Skupaj sta že 23 let, a spretno skrivata podrobnosti o sebi

Skupaj sta že 23 let, a spretno skrivata podrobnosti o sebi

N. Č.
25.05.2023, 5:00
0
Harrison Ford ima za sabo že dva propadla zakona, zdaj pa živi svoje sanje z 22 let mlajšo igralko Calisto Flockhart, ki mu vedno stoji ob strani. Kako sta se spoznala in kakšna je njuna zgodba?

Harrison Ford in Calista Flockhart sta se spoznala leta 2002 na 59. podelitvi zlatih globusov. Zvezdnik, ki v franšizi Indiana Jones igra najbolj znanega arheologa, je bil takrat star 60 let, Flockhartova pa jih je štela 38. Kljub temu, da oboževalci na začetku niso bili ravno navdušeni nad njunim odnosom, pa sta vsem dokazala, da 22-letna razlika v letih zanju ne predstavlja nobene ovire.

V času, ko sta se spoznala, je bil Ford še vedno formalno poročen z Melisso Mathison, ki pa je leta 2001 vložila zahtevo za ločitev. Pozneje sta povedala, da o ljubezni takrat nista razmišljala, toda Flockhartova je priznala, da jo je navdušila njegova predstava v filmu Obala komarjev iz leta 1986.

Pojavile so se celo govorice o tem, da ga je Calista namerno polila s pijačo v želji, da bi pritegnila njegovo pozornost, toda igralka je te obtožbe odločno zanikala. "Pogovarjala sva se morda 20 minut, preden se je vino razlilo, in resnica je, da je Harrison polil vino," je povedala v intervjuju leta 2003.

PREBERI ŠE
'Raztresena Ally' je še danes takšna kot pred 20 leti

Harrison Ford in Calista sta se prvič skupaj v javnosti pojavila 15. julija leta 2002.
Harrison Ford in Calista sta se prvič skupaj v javnosti pojavila 15. julija leta 2002.FOTO: Profimedia

Par je svojo romantično zvezo na začetku skrbno skrival pred javnostjo, podrobnosti pa je razkril Calistin prijatelj James Marsden, ki jima je pri tem pomagal. Pojasnil je, da se jima je velikokrat pridružil v javnosti in se predstavljal kot njen fant, da ljudje ne bi posumili, da je njen partner pravzaprav Harrison Ford.

PREBERI ŠE
Ljubezen, ki jo skrivata tudi 25 let po razhodu

Par se je poročil osem let pozneje, leta 2010, potem ko jo je Ford leto prej zaprosil za roko na družinskih počitnicah. Ko sta se poročila, je igralec postal oče Calistinega posvojenega sina Liama, njuna skupna družina pa vključuje štiri Harrisonove otroke iz prvih dveh zakonov: Benjamina, Willarda, Malcolma in Georgio.

Mnogi se sprašujejo, kako deluje zakon s tako visoko starostno razliko, a Calista skeptikom odgovarja: "Ves čas pozabljam, da je 22 let starejši od mene. To sploh ne vpliva na najin odnos. Všeč mi je, kako je videti zjutraj, ko se zbudi. Ne čeden, bolj srčkan. Videti je kot deček."

Tudi Ford se strinja, da razlika v letih pri njima ni ovira. Meni, da je skrivnost do srečnega zakona le ena, ta pa ni v povezavi s starostjo. "Ne govori, le pokimaj z glavo," je pojasnil.

PREBERI ŠE
Kljub visoki starostni razliki še vedno srečno poročena

Harrsison Ford in Calista
Harrsison Ford in CalistaFOTO: Profimedia

Zakonca Ford se sicer bolj redko kdaj skupaj pojavita v javnosti, toda na filmskem festivalu v Cannesu sta brez dvoma pritegnila pozornost. Na rdeči preprogi sta se držala za roke, nasmeškom in zapeljivim pogledom pa ni bilo konca.

Harrison je za dogodek izbral elegantno črno obleko, belo srajco in črnega metuljčka, Calista pa je nosila osupljivo črno obleko. Bolj kot z obleko je igralka presenetila z novo barvo las, svojo značilno 'umazano blond' je namreč zamenjala za kostanjevo rjavo. 

Harrison je na festivalu prejel tudi častno zlato palmo in požel ogromen aplavz, ko je nagrado sprejel na odru. "Vesel sem in počaščen, vendar imam film, ki ga morate videti," je dejal ob sprejemu nagrade, navezujoč se na zadnji del franšize o Indiani Jonesu. 

"Deset let sem bil ambiciozen, da bi naredil ta film, in končno je prišel čas, ko smo se vsi zavezali temu. To je bil zame vesel trenutek. Mislim, da je to zame redka situacija. To je zadnji film v seriji in to je zadnjič, da bom igral ta lik," je o filmu povedal Harrison v enem izmed intervjujev pretekli mesec.

PREBERI ŠE
Vsi govorijo o njenem sinu. Ko ga boste videli, vam bo jasno, zakaj

Harrison Ford in Calista na filmskem festivalu v Cannesu.
Harrison Ford in Calista na filmskem festivalu v Cannesu.FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Znani igralec požel stoječe ovacije

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke