Zadovoljna.si
Elizabeta II.

Trači

Britanska kraljica dobila košarico

M. A.
11. 01. 2019 08.05
0

Potem ko je maja 2017 Manchester po napadu z bombo na koncertu pevke Ariane Grande obnemel, se je britanska kraljica Elizabeta II. odločila, da si pogumna pevka, ki je po napadu organizirala tudi poseben koncert v spomin žrtvam, zasluži poseben naziv Dame. A Ariana je kraljico zavrnila.

Pisal se je 22. maj 2017 in sprva je kazalo, da bo Arianin koncert v Manchestru zgolj še eden v sklopu njene turneje Dangerous Woman, a le nekaj minut po koncu koncerta je v dvorani Manchester Arena odjeknila bomba, ki je ubila 22 ljudi in jih poškodovala več kot 800. Pevko je napad močno pretresel in sprva je želela svojo kariero zaradi incidenta celo končati, potem pa se je opogumila in ne le nadaljevala, temveč organizirala poseben koncert One Love Manchester, s pomočjo katerega je zbirala denar za družine žrtev bombnega napada.

Ariana Grande: Leto 2018 je bilo najslabše in najboljše!
Preberi še
Ariana Grande: Leto 2018 je bilo najslabše in najboljše!
Ariana Grande je s koncertom One Love Manchester zbrala več kot 11 milijonov evrov donacij za družine žrtev bombnega napada.
Ariana Grande je s koncertom One Love Manchester zbrala več kot 11 milijonov evrov donacij za družine žrtev bombnega napada.FOTO: Twitter

Arianino gracioznost in trud pa je očitno opazila tudi britanska kraljica Elizabeta II., ki je 25-letni Američanki želela podeliti kraljevi naziv Dame, ki velja za žensko obliko viteštva, a po poročanju virov, ki so blizu kraljevi družini, je Ariana Grande kraljico zavrnila. "Ariani gesta seveda zelo laska, a zdi se ji prekmalu za to. Še vedno žaluje za žrtvami in zaveda se, da je tako tudi s tistimi, ki so bili žrtvam najbližje, zato se boji, da bi se ljudem to zdelo netaktno. Kraljice v osnovi ni zavrnila, temveč je zgolj pojasnila, da čas ni pravi."

Ariana Grande priznala, da ima dva
Preberi še
Ariana Grande priznala, da ima dva
Ariana naj bi se kraljici zahvalila, a pojasnila, da čas ni pravi.
Ariana naj bi se kraljici zahvalila, a pojasnila, da čas ni pravi.FOTO: AP

Pevka se sicer letos ponovno podaja na turnejo, v sklopu katere bo obiskala tudi Veliko Britanijo. Če je razkrila, da se bo na Otoku mudila septembra, pa datuma za Manchester še ni razkrila. "Manchester, prihajamo, ne skrbite. A za vas pripravljamo nekaj posebnega," je zapisala ob razkritju drugih datumov in s tem pokazala, da bo Manchester poslej zanjo vedno nekaj posebnega.

Britanska kraljica besni zaradi govoric
Preberi še
Britanska kraljica besni zaradi govoric
Kraljica Elizabeta II. je dobila košarico.
Kraljica Elizabeta II. je dobila košarico.FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493