Zadovoljna.si
Igralska zasedba iz serije Prijatelji

Novice

Življenjske lekcije, ki smo se jih naučile iz kultne serije Prijatelji

N. Č.
01. 10. 2023 05.00
0

Prijatelji so še vedno ena najbolj priljubljenih humorističnih televizijskih serij vseh časov. V središče dogajanja je postavljenih šest prijateljev, ki se spopadajo z najrazličnejšimi izzivi, vse od tega, da si želijo ustvariti uspešno kariero, hkrati pa slediti svojim sanjam, pa vse do pestrih ljubezenskih zapletov, za katere vemo, da znajo biti zelo nepredvidljivi.

Omenjena humoristična serija, ki smo jo zagotovo spremljale prav vse, nas je v resnici naučila veliko, čeprav se tega morda ne zavedamo vedno. Lekcije, ki so se nam zasidrale nekje v podzavesti, nas vodijo skozi življenje, še posebej pa nam pridejo prav takrat, ko se znajdemo na razpotju in ne vemo, kako naprej. 

Čeprav je bilo lekcij in nasvetov v seriji kar nekaj, smo za vas izbrali zgolj tiste najbolj očitne in po mnenju nekaterih najbolj pomembne. 

Takšen je danes zvezdnik iz ikonične serije Prijatelji
Preberi še
Takšen je danes zvezdnik iz ikonične serije Prijatelji

Vaša preteklost vas ne opredeljuje

Vsi liki v seriji so se na neki točki ukvarjali s svojo preteklostjo, na katero niso najbolj ponosni. Rossa je zaznamovala ločitev, Rachel je bila označena kot pobegla nevesta, Monica kot nekdanja 'debeluška', Phoebe ima za seboj precej grozno otroštvo, Chandlerja pa preganja netipičen odnos z očetom. 

Kljub vsemu vseh šest likov tekom serije pusti svojo preteklost za seboj, osredotočijo pa se zgolj na sedanjost in prihodnost. Vsak izmed njih ubere svojo pot, hkrati pa postavijo novo definicijo tega, kdo pravzaprav so.  

Ross in Rachel v seriji Prijatelji
Ross in Rachel v seriji PrijateljiFOTO: Profimedia

Ljubezen pomeni sprejemanje kompromisov

V seriji se pojavi veliko nasprotij in nestrinjanj, sploh ko so v igri ljubezenski odnosi. Zagotovo se še spomnite, kako zelo zaljubljena sta bila Richard in Monica, toda njuna zveza je bila že vnaprej obsojena na propad, saj si je Monica želela z njim ustvariti družino, on pa si novih otrok ni želel. 

Do kompromisa med njima na žalost ni prišlo, kar pa se je še posebej dobro izšlo za Chandlerja, saj je na tak način sam dobil priložnost, da se izkaže in osvoji Monico. Ta je premagal svoj strah pred resno zvezo, njuna zaroka pa še danes velja za enega izmed najbolj romantičnih trenutkov v oddaji. 

Žalosten razlog, zakaj nikoli ni spremljal serije, ki mu je prinesla milijone
Preberi še
Žalosten razlog, zakaj nikoli ni spremljal serije, ki mu je prinesla milijone

Življenje ne čaka nikogar

Tekom serije smo se naučili tudi, da je treba priložnost dobro zagrabiti takoj, ko jo dobimo, v nasprotnem primeru nam lahko namreč spolzi iz rok, našo srečo pa bo dobil nekdo drug. 

O tem priča že omenjena zgodba Monice in Richarda, saj Richard naposled le ugotovi, da je v resnici pripravljen imeti otroke, v kolikor to pomeni, da lahko ostane z njo. Do tega zaključka je na žalost prišel prepozno, njegova sreča pa je tako padla na ramena Chandlerja, ki je še pravočasno priložnost izkoristil in osvojil Monico. 

Serija Prijatelji
Serija PrijateljiFOTO: Profimedia

Ne obupajte – sanjska služba vas čaka

Karierne priložnosti na žalost ne padejo iz neba. Pomembno je, da smo pridni in vztrajni, vesolje nas bo namreč na koncu nagradilo. 

V seriji lahko opazujemo Joeyja, ki hodi z avdicije na avdicijo, dan za dnem pa mora poslušati besedo 'ne'. Kljub temu, da je njegova služba zares nehvaležna, ta nikoli ne obupa, njegov trud pa je na koncu poplačan. 

Zvezdnica razkriva, zakaj sovraži svojo ikonično pričesko iz 90.
Preberi še
Zvezdnica razkriva, zakaj sovraži svojo ikonično pričesko iz 90.

Tudi Monica ni začela tam, kjer je želela biti, a sčasoma je bil tudi njen trud poplačan in postala je glavna kuharica v odlični restavraciji. Tudi Rachel je bila najprej izgubljena, nekaj časa je delala celo v kavarni, kjer so se redno družili s prijatelji, toda sezono je končala na vrhuncu – dobila je namreč svojo sanjsko službo.

Chandlerjeva zgodba je sicer malce drugačna. Imel je sicer odlično službo z dobro plačo, toda ta ga nikoli ni kaj preveč veselila. Pri 30 letih se je končno opogumil in zamenjal kariero. 

Matthew Perry kot Chandler Bing v kultni seriji Prijatelji.
Matthew Perry kot Chandler Bing v kultni seriji Prijatelji.FOTO: Profimedia

Z nekdanjim partnerjem sta lahko prijatelja

Mnenja o tem so si sicer zelo različna, toda Ross in Carol dokazujeta, da si z nekdanjim partnerjem lahko prijatelj. Res je, da gre tu sicer za specifično situacijo, saj je bil razlog za njun razhod različna oz. enaka spolna usmerjenost, pa vseeno.

4 razlogi, zakaj bi morale prekiniti stike z bivšim
Preberi še
4 razlogi, zakaj bi morale prekiniti stike z bivšim

Vse je odvisno od tega, kako močno sta bila partnerja zaljubljena, veliko vlogo pa igrajo tudi otroci. V kolikor ima par skupne otroke, je nekako primoran ohranjati stik z njimi tudi po razhodu. Kljub temu, da se med nekaterimi bivšimi zakonci bijejo hude ločitvene bitke, v središču katerih je skrbništvo nad otroci, pa imamo kar nekaj lepih primerov sostarševstva tudi v zvezdniškem svetu. Lep primer sta na primer Ben Affleck in Jennifer Garner, ki naj bi po poročanju številnih virov pri vzgoji svojih strok še vedno odlično sodelovala. 

Anketa Arhiv
Ali si lahko z bivšim partnerjem prijatelj?

Prijateljstvo je vredno več kot denar

Chandler je Joeyju tekom serije posodil na tone denarja (za avdicije, za fotografije, za igralske tečaje itd.). Joey mu tega denarja ni nikoli zares povrnil, toda ko se je situacija obrnila in je Chandler potreboval posojilo, mu je Joey brez pomisleka priskočil na pomoč.

Kljub temu, da ni šlo za majhne količine denarja, finance nikoli niso vplivale na njun odnos. 

Serija Prijatelji
Serija PrijateljiFOTO: Profimedia

Ločitev ne pomeni konec življenja

Ross je brez dvoma dokaz za to. Njegova zakonska saga je polna vzponov in padcev, toda kljub temu, da je velikokrat na robu obupa, se vedno znova pobere in gre naprej.

Ta težavna in majava pot ga naposled le pripelje v objem prave ljubezni. 

Kako pomagati prijateljici pri prebolevanju razhoda?
Preberi še
Kako pomagati prijateljici pri prebolevanju razhoda?

Pomagaj drugim

Prijatelje včasih obtožujejo, da so dolgočasni zaradi tega, ker so vsi glavni liki prijazni in dobri po srcu. Kljub svojim osebnim težavam bi kateri koli od glavnih likov opustil vse, da bi pomagali ne le drug drugemu, temveč vsakomur, ki bi potreboval njihovo pomoč.

Ceni svoje prijatelje

Šov nas v prvi vrsti nauči, kaj pomeni biti pravi prijatelj. Prijatelji so pravzaprav neke vrste nadomestna družina, katere prednost pa je, da si jo lahko izberemo sami. 

Prijatelji so naša skala, ko potrebujemo oporo, prijatelji so naši zaupniki, ko v sebi držimo skrivnost, prijatelji so naš robček, ko smo žalostni, prijatelji so naš smeh, ko smo veseli. 

20 razlogov, zakaj bo prijateljstvo iz srednje šole, ostalo za vedno
Preberi še
20 razlogov, zakaj bo prijateljstvo iz srednje šole, ostalo za vedno

V kolikor imate tudi same prijateljico ali prijatelja, ki vas ima rad in vas razume tudi, ko ste tiho, potem poskrbite, da bo ob vas ostal za vedno. Nikar ne izgubite pravih prijateljev zaradi malenkostnega prepira ali nepomembnega nesporazuma. Ohranjajte stike z njimi ne glede na vse, cenite malenkosti, ki jih naredijo za vas in negujte odnos, ki ste ga skupaj ustvarili. 

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

28. oktobra 2023 nas je za vedno zapustil eden izmed naših najljubših Prijateljev. Matthew Perry, ki si ga bomo za vedno zapomnili po vlogi Chandlerja Binga je umrl v 54. letu starosti. Več o njegovi smrti si lahko preberete TUKAJ!

Intervju novinarke Diane Sawyer z igralcem Matthewom Perryjem o njegovi novi knjigi, uspehu, težkem boju z odvisnostjo od alkohola ter o življenju na sploh si lahko ogledate na VOYO v dokumentarem filmu z naslovom Matthew Perry: Za kamero (Matthew Perry: Diane Sawyer Interview).

Matthew Perry kot Chandler Bing v kultni seriji Prijatelji.
Matthew Perry kot Chandler Bing v kultni seriji Prijatelji.FOTO: Profimedia
Tako je danes videti Richard iz Prijateljev
Preberi še
Tako je danes videti Richard iz Prijateljev
Se spomnite študentke iz Prijateljev? Tako je videti 22 let kasneje!
Preberi še
Se spomnite študentke iz Prijateljev? Tako je videti 22 let kasneje!

Vir: screenrant.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493