Zadovoljna.si
Tina Gaber - 5

Svet na Kanalu A

Hitrost, vonj po bencinu, adrenalin in lepe Slovenke!

M.K.
2013-06-11 08:16
21

Da, vse to so sestavni deli motociklistične karavane Moto GP. Na dirki za veliko nagrado Italije v Mugellu je del te predstave postala tudi slovenska Miss Hawaian Tropic 2008 Tina Gaber, sicer velika ljubiteljica adrenalina in hitrosti, ki so jo pri ekipi Ioda Racing najeli kot hosteso. A glede na to, da jeklene konjičke na dveh nogah spretno vozi vse več žensk, morda ni več tako zelo daleč dan, ko se bodo vloge zamenjale in bodo na štatni ravnini na motorjih sedele ženske, ob njih pa bodo z dežniki v rokah stali moški kolegi.

Slovenska Miss Hawaian Tropic 2008 Tina Gaber je velika oboževalka motorjev in adrenalina, zato si je že od nekdaj želela kakšno motoristično tekmovanje spremljati čisto od blizu. Sanje so se ji uresničile pred nekaj tedni na dirki razreda Moto GP za veliko nagrado Italije, kjer se je premierno predstavila kot hostesa ekipe Ioda Racing. Simpatična manekenka nam je povedala, da je do sodelovanja prišlo po golem naključju. "Na nekem sestanku smo se pogovarjali o avtomobilih, motorjih in ker naravnost obožujem adrenalin, je naš pogovor nekako nanesel tudi na Moto GP. Prijatelja Tomaž Hojnik in Primož Jurman sta opazila moje navdušenje in me prijavila na natečaj, na katerem so iskali hostese za to motociklistično tekmovanje. Ko sem slišala, da so me izbrali, sem bila neizmerno vesela," nam je zaupala Tina in dodala, da se je imela na krstni dirki v Mugellu naravnost fenomenalno.

Rada bi spoznala Marca Marqueza

Takoj, ko so ji sporočili, da je izbrana, je Tina vedela, da se ji je ponudila sanjska priložnost, ki bi jo bilo škoda izpustiti iz rok. Veselje je bilo še toliko večje zato, ker je naša manekenka velika oboževalka motorjev, zato ji ni bilo težko takoj po prihodu iz Las Vegasa odriniti proti Italiji, kjer je čez dan delala na prizorišču dirke, zvečer pa si je v družbi prijateljice in sodelavke Tine Tomšič ogledala lepote in znamenitosti Firenc, kjer sta tudi prespali. V Mugellu je spoznala tudi nekaj dirkačev, za katere pravi, da so vsi po vrsti "prijetni fantje, resni in kljub mladosti zelo profesionalni", ni pa se ji uspelo prebiti do vse bolj priljubljenega Španca Marca Marqueza, a pravi, da bo za to čas na kakšni drugi dirki. Kot pravi, je bilo prav posebno doživetje spremljati tekmo iz dirkaške garaže, "dober meter stran od steze".

Znane slovenske motoristke

Tina pa niti približno ni edina znana Slovenka, ki obožuje vonj po bencinu in zažganih gumah. Mednje poleg Tine spadajo tudi nekdanja Miss Slovenije Tadeja Ternar, pevka Alya, manekenka Nataša Dobelšek in voditeljica ter sanjska ženska Miša Margan, ki so pred nekaj leti postale prve ambasadorke varne vožnje motornih koles. "Na slovenskih cestah namreč vsako leto umre več motoristk in motoristov, najpogostejši vzrok pa so hitrost, neizkušenost, neustrezna oprema,precenjevanje svojih sposobnosti, neupoštevanje drugih udeležencev in žal tudi alkohol, zato je še kako pomembno ljudi osveščati o pomenu varne vožnje in preudarnem ravnanju v cestnem prometu," so takrat zatrjevale v en glas.

Ženske naj bi bile bolj preudarne motoristke

Adrenalin, hitrost in vonj po bencinu torej že dolgo nista rezervirana samo za moško populacijo. Nad zmogljivimi avtomobili in motorji je navdušenih tudi vse več predstavnic nežnejšega spola, ki pogumno krotijo vse 'konje'. Vendarle pa ženske načeloma kljub adrenalinu veljajo za veliko bolj preudarne in premišljene udeleženke v prometu, kar potrjuje podatek, da je bilo v prometnih nesrečah udeleženih veliko manj motoristk kot motoristov. Prav tako imajo ženske pogosteje vso potrebno motoristično opremo, poleg svoje obutve pa dobro poskrbijo tudi za obutev svojega jeklenega konjička.

Na forumih izmenjujejo izkušnje

Slovenske motoristke so precej dejavne tudi na svetovnem spletu, kjer si izmenjujejo izkušnje ter nasvete in širijo krog 'pripadnic' sveta hitrosti na dveh kolesih. Po preletu nekaterih forumov smo ugotovili, da se jih večina na svojem jeklenem konjičku odpravi na izlet po Sloveniji ali sosednjih Hrvaški in italijanskih Dolomitih, tiste najbolj drzne pa so se že odpravile tudi po Zahodni in Severni Evropi ali Balkanu. Večina se strinja, da lahko ob zmerni vožnji prav z motorja najbolj slikovito doživijo lepote pokrajine, skozi katero se vozijo in ravno to naj bi bila po njihovem mnenju tista dodana vrednost, ki motor uvršča pred vsa ostala vozila.

Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152