Zadovoljna.si
Prosecco pilates

Šport

Fitnes inštruktorica navdušuje s 'prosecco pilatesom'

M. A.
03. 06. 2020 08.00
0

Prosecco, ki ga Slovenci najbolje poznamo kot italijansko peneče vino, bo očitno v prihajajočem poletju nov vadbeni pripomoček, ki pri pilatesu ne sme manjkati. Za to je zaslužna 41-letna fitnes inštruktorica Kelly Ravenscroft, ki splet navdušuje z vadbo – in kozarcem prosecca.

A brez skrbi, omenjeni kozarec naj bi služil predvsem za izboljšanje prožnosti, povečanje mišične moči in ohranjanje ravnotežja, prav tako pa naj bi pomagal pri učvrščevanju trebušnih mišic, ledij, bokov in zadnjice. Za iznajdbo stoji Kelly Ravenscroft, ki je svojo iznajdbo poimenovala Prosecco Pilates, ob tem pa predlaga, da vaje izvajate v naravi, gozdu ali svojem vrtu. 'Vse, kar zares potrebujete, je podlaga, kozarec prosecca in tišina, v kateri se boste izgubili,' je povedala britanskim medijem.

Številne Britanke se te dni navdušujejo nad 'prosecco pilatesom'.
Številne Britanke se te dni navdušujejo nad 'prosecco pilatesom'.FOTO: Profimedia

Kelly se s spletnimi vadbami sicer ukvarja že dlje časa, te pa prilagaja številnim zahtevnostnim stopnjam, starostim in sposobnostim, pred nekaj dnevi pa je eni izmed vadb dodala omenjeno peneče vino: 'Želela sem, da se ob koncu tedna ljudje sprostijo in spočijejo. Vsi smo bili v svojih pižamah, zato se mi je zdelo, da smo se ob tem povezali še duševno, od nekdaj želim v slabe situacije vnesti občutek normalnosti in lahkotnosti,' je razložila Kelly, ki svoje vadbe opravlja na Otoku, kjer še vedno veljajo strogi ukrepi zaradi globalne pandemije koronavirusa. 

Bezgov gin je hit pijača tega poletja
Preberi še
Bezgov gin je hit pijača tega poletja

Kellyjine vaje pa vseeno niso lahke, saj prosecco res deluje le kot opora, poleg zahtevnih vaj pa morate paziti še, da tekočine ne polijete. 'Ena vaja se imenuje Superman, pri kateri eno roko iztegnete predse, drugo obratno nogo pa morate imeti nazaj, medtem ko mora biti kozarec pri miru in povsem naravnost. In pa seveda ne pozabimo na stranske počepe in iztege nog, kjer morate biti še posebej pozorni, da ne polijete niti kapljice,' je še razložila Ravenscroftova, ki očitno še vseeno nekaj dela prav, saj se je na njene 'prosecco vadbe' prijavilo že 200 žensk. 

Prosecco Pilates
Prosecco PilatesFOTO: Profimedia

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493