Zadovoljna.si
Hayley Squires

Trači

Igralka razkrila: "Včasih sem se prerekala z vsakim"

E.R.
31. 10. 2023 05.00
0

Hayley Squires je angleška igralka in dramaturginja, najbolj znana po svojem delu v filmu Kena Loacha – Jaz, Daniel Blake (I, Daniel Blake), ki si ga boste lahko od 1. novembra ogledali tudi na VOYO.

V filmu Jaz, Daniel Blake (I, Daniel Blake) Hayley Squires igra Katie, mamo samohranilko dveh otrok, ki jo je kaznovala birokracija socialnega sistema. Iz tega razloga se preseli v Newcastle, kar jo požene v lakoto. V enem izmed najbolj nepozabnih prizorov v filmu Katie odide v banko hrane in je tako lačna, da na mestu odpre pločevinko fižola in ga začne jesti, hladnega, preden se zlomi, osramočena in obupana zaradi tega, v kar je bila privedena. 

Med promocijo filma se je igralka znašla na kavču v oddaji This Morning in govorila o težkih ekonomskih pogojih, ki jih v Veliki Britaniji ustvarja konservativna stranka Tories.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Intervju je sicer na YouTubu, v njem pa je proti koncu voditelj Phillip Schofield izrazil rahlo začudenje, da se politikom svetuje, naj gledajo film Jaz, Daniel Blake, da bi spoznali resnični svet. "Pripadnikom stranke Tories to zagotovo ni potrebno, saj se več kot zavedajo sistema, ki so ga uvedli," je izjavila igralka. "No, vse stranke," jo je prekinil Schofield in hitro dodal: "Glede tega ne smemo biti pristranski."

Nihče mi ni rekel, ne omenjaj te stranke, je nato povedala za The Guardian, nekoliko zgrožena ob spominu. Vendar sem imela odličen in iskren pogovor s producentom in pomislila sem, odlično, nekaj delajo glede teh bank hrane. Zakaj govorite o obstoju bank hrane, če ne govorite o tem, zakaj sploh morajo obstajati? To je tako, kot bi zlili vodo v čoln, ki pušča. Nima smisla, da nudim informacije o tem, kaj moramo storiti, da bi pomagali, če ne govorijo o vzroku za to.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hayley je sicer odraščala v Forest Hillu v jugovzhodnem Londonu z mamo, očetom in bratom. Njihova družina se je težko prebijala iz meseca v mesec, zato je Hayley pomanjkanje dobro poznano, kar pojasnjuje tudi njeno predhodno nastrojenost do dejanj politične stranke. Kakor koli, ko je bila stara 14 let, so se preselili v Sittingbourne v Kentu. "Bilo je težavno," priznava. Njen brat je 18 mesecev starejši, zato je v šoli malo pazil nanjo, a po njenih besedah se je to vseeno slišalo kot zelo težko obdobje.

To je najbolj seksi duhovnik na svetu
Preberi še
To je najbolj seksi duhovnik na svetu

"Ljudje ne verjamejo, ampak bila sem zelo sramežljiva." Sčasoma so jo premestili v akademsko skupino in v 10. letniku je začela igrati dramo. "Potem je postalo zelo družabno, ker po šoli delaš predstave in vse ostalo, tako da sem veliko bolj izstopila iz sebe in svoje cone udobja ter našla svojo skupino in svoje ljudi."

Začela se je prijavljati na dramske šole, se vpisala na Rose Bruford College, ko je imela 18 let, vendar si je vzela leto odmora, da je delala in prihranila denar, čeprav ga je večino preživela v klubih. "Bilo je v tistem času, ko se je prvič pojavil Sean Paul, začetek drugega tisočletja, ko nas je zajel dober, spodoben val R&B in hip-hopa." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Večinoma je imela rada dramsko šolo. "V tretjem letniku dramske šole je bilo veliko frustracij in postala sem nekoliko utrujena in malo izčrpana," pravi. "Zato sem se takrat tudi želela prepirati z vsemi." Sledilo pa je logično vprašanje – o čem? "Življenju! Vsem, o čemer bi se lahko prepiral! Absolutno kar koli. Veste, ko pridete do te točke v svojih 20-ih, ko se počutite, kot da je vse bitka? Nisem imela potrpljenja z ničemer in nikomer. Vsi so mi govorili: samo umiri se."

 Kaj je pa bilo tisto, zaradi česar je igralka končno pričela upoštevati nasvet? "Če sem iskrena, so me tega verjetno naučili odnosi. Odnosi so bili tisti, ki so vplivali, saj so mi dali malo miru." Romantični? "Malo obojega, romantike in prijateljstva. Predvsem romantična razmerja – zdaj se ozrem nazaj in vidim, da se, če bi bila malo bolj mirna, marsikaj ne bi odvilo tako, kot se je."

S stola je vrgla Lada Bizovičarja
Preberi še
S stola je vrgla Lada Bizovičarja

Preden je dobila vlogo Katie v I, Daniel Blake, je igrala, a nedosledno. Igrala je v filmu Call the Midwife in v drami Southcliffe leta 2013, a je ob tem večinoma delala še v pisarni v Londonu in pisala igre, da je imela dovolj denarja za preživetje. Sčasoma je v pisarni dala odpoved, kar je približno  sovpadlo s tem, da je režiser Ken Loach stopil v stik z njo. Jaz, Daniel Blake je nato osvojil zlato palmo, Hayley pa je na ta račun postala bolj poznana v igralskem svetu, kar ji je odprlo morje novih priložnosti.

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Nagrajeno dramo z naslovom JAZ, DANIEL BLAKE (I, Daniel Blake) si lahko od 1. novembra kadar koli ogledate na VOYO.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493