Kdo je Jason Momoa, za katerim vzdihujejo ženske po vsem svetu?

J.V.
07.01.2019, 7:52
0
Jason Momoa je zagotovo eno tistih hollywoodskih imen, ki so najbolj zaznamovala leto 2018. 39-letni Havajčan zadnje mesece navdušuje v vlogi superjunaka Aquamana, in prepričani smo, da je njegov videz eden glavnih razlogov, zakaj je film že presegel 800 milijonov evrov zaslužka. Verjetno trenutno ni človeka na tem svetu, ki bi bil primernejši za to vlogo, o tem, kdo je Jason Momoa v resnici, pa si preberite v nadaljevanju ...

Njegovo srce od leta 2005 pripada Lisi Bonet, ki mu je bila všeč že, ko je bil star komaj osem let in jo je videl na televiziji.
Njegovo srce od leta 2005 pripada Lisi Bonet, ki mu je bila všeč že, ko je bil star komaj osem let in jo je videl na televiziji.FOTO: Profimedia

Ime Jason Momoa zadnje mesece spremljajo vzdihljaji predstavnic ženskega spola po vsem svetu, da je igralec res lep, pa priznavajo tudi številni moški. Mati narava je bila resnično radodarna, ko je ustvarila danes 39-letnega zvezdnika havajskih korenin. Medtem ko so številni zanj prvič slišali po zaslugi njegove vloge Aquamana, ki zadnje mesece postavlja številne rekorde gledanosti, se ga oboževalci serije Igra prestolov spomnijo kot Kahla Droga. Čeprav je v preteklosti upodobil številne neusmiljene in neustrašne like, je Jason v resnici družinski človek, mehkega srca, predan ženi Lisi Bonet in njunima otrokoma. 

Joseph Jason Namakaeha Momoa se je rodil 1. avgusta v Honoluluju na Havajih, mami fotografinji in očetu slikarju. Medtem ko je njegov oče havajskega rodu, ima njegova mama predvsem nemške korenine. Vzgajala ga je v Iowi in šele po končani srednji šoli se je preselil na Havaje, kjer je dobil tudi prvo filmsko vlogo v nanizanki Obalna straža Havaji in v njej prvič pred kamero slekel majico. 

ZANIMIVOST: Jasonu v filmu Aquaman dela družbo igralka Nicole Kidman. Ta igra tudi v seriji Big little lies, v kateri je njena soigralka Zoë Kravitz, hčerka rockerja Lennyja Kravitza, s katerim je bila Nicole nekoč kratek čas zaročena, ko sta se med leti 2002 in 2003 videvala.

Trenutno navdušuje v filmu Aquaman.
Trenutno navdušuje v filmu Aquaman.FOTO: Profimedia

Ko se je serija končala, je Jason naslednja leta potoval po svetu, na koncu pa se ustalil v Los Angelesu, da bi sledil svojim sanjam igralca. Preden je dobil vlogo kralja ljudstva Dothraki Khala Droga, je igral v številnih serijah, a šele vloga v priljubljeni seriji Igra prestolov mu je prinesla svetovno slavo. Jason je sicer tudi lastnik produkcijskega podjetja Pride of Gypsies, ime, pod katerim ga najdete tudi na družbenih omrežjih. 

Kariero je začel v seriji Obalna straža Havaji.
Kariero je začel v seriji Obalna straža Havaji.FOTO: Profimedia

Marsikdo ne ve, da je Jason že od leta 2005 tudi srečno zaljubljen. Njegovo srce pripada igralki Lisi Bonet, ki se je večina spomni iz humoristične nanizanke Cosby. "Odkar sem bil star osem let in sem jo videl na televiziji, sem govoril: 'Mami, to hočem!'" je v enem od intervjujev priznal postavni igralec in tako razkril, da se je njegova simpatija do Lise začela, ko je bil še majhen deček. "Odločil sem se, da ji bom sledil do konca življenja in jo dobil. Sem odličen zalezovalec. Tega ji seveda nisem povedal, dokler nisva imela dveh otrok, sicer bi mislila, da sem čuden. Vedno sem si jo želel spoznati. Bila je kraljica, vedno."

Ko je bil star 26 let in se je nekega večera odpravil v jazz klub v Los Angelesu, ju je združila usoda. "Bila sva na pravem kraju in ob pravem času in imela sva skupne prijatelje," je dejal Momoa. "Imel sem velike drede in ona je imela drede. Ko se je predstavila, sem se obrnil k prijatelju in nisem mogel skriti navdušenja. V meni se je sprožil ognjemet."

Nad njim pa je že od začetka očarana tudi 51-letna Lisa. "Pri Jasonu je super to, da je alfa moški, ki stoji za ljubeznijo in družino," je nekoč dejala Lisa. "Sama sem odraščala brez očeta, in to, da imam moškega, ki je nasprotje tega, je res izjemno. Jason uteleša redko obliko moškosti v današnjih časih – je vodja in je zelo radodaren." O spominih na njun prvi zmenek ob pivu pa je dejala: "V tistem trenutku naju je zadela ljubezen, močno, in ni zbežal, kot mislim, da bi večina moških. Dvignil me je in me vrgel čez ramo kot pravi jamski človek."

Lisa in Jason imata dva otroka, hčerko Lolo in sina Nakoa-Wolfa.
Lisa in Jason imata dva otroka, hčerko Lolo in sina Nakoa-Wolfa.FOTO: Profimedia

Med njima je 12 let razlike, a glede na to, da sta skupaj že več kot 13 let, ju to prav nič ne ovira. Par se je poročil leta 2017, skupaj imata tudi dva otroka, hčerko Lolo Iolani in sina, ki sta ga poimenovala Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. Jason je obenem tudi očim igralki Zoë Kravitz, od katere je sicer starejši le 9 let in ki jo ima Lisa z nekdanjim možem Lennyjem Kravitzem. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih so vsi skupaj ena zelo srečna sodobna družina in skozi leta sta Jason in slavni rocker postala dobra prijatelja. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Moj oče in očim se zelo dobro razumeta," je nekoč dejala Zoë in dodala, "moj oče se zelo dobro razume in si je blizu tudi z mojim bratom in sestro. Res je lepo. Med nami je veliko ljubezni."

Čeprav je Jason v preteklosti že predlagal, da se družina preseli na Havaje ali celo na Novo Zelandijo, so trenutno še vedno v Los Angelesu. "Kadar sem sam, sem zelo kul in prijazen do vseh, ko pa pridejo paparaci ... Če me vidite z otroki, se spremenim," priznava Jason, ki si želi otroka zaščititi pred vsem tem. "Zanju sem samo papa. Ne gledamo televizije." Ko je v Avstraliji pol leta snemal Aquamana, je z njim odšla vsa družina. Jason se ves čas trudi, da sta otroka veliko zunaj in skupaj plezajo, kampirajo, lovijo ribe ... Karkoli, samo da so na svežem zraku. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke