Tako je 'Felicity' videti 24 let kasneje

J.V.
15.01.2022, 5:00
0
Le kdo se ne spomni ene izmed najbolj priljubljenih serij devetdesetih let, v kateri je zaslovela igralka Keri Russell. Nanizanka Felicity je imela veliko oboževalcev tudi pri nas in verjetno se še danes marsikdo spomni njenih slavnih kodrov.

Keri Russell
Keri RussellFOTO: Profimedia

Ime ji je Keri Russell, toda za mnoge bo skodrana igralka vedno znana kot Felicity Porter, zahvaljujoč njeni glavni vlogi v priljubljeni najstniški seriji. Konec koncev je revija Glamour njen ikonični videz imenovala za eno najbolj nepozabnih televizijskih pričesk. No, njeni lasje so od takrat doživeli pravo preobrazbo in čeprav se Keri v zadnjih dveh desetletjih ni prav veliko spremenila, pa je danes kljub temu videti drugače. 

Kljub izjemni 30-letni karieri, zvezdnica ostaja neverjetno skromna. "Nisem imela nobenega velikega načrta ... Imela sem neverjetno srečo in imela sem nekaj res dobrih priložnosti in izkušenj. Ni rime ali razloga," je povedala za Variety. Medtem ko je odraščala v Arizoni in pozneje v Koloradu – družina se je veliko selila zaradi očetove službe – je mlada Keri sanjala o nastopanju, a ne kot igralka, ampak plesalka. Pri 13 letih si je prislužila štipendijo za plesno šolo in njena kariera se je tako začela. "Nisem si obupano želela, da bi postala igralka ... Bila sem plesalka in to je tudi nekako edina stvar, za katero sem usposobljena."

Ples pa je bil na koncu njena vstopnica v svet slavnih – a ne na način, kot je pričakovala. Vse trdo delo se ji je poplačalo, ko se je udeležila avdicije za televizijsko oddajo Klub Mickey Mouse, ki je bila odskočna deska za danes številne zvezde svetovnega kova – med drugim tudi Britney Spears, Christino Aguilero, Justina Timberlakea in Ryana Goslinga.

Keri Russell
Keri RussellFOTO: Profimedia

Ko je dobila vlogo Felicity, je postala najstniški idol

Serija, ki so jo snemali med leti 1998 in 2002, je v hipu postala uspešnica in si že s prvo sezono prislužila dve nominaciji za zlati globus, in sicer za najboljšo dramsko serijo in najboljšo igralko. Keri, ki je imela takrat 22 let, je na koncu tudi zmagala in prejela svoj prvi zlati kipec. Njen prepoznavni znak so bili njeni dolgi, gosti in skodrani lasje in ko so se ustvarjalci nadaljevanke leta 1999 odločili, da se glavna junakinja postriže na kratko, je nastala prava drama. Gledalci niso bili navdušeni nad odločitvijo in serija je bila deležna številnih negativnih kritik. Ocene oddaje so padle in Susanne Daniels, takrat vodja programov pri The WB, je napovedala prepoved striženja las igralcem mreže. Keri se je sicer strinjala, da je bila to prava poteza tako zanjo kot tudi za njen lik. "Zaradi dolgih las so me povsod prepoznali. Tako da je bilo lepo biti zunaj tega," je povedala.

Keri Russell
Keri RussellFOTO: Profimedia

Ko se je snemanje serije končalo, se je Keri odpravila v New York, ampak ne zaradi moškega. Preprosto povedano, izgorela je. Vzela si je nekaj let premora, da bi se izognila  pritisku slave in pričakovanjem Hollywooda ter naporne delovne obremenitve. "Nisem preživela," je odločno povedala za newyorško revijo. Prav tako ni bila prepričana, ali si želi še igrati, še posebej, ker te karierne poti nikoli ni načrtovala. A se je na koncu k igri vrnila najprej na gledaliških deskah, nato pa je nanizala številne uspešne vloge tako v filmih kot serijah. 

Njen prvi zakon je propadel

Junija 2007 je rodila sina Riverja. V začetku istega leta, na valentinovo, se je poročila z njegovim očetom Shaneom Dearyjem. Kasneje je par dobil tudi hčer Willo, ločila pa sta se poleti leta 2012.

Keri in Matthew Rhys sta se romantično zapletla po tem, ko sta skupaj začela igrati v seriji Američani, a sta se dejansko srečala že pred leti. Kot je par pojasnil v oddaji Watch Happens Live with Andy Cohen, je Rhys po zabavi pristopil h Keri, da bi dobil njeno številko in ji pozneje tudi pustil sporočilo v pijanem stanju. Keri ga nikoli ni poklicala nazaj, vsaj ne naslednjih 10 let. Po mesecih govoric sta svojo zvezo potrdila leta 2014. Maja 2020 je revija People poročala, da sta se razveselila tudi njunega prvega skupnega otroka – sina Sama, s čimer je igralka postala mati treh otrok.

Keri Russell, Matthew Rhys
Keri Russell, Matthew RhysFOTO: JLP