Zadovoljna.si
Ana Soklič

Trači

Evrovizija uradno odpovedana, Ana Soklič nas ne bo zastopala na Evroviziji?

M. A.
18. 03. 2020 13.21
15

Minil je slab mesec, odkar je postalo jasno, da nas naj bi na letošnji Evroviziji v nizozemskem Rotterdamu zastopala Ana Soklič s pesmijo Voda. Čeprav so organizatorji zatrjevali, da bodo odločitev o možni odpovedi dogodka sprejeli šele sredi aprila, so to storili že danes.

Organizatorji letošnje Evrovizije, ki bi se morala zgoditi v Rotterdamu, naj bi uradno izjavo sprva podali jutri, a zdaj so že danes sporočili, da je Evrovizija letos res odpovedana. Dogodek bodo v Rotterdamu gostili naslednje leto, maja 2021, a pevci, ki so bili po vseh evropskih državah že izbrani, morda ne bodo več upravičeni do zastopanja svojih držav. Sicer naj bi bili vabljeni na prireditev, kjer bodo lahko svojo pesem tudi predstavili, a z njo ne bodo mogli tekmovati. Gre sicer za še neuraden podatek, saj organizatorji zatrjujejo, da še vedo, kaj bodo z že izbranimi skladbami storili. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po prvih stavnicah je sicer najboljše kazalo čutni baladi Tears Getting Sober, ki jo za Bolgarijo predstavlja 22-letna Victoria. Na uradni stavnici so ji sledile Švica, Litva, Islandija in Rusija. Zanimivo je, da prav vse omenjene države, razen slednje, na Evroviziji še niso slavile ali pa je od njihove zadnje zmage minilo že več desetletij. Enako je bilo sicer tudi lani z aktualno zmagovalko, saj je Nizozemska slavila prvič po štiriinštiridesetih letih.

Ana Soklič o 'sporni' izjavi: 'Dobro je, da ima človek vero'
Preberi še
Ana Soklič o 'sporni' izjavi: 'Dobro je, da ima človek vero'
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ana Soklič na zadnjem mestu

Čeprav je stil bolgarske pesmi, ki jo je priljubljena stavnica Eurovision World uvrščala na 1. mesto, močno podoben tudi slovenski pesmi, je ironično slovenska pesem Voda pristala na povsem zadnjem, 41. mestu. Tik pred nami je na 39. mestu tudi sosednja Hrvaška, od naših sosedov pa je najbolje kazalo italijanskemu pevcu Diodatu, ki je s pesmijo Fai rumore zasidral na 7. mestu. A zdaj stavnice niso več pomembne, saj kot kaže, nihče izmed letošnjih udeležencev ne bo imel možnosti nastopiti v tekmovalnem delu glasbenega spektakla pa čeprav so na uradni spletni strani festivala še pred štirimi dnevi zatrdili, da zaenkrat nadaljujejo s pripravami. Z Ano smo sicer takoj po zmagi na Emi klepetali tudi mi, več si lahko preberete TUKAJ.

Maja Keuc: ’Odkar sem samska, mi še nikoli ni tako cvetelo’
Preberi še
Maja Keuc: ’Odkar sem samska, mi še nikoli ni tako cvetelo’
Ani Soklič prve stavnice niso bile naklonjene; pristala je na povsem zadnjem mestu.
Ani Soklič prve stavnice niso bile naklonjene; pristala je na povsem zadnjem mestu.FOTO: Miro Majcen
Pesem Voda ne bo tekmovala na Evroviziji.
Pesem Voda ne bo tekmovala na Evroviziji.FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493