Zadovoljna.si
Lady Gaga

Trači

Lady Gaga se vrača na filmska platna

M. A.
08. 04. 2020 17.02
0

Številni oboževalci nestrpno čakajo njen šesti studijski album Chromatica, ki bi moral iziti ta teden, a je pandemija koronavirusa tudi to onemogočila, zdaj pa je postalo jasno, da se Lady Gaga vrača tudi na filmska platna. Tam je nazadnje zasijala v filmu Zvezda je rojena, z vlogo mlade pevke Ally pa je pobrala številne filmske nagrade, tudi oskarja.

Leto 2018 si bo Lady Gaga zagotovo zapomnila po filmu Zvezda je rojena, v katerem je zaigrala ob Bradleyju Cooperju, kmalu po tem pa so začele deževati ponudbe za nove filmske vloge. 34-letna pevka je že takrat povedala, da se bo za vlogo odločila, ko jo bo zares začutila in ne bo prehitevala, že pred nekaj meseci pa se je našla v vlogi Patrizie Reggiani, ženske, ki je pred tridesetimi leti v Italiji naročila umor nekdanjega moža, dediča modne hiše Gucci

 

V Italiji je dvignila veliko prahu, ko je naročila umor nekdanjega moža
Preberi še
V Italiji je dvignila veliko prahu, ko je naročila umor nekdanjega moža

 

Za filmske pravice naj bi se borilo več filmskih studiev, zdaj pa je pravice uspel dobiti studio MGM, ameriško filmsko podjetje s skoraj stoletno zgodovino. Scenarij za film je zagotovil Roberto Bentivegna, obljublja pa napeto in kompleksno zgodbo, polno umazanih družinskih skrivnosti, nečednih poslov in želje po denarju. Maurizio Gucci je bil sicer vnuk Guccia Guccija, za modno hišo pa je skrbel v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. V studiu MGM so že postavili rok za uradno premiero filma; ta naj bi se zgodila 24. novembra naslednje leto. 


Nov film, v katerem bo igrala Lady Gaga, naj bi premiero doživel novembra naslednje leto.
Nov film, v katerem bo igrala Lady Gaga, naj bi premiero doživel novembra naslednje leto. FOTO: Profimedia

Gaga bo v filmu upodobila Patrizio Reggiani, ki se je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja poročila z Mauriziom Guccijem, dedičem slavne modne hiše Gucci, v dvanajstletnem zakonu pa sta se jima rodili tudi dve hčeri, Allegra in Alessandra. Nato pa je udarilo kot strela z jasnega; Maurizio naj bi nekega dne Patrizii povedal, da odhaja na krajšo poslovno pot, v resnici pa se je odselil in začel razmerje z mlajšo žensko. Domov se ni nikoli več vrnil, Patrizia je ostala sama, ločitev pa ji je zagotovila le dobrih 37.000 evrov mesečne preživnine. Da bi bilo vse še hujše, je Patrizia leta 1992, leto dni po končani ločitvi, izvedela, da ima tumor na možganih, ki so ji ga sicer operativno odstranili, operacija pa naj ne bi pustila nobenih posledic. Vseeno se je vse drastično spremenilo 27. marca 1995, ko je Maurizio Gucci na poti v službo umrl pod streli moškega, ki ga je najela prav Patrizia.

Gagino čustveno sporočilo razbesnelo oboževalce
Preberi še
Gagino čustveno sporočilo razbesnelo oboževalce

Skoraj dve leti sta pretekli, dokler ni bila Patrizia aretirana, še dodatno leto pa je minilo, da so ji italijanski tožilci dokazali krivdo. Medijsko zanimanje za sojenje je bilo seveda veliko, Patrizio pa so italijanski mediji označili z vzdevkom Črna vdova. Leta 1998 je bila obsojena na 29 let zapora, hčerki pa sta njeno kazen izpodbijali z diagnozo možganskega tumorja; izgovarjali sta se, da naj bi ta vplival na mamino presojo. Vse, kar sta dosegli, je bilo znižanje kazni za tri leta, še vseeno pa bi morala Reggianijeva v zaporu sedeti do leta 2024. Izpuščena je bila pred slabimi štirimi leti, oktobra 2016, ko je odsedela 18 let, predčasno so jo izpustili zaradi lepega vedenja. Naslednje leto ji je družina Gucci kljub umoru, ki ga je zagrešila, plačala 18,5 milijona evrov, saj so bili v to prisiljeni zaradi pogodbe, ki je bila podpisana leta pred tem.

 

Patrizia Reggiani
Patrizia ReggianiFOTO: Profimedia

Lady Gaga je sicer v teh dneh načrtovala promocijo svojega novega, šestega studijskega albuma Chromatica, ki bi moral luč sveta ugledati v petek, 10. aprila. Izid albuma je zaradi globalne pandemije koronavirusa prestavila na poznejši čas, kdaj naj bi izšel, še ni razkrila, v minulih tednih pa se je združila s Svetovno zdravstveno organizacijo in zbrala 32 milijonov evrov pomoči za raziskave nevarnega virusa. Ob tem 18. aprila pripravlja tudi globalni dogodek One World: Together at Home, ki ga bodo prenašale številne ameriške televizije, na njem pa se bo zvrstilo veliko število glasbenih zvezd, med drugim tudi Elton John, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Lizzo in Maluma.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375