Zadovoljna.si
Kylie in Kim

Trači

Kim Kardashian razkrila: 'To je resnica o moji nosečnosti!'

J.V.
19. 01. 2018 12.57
4

Po bizarni teoriji zarote, ki je zadnje dni krožila po spletu in sodeč po kateri naj bi bila nadomestni mati, ki sta jo uporabila Kim Kardashian in Kanye West, njena mlajša sestra Kylie, se je sedaj o tem razpisala tudi Kim. V zapisu, ki ga je objavila na svoji spletni strani je razkrila, zakaj sta se za to odločila in ali so govorice resnične.

Kylie in Kim
Kylie in KimFOTO: AP

Najprej so se pojavile govorice, da so Kylie Jenner, ki do danes še vedno ni potrdila nosečnosti, odpeljali v porodnišnico. Nekaj ur kasneje pa sta Kim in Kanye razkrila, da je na svet prijokala njuna hčerka, ki sta jo dobila prek nadomestne matere. Zato nas ne preseneča, da so oboževalci družine Kardashian-Jenner hitro prišli do sklepa, da je bila morda prav Kylie njuna nadomestna mati. 

Kanye West in Kim Kardashian
Kanye West in Kim Kardashian FOTO: FameFly

Teorija zarote je očitno prišla tudi na uho novopečeni mamici Kim, ki se je o odločitvi, da uporabita nadomestno mati, razpisala na svoji spletni strani. Objavo je naslovila 'Resnica o moji odločitvi za nosečnost', v zapisu pa odkrito priznala, kako se je počutila ob tem, da otroka ni donosila sama.

"Čeprav sem v preteklosti večkrat uporabila izraz 'nadomestna mati', bi bil pravilnejši tehnični izraz za žensko, ki nosi otroka, s katerim nima biološke vezi, gestacijski nosilec. Tradicionalna nadomestna mati daruje svoja jajčeca, je umetno oplojena z očetovimi semenčicami in nato donosi otroka. Ker so v najino gestacijsko nosiko vstavili moje oplojeno jajčece, je otrok biološko moj in Kanyjev."

Kim v zapisu pojasni tudi, da sta pri tem obrnila na agencijo, čeprav se veliko parov odloči za žensko, ki jo pozna. S tem je zanikala namigovanja, da naj bi bila njuna nadomestna mati njena najmlajša sestra Kylie Jenner, ki je prav tako noseča.  Odločitev za to je bila za njo zelo težka, zlasti, ker je prva dva otroka, rodila sama. Tokrat pa zaradi velikega tveganja, saj bi bilo ogroženo njeno in otrokovo življenje, tega ni mogla storiti.

"Vsak, ki pravi ali misli, da je to lažji način, se popolnoma moti. Ljudje predvidevajo, da je bolje, ker se ti ni treba soočati s fizičnimi spremembami, bolečino ali zapleti pri porodu, zame pa je bilo to zelo težko. Še posebej zato, ker sem sama donosila North in Sainta. Hvaležna sem za moderno tehnologijo in da je to sploh mogoče.To vsekakor ni za vsakogar, toda jaz obožujemo najino gestacijsko nosilo in to je ena najboljši izkušenj v mojem življenju. V trenutku sva začutila vez z najino hčerko in bilo je, kot da je bila z nami ves čas."

Nosečniški trebuh
Nosečniški trebuhFOTO: iStock

Kako je s tem pri nas?

V Sloveniji takšne vrste oploditve ne poznamo in je z zakonom prepovedana. V Ameriki pa je danes to zelo donosen posel, znotraj katerega obstaja več načinov zanositve. Prva je ta, ki sta jo uporabila Kim in Kanye in pri kateri ženska, ki nosi otroka z njim ni genetsko povezana. Zarodek namreč ustvarijo z zunajtelesno oploditvijo jajčeca bodoče matere s semenom bodočega očeta.

Druga možnost je, da je z otrokom genetsko povezan samo eden od staršev. V tem primeru sta materino jajčece ali očetovo seme, ki ga vstavijo v maternico nadomestne mame, darovana. Tretja in zadnja možnost pa je, da je zarodek ustvarjen z darovanim semenom in jajčecem. V tem primeru starši z otrokom nimajo nobene genetske povezave.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493