Zadovoljna.si
Griselda Blanco

Trači

Kdo je bila Griselda Blanco, o kateri še danes govori ves svet?

N. Č.
22. 02. 2024 05.00
0

Ana Griselda Blanco, bolj znana kot Griselda Blanco, je bila kolumbijska kriminalna kraljica, ki je svoje ime zapisala v zgodovino kot ena najvplivnejših in najnevarnejših preprodajalk mamil 20. stoletja.

Griselda Blanco je bila rojena 15. februarja 1943 v Kolumbiji. Odraščala je v revščini in že zelo zgodaj stopila na pot kriminala. Vse naj bi se začelo že pri rosnih 11. letih, ko naj bi ugrabila lokalnega dečka premožnih staršev in ga umorila, po tem, ko njen poskus odkupnine ni uspel. V prihodnjih letih je svojemu življenjepisu dodala žeparstvo in ponarejanje denarja.

Ob pogledu na plakat spoznala, kdo je njen oče, danes mu je vedno bolj podobna
Preberi še
Ob pogledu na plakat spoznala, kdo je njen oče, danes mu je vedno bolj podobna

V 70. in 80. letih prejšnjega stoletja je postala ena najvplivnejših oseb v svetu kokainskega trgovanja, igrala pa je tudi ključno vlogo pri razširitvi trgovine s kokainom v Združene države Amerike. Skupaj s svojim drugim možem, Albertom Bravom, naj bi zgradila pravi kokainski imperij s sedežem v New Yorku. Zanašali so se na tihotapce, ki so nosili posebej oblikovano spodnje perilo za skrivanje mamil čez mednarodne meje.

Ona je imela 27 let, on pa 61, zanj je spremenila celo vero
Preberi še
Ona je imela 27 let, on pa 61, zanj je spremenila celo vero

Griselda Blanco je bila znana po svoji neusmiljenosti in brezkompromisnosti. Po poročanju številnih virov naj bi odobravala in celo naročala številne umore, da bi obdržala svojo moč in nadzor nad trgom s kokainom. Kljub temu, da je imela sprva sedež v New Yorku, je svojo moč razširila še v Miami in Los Angeles.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njeno nasilje in brezobzirnost sta ji prinesla vzdevek "Kraljica kokaina". Kljub svoji neusmiljenosti in kriminalni dejavnosti, za katero so vedeli praktično vsi, se ji je uspelo izogibati pravosodju več let. Aretirana je bila 17. februarja leta 1985.

Po precej dolgem sodnem postopku je bila leta 2004 zaradi slabega zdravja izpuščena iz zapora, leta 2002 je namreč v zaporu doživela srčno kap. Vrnila se je v Kolumbijo, kjer je živela dokler je ni 3. septembra leta 2012 ustrelil neznani napadalec.

Pri devetih letih so jo namerno okužili s sifilisom
Preberi še
Pri devetih letih so jo namerno okužili s sifilisom

Griselda Blanco je kljub svoji kontroverzni in nasilni preteklosti ostala legenda v svetu organiziranega kriminala. Njeno življenje in dejavnosti so navdihnila številne filme, knjige in televizijske oddaje, ki prikazujejo njeno brezkompromisno moč in vpliv na svet drog.

Griselda Blanco
Griselda BlancoFOTO: Profimedia

Griselda Blanco in ljubezensko življenje

Svojega prvega moža je spoznala, ko je bila stara 13 let in delala kot spolna delavka. Griselda Blanco se je poročila s Carlosom Trujillom, ki se je preživljal s ponarejanjem dokumentov in trgovino z ljudmi. V zakonu so se jima rodili trije otroci, a njun zakon se je končal z ločitvijo. Kljub ločitvi naj bi ostala poslovna partnerja, a ne za dolgo ... Za njegovo smrtjo domnevno stoji ravno Griselda. 

Ubila je vse svoje moške in otroke
Preberi še
Ubila je vse svoje moške in otroke

Griselda naj bi ubila tudi svojega drugega moža (Alberto Bravo), zaradi kratke življenjske dobe svojih zakoncev pa si je prislužila vzdevek "črna vdova". Leta 1983 je domnevno naročila smrt svojega tretjega moža Daria Sepúlvede. Ubili so ga pred očmi Michaela Corleoneja, njunega petletnega sina, v Kolumbiji.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: nationalgeographic.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368