadbenega režima in si želite nekaj drugačnega, kar vam bo pognalo kri po žilah in pospešilo vaš srčni utrip? Boot camp je v zadnjem času postala ena izmed najbolj priljubljenih oblik vadbe, pri kateri boste z izdatno mero timskega dela in tovarištva, usmerjeni h ’kurjenju’ maščob. Vojaška vadba je sestavljena iz teka, atletskih poskokov in vaj za moč, ki vam bodo pomagale pri oblikovanju telesa.

Boot camp centri so vedno bolj priljubljeni tudi pri nas.
Boot camp centri so vedno bolj priljubljeni tudi pri nas.FOTO: Profimedia
Če je bil vojaški režim vadbe nekoč namenjen predvsem moškim, se je to v zadnjih letih vsekakor spremenilo. Za novodobni boot camp, ki je v osnovi fitnes program, ki zajema širok nabor vadb, se odloča vedno več pripadnic nežnejšega spola, ki si želijo izklesati svoje telo in so naveličane klasičnega poskakovanja na ritme popularne glasbe.

KO ŠTUDENTKA ZA TEDEN DNI POSTANE VOJAKINJA. KAKO IZGLEDA VOJAŠKI TABOR NA BOHINJSKI BELI, KJER SE MLADI PREIZKUŠAJO V VOJAŠKIH VEŠČINAH. SVET OB 18.00.
Kaj je boot camp?

Gre za posebno obliko skupinske vadbe, ki temelji predvsem na funkcionalnih vajah z lastno težo in vključuje tako tek, hojo v hribe, kot različne vaje za moč in dvigovanje uteži, v nekaterih primerih pa so v vadbo vključeni tudi rekviziti, kot je boksarska vreča, elastični trakovi za raztezanje in še marsikaj drugega.

Boot camp je namenjen vsem, ki si želijo izboljšati vzdržljivost in moč ter se znebiti odvečnih kilogramov. Vadba, ki poteka pod budnim nadzorom trenerjev, prisili udeležence tudi k temu, da gredo korak dlje, kot če bi vadbo izvajali sami. Dokazano je, da boot camp krepi psihično zdravje in blaži posledice stresa in visokega krvnega tlaka.

Z vadbo boste povečali svojo fizično moč.
Z vadbo boste povečali svojo fizično moč. FOTO: Pinterest

Izboljšajte svojo telesno moč

V Sloveniji je v zadnjih letih nastalo kar nekaj boot camp centrov, kjer vas bodo inštruktorji in trenerji seznanili s potekom vadbe in varnimi postopki izvajanja. Športne priprave ponavadi vključujejo tri dni intenzivne telovadbe, kasneje pa jo lahko izvajate tudi sami doma. Ker je vadba zelo prilagodljiva, ne zahteva nobenega predznanja in stopnje telesne pripravljenosti.

Vadba je obnorela tudi Hollywood!

Za ta strogi režim vadbe se odloča tudi vedno več zvezdnikov, ki se želijo vrniti v formo in izklesati svoje telo. Tako je vadba osvojila tudi Hollywood in veliko zvezdnic svojo vitko linijo ohranja s tedenskim obiskovanjem boot camp centrov. Katie Holmes, Jessica Biel, Sandra Bullock in Amanda Seyfried je le nekaj imen, ki prisegajo na boot camp, kjer v eni uri pokurijo približno 1000 kalorij. Vsaka ura vadbe je videti drugače in kot pravijo same, po vsaki od njih, naslednji dan čutijo bolečine v mišicah. Kar pa je, roko na srce, tisto kar si pravzaprav želimo po dobri vadbi, kajne?

Jessica Biel je ena od mnogih zvezdnic, ki prisegajo na boot camp.
Jessica Biel je ena od mnogih zvezdnic, ki prisegajo na boot camp.FOTO: Pinterest


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493