Schumacherjeva žena iskreno spregovorila: Vse je naredil zame.

J.V.
08.11.2019, 11:09
6
Da se je življenje družine Schumacher po tragični nesreči, v kateri je večkratni prvak formule 1 utrpel hude možganske poškodbe, za katerimi okreva še danes, močno spremenilo, je milo rečeno. V letih po nesreči je bilo le nekaj priložnosti, v katerih je žena Corinna spregovorila o tem, kakšno je njihovo življenje po nesreči, tokrat je molk prekinila za revijo She's Magazine.

Nesreča, ki se je zgodila na smučišču Meribel v francoskih Alpah in v kateri je hude poškodbe utrpel večkratni svetovni prvak Michael Schumacher, je leta 2013 pretresla svet formule 1, dirkaško sceno, pa tudi športni svet nasploh. Pretresla pa je tudi življenje njegove družine, soprogeCorinne, hčerke Gine Marie in sina Micka, ki zadnja leta pravzaprav odraščata brez očeta. Kakšno je njegovo zdravstveno stanje, ostaja skrivnost.

Michael in Corinna Schumacher
Michael in Corinna SchumacherFOTO: AP

Po letih molka sta sedaj za revijo She's Magazine spregovorili tako Corinna, kot tudi Gina, ki je svojo strast našla v jahanju. Za ljubezen, ki jo obe dami danes gojita do konjev, pa je zaslužen prav Michael, in Corinna tega nikoli ni pozabila. 

"Ko sem dopolnila 30 let sem si zelo želala, da bi imela konja in Michael je odšel z mano v Dubaj, kjer sem imela namen kupiti arabca. Vse je naredil zame. Nikoli ne bom pozabila, komu se moram zahvaliti. To je pač moj mož Michael," je za revijo povedala Corinna, ki je od svojega moža za njuno deseto obletnico poroke, prejela ranč.  "Ponosna sem, ko vidim Gino in presrečna sem, da lahko počne, kar jo veseli in da je do danes že toliko dosegla." Da je Gina odlična v preskakovanju ovir s konji, potrjuje tudi eden izmed njenih dosežkov - zlata medalja na evropskem prvenstvu, ki se je odvijalo v Švici.

Ta je v intervjuju razkrila nasvet, ki ji ga je nekoč dal oče in ga upošteva še danes. "Ko dirkaš z avtom ali kartom, ga lahko samo parkiraš v garažo. Ko imaš konja pa moraš zanj skrbeti in ga negovati vsak dan."

Gina Schumacher
Gina SchumacherFOTO: Reuters

Spomnimo ...

Michael je Corinno spoznal leta 1991, ko je bila v zvezi s Heinz-Haraldom Frentzenom, ki je bil Michaelov prijatelj. Spoznala sta se med zabavo in Michaela je simpatična blondinka takoj prevzela, zato jo je nekega dne povabil na vožnjo z motorjem. Simpatija je bil obojestranska in tako močna, da se je Corinna nekaj mesecev pozneje razšla s Heinzom, da bi ostala pri moškem, ki ga je ljubila.

Poročila sta se leta 1995, v zakonu pa sta se jima rodila Gina Maria in Mick. Tudi po več letih zakona sta bila Corinna in Michael zelo zaljubljena in Michael je za nemški televizijski kanal dejal, da se z ženo kot poročeni par nikoli nista sprla. "Zato, ker imava iste vrednote. Ves čas, ko sem dirkal, je bila moj angel varuh." Zadnjih šest let se Michael bori zmagati v najpomembnejši bitki v svojem življenju, Corinna pa je, kot je bila vedno, ob njegovi strani.

Michael in Corinna Schumacher
Michael in Corinna SchumacherFOTO: AP