Zadovoljna.si
Lady Gaga

Trači

8 let pozneje končno razkrila, kako se je zares počutila

M. A.
14. 04. 2021 07.52
0

Za zvezdnike se pogosto zdi, da so njihova življenja sanjska in brezskrbna, kakršen vtis sicer pogosto dajejo tudi sami. Da se je Lady Gaga pred osmimi leti, ko je pripravljala in izdala svoj četrti studijski album ARTPOP, borila s številnimi demoni iz preteklosti, smo že vedeli, a kako se je zares počutila, je razkrila šele zdaj.

Pisal se je november 2013, ko je Lady Gaga na vrhuncu svoje priljubljenosti, po odmevnih uspehih albumov The Fame Monster in Born This Way, končno izdala svoj novi album ARTPOP. A ta uspeha prejšnjih albumov ni ponovil, še več, mnogi so ga ocenili za nenavadnega, za čudnega in za poskus eksperimentiranja, spet drugi so menili, da je izšel pred svojim časom, saj se je v prihodnjih letih pojavilo kar nekaj glasbenikov, ki je šlo po isti poti kot Gaga. Več mesecev po izdaji je Gaga večkrat povedala, da je napisala dovolj pesmi za dva albuma in celo večkrat namignila, da obstaja velika verjetnost, da bo izdala drugi del albuma, poimenovan kar ARTPOP II, a se to ni nikoli zgodilo. Tri leta pozneje je izdala country pop in rock pop album Joanne, lani pa se je z albumom Chromatica vrnila v dance vode.

Lady Gaga osupnila v prekrasni poročni obleki
Preberi še
Lady Gaga osupnila v prekrasni poročni obleki

Najbolj goreči oboževalci pa na pevkine neobjavljene pesmi niso nikoli pozabili in tako se je pred dnevi pojavila spletna peticija, ki pevko in njeno založbo Interscope poziva k izidu nadaljevanja albuma. V zgolj nekaj dneh je peticija zbrala skoraj 50.000 podpisov, sprva pa se je nanj odzval DJ White Shadow, ki je ob nastajanju pesmi tesno sodeloval s takrat 27-letno pevko. Dejal je, da je izredno hvaležen za vse oboževalce, ki še vedno verjamejo v ta album in da je nanj ponosen, a da je čas, v katerem sta ga s pevko ustvarjala, še vedno najtežji čas, ki ga je preživel v svojem življenju. "Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi skočili v prosti pad, nato pa se za večno zagozdili v tistem občutku padanja. Nato pa kar naenkrat treščili na tla brez padala. In potem vse znova. In znova. In znova. Ob tem pa bi ob vas stali ljudje, vas zgolj opazovali in kradli vse, kar imate. Toliko zgodb bi lahko povedal o tem albumu in mogoče jih bom kdaj. Zdaj bom rekel samo to, da nisem bil nikoli tako močno zlomljen kot takrat, ko smo ga zaključili. Skoraj sem umrl, skoraj sem opustil glasbo, razmišljal sem tudi o samomoru. Zdaj sem hvaležen temu času, ker me je učvrstil in utrdil, in zdaj sem srečen, da delam, kar delam. Z veseljem bi nadaljeval z Lady Gaga. A tudi zanjo je bilo težko, zato mislite nanjo. Prepričan sem, da bo prišel čas, ko bo tudi sama želela nadaljevati."

DJ White Shadow in Lady Gaga na promociji albuma ARTPOP.
DJ White Shadow in Lady Gaga na promociji albuma ARTPOP.FOTO: Profimedia

Zdaj je končno presenetila tudi 35-letna pevka, ki v sosednji Italiji že več tednov snema film House of Gucci, in dejala: "Peticija za ARTPOP je res ogrela moje srce. Ustvarjanje tega albuma je bilo zame kot operacija srca, bila sem obupana, v bolečini, in uteho sem našla le v glasbi. Bolj kot v kateremkoli zdravilu. Po izidu albuma sem se sesula. Hvala vam, da častite nekaj, kar se je nekoč čutilo kot uničenje. Vedno smo verjeli, da je album izšel pred svojim časom. Leta pozneje se izkaže, da včasih tudi umetniki to vemo. In tudi moji oboževalci."

Lady Gaga se je po izidu albuma ARTPOP za nekaj časa umaknila iz javnosti, nov album je izdala šele tri leta pozneje.
Lady Gaga se je po izidu albuma ARTPOP za nekaj časa umaknila iz javnosti, nov album je izdala šele tri leta pozneje.FOTO: AP

Gaga se je sicer v ustvarjanju albuma ARTPOP ukvarjala s težavami tako na zdravstvenem kot poslovnem področju. Zasebno jo je mučila kronična bolezen fibromialgija, za katero boleha še danes, a je našla način lajšanja težav, ki ji najbolj ustreza. Bila je tudi bitko s svojimi agenti in delom ekipe, ki naj bi izkoristili svoja pooblastila in si prilastili tudi večje vsote denarja. Del svoje zgodbe je prikazala v videospotu za pesmi ARTPOP, Venus in G.U.Y.

Tako je izgledala Lady Gaga na maturantskem plesu
Preberi še
Tako je izgledala Lady Gaga na maturantskem plesu
Lady Gaga je album ARTPOP izdala novembra 2013, številni oboževalci pa še vedno želijo slišati pesmi, ki niso prišle na album.
Lady Gaga je album ARTPOP izdala novembra 2013, številni oboževalci pa še vedno želijo slišati pesmi, ki niso prišle na album.FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493