Zadovoljna.si
Umazani ples

Trači

'Baby' razkrila še nepoznani detajl iz filma Umazani ples

J.V.
23. 07. 2021 15.27
1

Minila so več kot tri desetletja, odkar sta se med poletnimi počitnicami zaljubila Frances "Baby" Houseman in Johnny Castle. Film 'Umazani ples', v katerem sta blestela Jennifer Grey in danes že pokojni Patrick Swayze, je na filmska platna prišel leta 1987, takrat pa nihče ni pričakoval, da bo postal tako velika uspešnica in eden izmed najbolj kultnih plesnih filmov.

Čeprav je v filmu kar nekaj ikoničnih izjav, kot na primer 'Baby nihče ne postavlja v kot,' pa je eden izmed najbolj nepozabnih in slavnih prizorov zagotovo tisti, v katerem Johnny dvigne Baby nad glavo. 

"To sem naredila samo tisti dan, ko smo snemali," je v intervjuju za The Guardian leta 2015 priznala Jennifer: "Nikoli nisva vadila tega in od takrat tega nikoli nisem ponovila. Ne vem, kje vsi tisti, ki poustvarjajo ta prizor, najdejo pogum, da se vržejo v objem nekomu, ki ni Patrick Swayze. To je noro!"

Igralka je dodala, da je navdušena, da je prizor prestal preizkus časa, vendar ne namerava slediti trendu oboževalcev, ki poustvarjajo ta trenutek. "Zgodilo se je, uživajte, a nikoli več me ne prosite, naj to ponovim, ker sem prestara," je dejala. "Imam družino in želim živeti dlje." Baby morda ne bo več izvajala takšnih plesnih podvigov, toda lani je odjeknila novica, da bo film dobil nadaljevanje, v katerem naj bi ponovno igrala tudi Jennifer, ki pa naj bi se pod film podpisala tudi kot režiserka. 

33 let kasneje še vedno marsičesa ne vemo
Preberi še
33 let kasneje še vedno marsičesa ne vemo
Dviga od filma ni nikoli več ponovila.
Dviga od filma ni nikoli več ponovila. FOTO: Profimedia

"To bo natanko tak romantičen, nostalgičen film, ki so ga oboževalci franšize čakali in zaradi katerega je postal najbolj prodajan naslov v zgodovini podjetja," so zapisali v uradni izjavi pri Lionsgate, novico pa je kasneje potrdila tudi zvezdnica.

"Njegova privlačnost je bila, da je bil zelo pristen in preprost," je o izvirnem filmu povedala v intervjuju za People leta 2020. "Šlo je za nedolžnost in način, kako se nedolžnost izgubi in kako ljudje eksplodirajo v drugačno različico sebe." Na vprašanje o zamenjavi Swayzejeve vloge po njegovi smrti leta 2009 pa je igralka dejala, da pokojnega igralca "ni mogoče zamenjati".

"Nikoli ne poskušaš ponoviti nečesa, kar je bilo tako čarobno," je dejala. "Samo odločiš se za nekaj drugačnega."

Umazani ples
Umazani plesFOTO: Profimedia
Še nikoli videni posnetki razkrili, da sta si bila 'usojena'
Preberi še
Še nikoli videni posnetki razkrili, da sta si bila 'usojena'
Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375