Zadovoljna.si
Kate in William v Kelowni (Britanska Kolumbija) - 6

Kraljevo

Zaradi tega bosta izgubila svoj naziv!

J.V.
24. 12. 2018 11.21
6

Ko bo princ Charles postal nov britanski kralj, se bo spremenil tudi naziv princa Williama in njegove soproge Kate Middleton, ki sta sedaj vojvoda in vojvodinja Cambridgea.

Potem ko se je princ Phillip lani upokojil, obstaja velika možnost, da se mu bo kmalu pridružila tudi britanska kraljica Elizabeta II., ki bo prihodnji mesec praznovala svoj 92. rojstni dan. Ko se to zgodi, bo kraljevi prestol zasedel princ Charles, kar bo povzročilo tudi nekaj sprememb v nazivih ostalih družinskih članov.

Njun razhod je bil tako boleč, da je zapustila Veliko Britanijo
Preberi še
Njun razhod je bil tako boleč, da je zapustila Veliko Britanijo

Glavno besedo pri teh spremembah bo imel kot kralj seveda princ Charles in če je verjeti napovedim kraljevih strokovnjakov, naj bi nova naziva dobila tudi njegov sin princ William in Kate Middleton. Če je njun uradni naziv trenutno vojvoda cambriški in cambriška vojvodinja, naj bi se ta spremenil v princ in princesa Walesa.

Naziv, ki je Charlesu pripadal od leta 1958, ko je postal 21. oseba s tem nazivom. Ker ima kraljeva družina že od nekdaj zelo rada tradicijo, bo ta naziv po vsej verjetnosti pripadel princu Williamu, ki je drugi v vrsti za nasledstvo za kraljevi prestol za svojo babico kraljico Elizabeto II.

Takšnega ponižanja ne bi privoščila nikomur
Preberi še
Takšnega ponižanja ne bi privoščila nikomur
Glavno besedo pri teh spremembah bo imel kot kralj seveda princ Charles.
Glavno besedo pri teh spremembah bo imel kot kralj seveda princ Charles.FOTO: AP

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413