Se jih spomnite? To počnejo danes

Se jih spomnite? To počnejo danes

N. Č.
22.07.2022, 15:10
0
Zagotovo se spomnite najstniških zvezd, kot je bila pop senzacija Hannah Montana, ki jo je igrala Miley Cyrus. Kdo so drugi najstniški idoli tistega časa in kje se nahajajo danes, pa razkrivamo v nadaljevanju.

1. Selena Gomez

Selena je svojo prvo vlogo dobila v ameriški otroški televizijski seriji, imenovani Barney and Friends, kmalu za tem se je pojavila v znani Disneyjevi seriji The Suite Life of Zack and Cody, leta 2007 pa je dobila ponavljajočo se vlogo v seriji Hannah Montana kot pop zvezda Mikayla. Vse to pa ni bilo nič posebnega v primerjavi z glavno vlogo Alex Russo v seriji Wizards of Waverly Place. To je bila vloga, ki jo je zares izstrelila med zvezde in ji odprla številna vrata. Sledile so filmske vloge (npr. v Another Cinderella Story), počasi pa se je pričela ukvarjati tudi z glasbo.

Selena Gomez v vlogi Alex Russo
Selena Gomez v vlogi Alex RussoFOTO: Profimedia

Nekdanja Disneyjeva princesa je danes svetovno znana pevka, igralka in producentka. Trenutno se ukvarja s snemanjem tretje sezone serije Only Murders In the Building, v začetku meseca pa je na TikToku namignila celo, da pripravlja novo glasbo.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Seleno lahko ujamete tudi na VOYO, in sicer v filmih Spomladanske žurerke in Deževen dan v New Yorku.

2. Demi Lovato

Njena pot se je začela podobno kot Selenina, tudi njena prva vloga je bila v televizijski seriji Barney and Friends, prepoznavnost pa je dobila s pomočjo komične serije Sonny with a Chance in muzikala Camp Rock, kjer je zaigrala ob boku glasbene skupine Jonas Brothers. Film Camp Rock je bil zelo uspešen in sledilo je nadaljevanje Camp Rock 2: The Final Jam.

Demi Lovato in Jonas Brothers
Demi Lovato in Jonas BrothersFOTO: Profimedia

Tako kot Selena je tudi Demi nadaljevala igralsko in glasbeno kariero. Izdala je kar sedem studijskih albumov, najbolj znana pa sta njena singla This Is Me in Skyscraper. Njen osmi studijski album z imenom Holy Fuck naj bi izšel 19. avgusta letos, Demi pa je že napovedala obsežno turnejo po ZDA in Kanadi, obiskala pa bo tudi nekatere dele Južne Amerike.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

3. Miley Cyrus

Vsi jo poznamo iz serije Hannah Montana, mnogi pa ne vedo, da je vlogo najprej dobilo drugo dekle, saj so za Miley dejali, da je premajhna in premlada. Kljub temu je vloga na koncu pripadla vztrajni in sposobni Miley, ki je tako praktično čez noč postala najstniški idol. Vloge pa ji ni prinesla le njena igra, veliko vlogo je odigrala tudi njena sposobnost petja. Njen prvi singel je bila pesem The Best of Both Worlds, ki je bila hkrati tudi uvodna pesem serije. Miley se je postopoma začela oddaljevati od persone, ki jo je upodabljala v seriji Hannah Montana, in pričela graditi na lastnem imenu in glasbeni karieri.

Hannah Montana
Hannah MontanaFOTO: Profimedia

Tekom svoje mladosti je zaigrala v kar nekaj uspešnih filmih (npr. LOL – ujamete ga lahko že danes na VOYO), vendar se v zadnjih letih posveča predvsem svoji glasbeni karieri. Vsega skupaj je izdala sedem studijskih albumov, pred kratkim pa je na željo oboževalcev izdala še tretji album v živo z naslovom Atenttion: Miley Live.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

4. Dylan in Cole Sprouse

Dvojčka Dylan in Cole Sprouse sta se na pobudo babice začela pojavljati v filmih, serijah in reklamah že kot dojenčka. Kot otroka sta si pogosto delila vloge, predvsem zaradi zakonov o delu otrok v Kaliforniji, ki omejujejo čas snemanja otrok v enem dnevu. Leta 2001 je Cole dobil prvo samostojno vlogo v televizijski seriji Prijatelji, igral pa je sina Rossa Gellerja, po imenu Ben. Postopoma sta začela dobivati vse več ločenih vlog, vendar sta pogosto sodelovala na istih projektih. Zapomnili si ju bomo predvsem po vlogah, ki sta ju odigrala v komični seriji The Suite Life of Zack and Cody, nadaljevanju The Suite Life on Deck in The Suite Life Movie.

The Suite Life of Zack and Cody
The Suite Life of Zack and CodyFOTO: Profimedia

Oba sta ostala v filmskem svetu, Cole pa se je posvetil tudi fotografiji. Dylana lahko letos gledamo v romantični komediji My Fake Boyfriend, Cola pa v filmu Moonshot.

5. Vanessa Hudgens

Vanessa je začela svojo kariero kot pevka v glasbenem gledališču že pri rosnih 10 letih, nadaljevala je z nekaj manjšimi vlogami v televizijskih serijah, veliki preboj med zvezde pa se je zanjo zgodil leta 2006 z izidom filma High School Musical. Zablestela je v glavni vlogi Gabrielle Montez, njen soigralec pa je zaradi neopisljive kemije že na avdiciji postal Zac Efron. Filmu sta sledila nadaljevanja High School Musical 2 in High School Musical 3: Senior Year.

High School Musical
High School MusicalFOTO: Profimedia

Vanessa še vedno gradi na svoji igralski karieri, že letos jo lahko pričakujemo v dveh novih televizijskih serijah, do takrat pa jo lahko spremljamo tudi na VOYO v filmu Spomladanske žurerke (Spring Breakers), kjer zaigra ob boku že omenjene Selene Gomez.

Spomladanske žurerke (Spring Breakers) – Selena Gomez in Vanessa Hudgens
Spomladanske žurerke (Spring Breakers) – Selena Gomez in Vanessa HudgensFOTO: Profimedia