Zadovoljna.si
Jernej Kuntner

Intervju

To je najbolj priljubljen slovenski župan! Ga prepoznate?

M.S
21. 02. 2024 05.00
1

Peta in zadnja sezona priljubljene VOYO originalne serije Za Hribom se bo v četrtek, 22. februarja, vrnila na zaslone. Igralska zasedba, vključno z legendarnim Jernejem Kuntnerjem v vlogi župana Karla Zabašnika, se vrača s polno energijo in navdušenjem. V intervjuju pred novo sezono smo se pogovarjali s Kuntnerjem o njegovi vlogi župana in prihajajoči novi sezoni.

 V tako imenovani dolenjski St. Moritz se vrača enaka igralska zasedba, ki odlično sodeluje med seboj. Kuntner nam je v intervjuju najprej zaupal, da ga je nazaj k sodelovanju v peti sezoni privabilo več različnih faktorjev. "Pritegnila me je dobra volja, veselje in nenazadnje profesionalna izkušnja. Dober scenarij in prekrasna ekipa pa sta bila le še pika na i," je zaupal Jernej Kuntner.

Aleš Valič: Brez ženine pomoči mi ne bi uspelo
Preberi še
Aleš Valič: Brez ženine pomoči mi ne bi uspelo

 Igralec je odnos znotraj ekipe označil za profesionalen. "Mislim, da smo vsi tako profesionalni, da si niti ne bi dopuščali kakršnih koli nesporazumov in izpadov. Poznamo drug drugega, poznamo način dela in delovanja vsakega, se prilagodimo in odlomimo," je dodal Jernej, hkrati pa je še poudaril: "Kot bi rekel pesnik: 'In zmaga je neizbežna.'" (Smeh.)

Jernej Kuntner
Jernej KuntnerFOTO: Urša Premik
Dobra novica za dober začetek dneva
Preberi še
Dobra novica za dober začetek dneva

Kuntner je lik Karla Zabašnika skozi vseh pet sezon razvijal postopoma, eden izmed večjih izzivov pa je bilo iskanje pravega izraza dolenjskega dialekta. " Prvi izziv je bila dolenjščina, ki je dialekt, ki ga v moji širši družini ne govorimo. Zato sem vklopil vse turbo motorje svoje jezikovne spretnosti in se poglobil v ta problem. Mislim, da sem ga uspešno obvladal," je zaupal Kuntner.

Dodal je, da lahko v novi sezoni pričakujemo ostrega župana z nežno dušo. Čeprav smo župana dobro poznali kot strastnega ribiča, bo v novi sezoni imel manj časa za ribolov. "Še vedno je zaljubljen v svoje ribice. A zaradi perečih problemov v vasi in širše so morale ribice in ribnik malo počakati," je dodal Kuntner.

Jernej Kuntner
Jernej KuntnerFOTO: Urša Premik
"Tiho sem nosila bremena, dokler se nisem začela sesuvati"
Preberi še
"Tiho sem nosila bremena, dokler se nisem začela sesuvati"

Kuntner nam je zaupal, da se na svojo vlogo pripravlja že med vsakodnevno vožnjo od doma do snemalnega seta, kjer si tudi med oblačenjem kostuma in masko vzame čas, da segreje svoj glasovni aparat in pride tako pripravljen na snemanje. 

"Potem pa je itak takoj dobra volja in energija in lik Karla je kar sam od sebe zlezel vame. Dan za dnem, teden za tednom, mesec za mesecem, do težko pričakovanega konca. Slednji pa je takoj prinesel nostalgične obrate nazaj, v preživeto pomlad in poletje na snemanju, na prekrasno ekipo, na čudovito slovensko naravo, na poštene in blagosrčne ljudi," je o poistovetenju s svojim likom zaupal igralec.

Za hribom
Za hribomFOTO: POP TV
Ne boste verjeli, kaj ji je na snemanju povzročalo največ preglavic
Preberi še
Ne boste verjeli, kaj ji je na snemanju povzročalo največ preglavic

Med snemanjem se je ekipa srečala z različnimi izzivi, ki so se že pojavili med lanskimi snemanji. Vsekakor pa so se ti pojavili zaradi snemanja izven studia. "Vročina in, hvala bogu, zelo malokrat dež sta krojila naše vsakdanje izkušnje. Tudi to smo uspešno prebrodili. Vsi drugi izzivi so se pojavljali sproti in smo jih prav tako sproti reševali," je dodal Kuntner. 

Za konec smo igralca vprašali, kaj sporoča gledalcem, ki se pripravljajo na ogled  nove sezone. "Udobno se namestite, pripnite pasove in se pripravite na najbolj divjo in smešno serijo na VOYO," je šaljivo dejal Jernej, hkrati pa dodal: "Uživajte in, pomembno, med smehom tudi dihajte." (Smeh.)

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Igralca Jerneja Kuntnerja lahko v četrtek, 22. februarja, spremljate v peti sezoni priljubljene VOYO originalne serije Za Hribom, kjer igra župana Karla Zabašnika. VOYO se je v svojih desetih letih delovanja razvil v najbolj priljubljenega slovenskega ponudnika videa na zahtevo. Več kot 150 slovenskih in več kot 3000 tujih obrazov na VOYO združuje več kot 15.000 vsebin, ki jih uporabnice in uporabniki gledajo kjerkoli in kadarkoli, v slovenskem jeziku oziroma s slovenskimi podnapisi. 

Prvo epizodo nove slovenske serije pospremila odlična gledanost
Preberi še
Prvo epizodo nove slovenske serije pospremila odlična gledanost

Prednost VOYO pred ostalimi ponudniki na slovenskem trgu so VOYO originali, ki nastajajo pod okriljem slovenskih produkcijskih ekip in jih ustvarjajo priljubljena slovenska igralska imena.

To je največja želja Melani Mekicar
Preberi še
To je največja želja Melani Mekicar

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368