Zadovoljna.si
Barbara Vicković

Trači

Zvezda Botrov: 'Kot mlada ženska sem bila postavljena pred veliko izzivov'

E.R.
31. 01. 2024 05.00
0

Barbara Vicković iz serije "Botri" je razkrila, kako podobna je Anđeli, ki jo igra, in se spomnila svojih igralskih začetkov.

Igralka Barbara Vicković ima za sabo izjemno igralsko kariero, trenutno pa blesti v seriji Botri kot Anđela Akrap, žena nekdanjega župana Zaglave.

Medtem, ko priljubljena serija iz dneva v dan razveseljuje oboževalce na POP TV, pa je Barbara razkrila nekaj zanimivosti iz svoje bogate kariere.

Na snemanju serije Botri se je zlomila, solze so tekle v potokih
Preberi še
Na snemanju serije Botri se je zlomila, solze so tekle v potokih

Najprej je priznala, da si z igranim likom v seriji delita nekatere značajske lastnosti:

"Seveda! Mene sestavlja vrsta različnih ljudi, kar je krivo za različne poteze mojega značaja in včasih se mi zdi, da se premalo poznam. Je pa lepo, ko lahko po vlogi sežeš globoko vase in utelešaš ta lik.  Seveda je Anđela prototip Dalmatinke, ki veliko govori in rada vse ve, sama pa se ne vidim kot taka, ker res nočem več vedeti o življenju drugih ljudi kot je treba, za razliko od Anđele. Nekje se primeša – jaz ji dam nekaj svojega, vzamem iz teh stavkov nekaj njenega in tako prideš do končne podobe lika."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Spomnila pa se je tudi trenutka, ko jo je prvič začela zanimati igra:

"V bistvu se točno spomnim, kdaj me je igralstvo začelo intenzivno zanimati. Vem, da sem vedno kazala zanimanje za literaturo in poezijo. Vedno me je privlačilo ekspresivno, lepo branje, pomen teh stavkov, pomen besedila in njegov kontekst. Skozi šolanje sem vedno imela težnjo po tem, da bi šla v Zadar v gledališče, pogledala kako predstavo, čeprav ni bilo tako pogosto, ampak če bi bila priložnost bi šla. Ko si mlad, poskusiš vse in ko si v Mladinskem domu, se je v Zadru zbrala manjša dramska skupina... Ne vem, kako sem prišla na idejo, ampak šla sem tja in vem, da sem se dobro počutila. Vodil jo je Edin Kadić, jaz pa sem vedno igrala nekaj stranskih vlog in hodila tja. Bilo mi je pomembno zaradi družbe in zabave, nikoli pa nisem resno razmišljala o tem, da bi bila igralka. In na koncu četrtega razreda srednje šole , se je ponudila priložnost, ki je nisem mogla zavrniti, in sem skočila v igro. Tako sem se želela vpisati na akademijo in na koncu to tudi storila."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolgoletno delo na gledaliških deskah je Barbari prineslo številne uspešne vloge, hrvaška zvezdnica pa je spregovorila tudi o tem, katera je njena najljubša:

"V različnih življenjskih obdobjih so mi bile pri srcu različne vloge. Lahko bi izpostavila nekaj vlog, ki so mi bile ljubše, a pri meni je bilo to predvsem odvisno od ljudi, s katerimi sem delala, seveda pa tudi od besedila in projekta.  Pomembno je bilo, kaj bo režiser ponudil, ker ko sem začela delati, je bilo to režisersko gledališče, mogoče se zdaj spet vrača k igri, a zelo hitro sem ugotovila, da delam v nekem drugem konceptu, tako da bi se v tem smislu poskušal prilagoditi in dati nekaj od sebe in zase. Tako da so bili v različnih obdobjih mojega življenja različni projekti dobri.

Po letu dni je igralec zbral moč in spregovoril o ločitvi
Preberi še
Po letu dni je igralec zbral moč in spregovoril o ločitvi

 Imam nekaj čudovitih spominov iz svoje najzgodnejše mladosti in prvega filma, ki sem ga posnel, "Cena življenja" z Bogdanom Žižićem. Pa produkcije Zagrebškega narodnega gledališča, s katerimi sem gostovala po svetu. Imeli smo dve svetovni turneji in zame je bila odlična izkušnja sodelovanje v predstavi "Macbeth", kjer sem igrala Lady Macbeth. Potem je kasneje sledilo nekaj vlog, ki se jih spominjam po zelo zanimivih ljudeh, s katerimi sem delala. Tako bom izpostavila predstave s pokojnim Božidarjem Oreškovićem, s katerim sem naredila nekaj predstav in potovala po Hrvaški ter s pokojno Marijo Kohn. Vse to so zelo zanimive izkušnje."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barbara je nato iskreno spregovorila tudi o tem, ali se je na poti do svoje slave tudi sama soočala z izzivi, ki običajno prekrižajo pot ženskam v igralskem poslu.

"Seveda se soočam z izzivi. Ti so različni, a mislim, da niso preveč drugačni od izzivov, ki jih ima ženska v katerem koli drugem poklicu. Vsekakor so drugačni, ker je tudi narava dela drugačna, ampak vseeno obstajajo. Morda jih je sedaj manj, v mladosti pa jih je bilo precej. Izzive sta sicer prinesla tudi odraščanje in družina, tako da tega ne bi pretirano izpostavljala. So pa vsi izzivi dragoceni, ker skozi njih rastemo in skozi njih se vidimo," je dejala.

Tudi ta igralec si ga privošči po prekrokani noči
Preberi še
Tudi ta igralec si ga privošči po prekrokani noči

Slavna Hrvatica bo sicer v naslednjem mesecu dopolnila 52 let, njen izgled pa je še vedno zelo mladosten. Kaj je njena skrivnost? Barbara je pojasnila:

"Lahko rečem, da sem predvsem hvaležna svojim genom. Mislim, da sem videti v skladu s svojimi leti, morda sem edino malo bolj urejena. Ne glede na veliko dela in pomanjkanja časa, se trudim trenirati, hoditi in biti čim več naravi, obenem pa zelo pazim tudi na to, kaj jem. Nekako se mi zdi, da je tako rekoč ključ do dobrega videza, če človek dovolj spi  in se ne živcira preveč, torej da ločuje pomembno od nepomembnega in da se zaveda, da se ne sme preveč razdajati. To sem recimo storila jaz, ko sem ugotovila, da ne morem porabiti toliko energije za stvari, kot sem jo včasih. Potrudim se, da v čim krajšem času naredim čim več in, da se vidim z ljudmi, ki so pomembni. Z ostalimi se ne obremenjujem.

Zvezda serije Botri razkrila, s čim jo moški lahko osvoji
Preberi še
Zvezda serije Botri razkrila, s čim jo moški lahko osvoji

 Želim preprosto zadovoljiti svoje osnovne potrebe in potrebe svojih družinskih članov, preostali čas pa namenim delu. Mislim, da je skrivnost lepega videza vseh lahko v tem, da sprejmemo, da leta minevajo, da se z njimi dobro spoprimemo, da se veselimo vsega, kar pride, ker v bistvu z leti postane videz pravzaprav manj pomemben." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Življenje velikokrat pripravi različna presenečenja, Barbara pa je spregovorila o tem, kako ji je igralstvo pomagalo preusmeriti misli v težkih življenjskih situacijah.

"Težko je ločiti življenje od službe, težko mi je. Življenjska situacija je lahko težka, zelo težka, a ne sme vplivati na delo, ki ga opravljam. Se pravi, ko pridem v službo, vse težave pustim na doma ali nekje drugje, ti problemi so potem na 'čakanju', ker to, kar delam, je nekaj, od česar živimo, poleg tega, da mi je v veselje. Tako da ne morem reči, da mi je igra pomagala v težkih situacijah, prej mi je pomagala kot nekakšen odmik od težkih situacij, ki ne morejo izginiti, ampak recimo skozi nekatere vloge lahko prebrodim svoja stanja, ki so v meni ali neka stanja, ki se jih ne zavedam, ali neke življenjske situacije, ki niso podobne karakterju, ki ga upodabljam. Potem lahko to predelam in igra mi lahko včasih služi in ima psihoterapevtski učinek na to moje subtilno telo.

Kdo je seksi Srb, ki osvaja srca Slovenk?
Preberi še
Kdo je seksi Srb, ki osvaja srca Slovenk?

 Ne želim veliko mistificirati glede svojega dela, ker je to moje delo in vsi vemo, kaj je delo, vendar je čarovnija zame v tem, da obožujem svoje delo, uživam v tem, da sem lahko igriva in da lahko to počnem že vsa ta leta. Ko se v službi smejim in zabavam, je to zame velik dopust, ne delo. Včasih lahko delam dvanajst ur, ne da bi bila potem utrujena. Zato se mi zdi, da sem na nek način blagoslovljena s tem delom – kolikor težko že je, toliko me izpolnjuje."

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Izjemno priljubljeno hrvaško serijo Botri lahko na POP TV spremljate od ponedeljka do petka ob 20.00!

Na POP TV prihaja nova sezona priljubljene serije
Preberi še
Na POP TV prihaja nova sezona priljubljene serije
Ta datum smo Slovenci nestrpno čakali
Preberi še
Ta datum smo Slovenci nestrpno čakali

Vir:  showbuzz.dnevnik.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368