Zadovoljna.si
Leelee Sobieski

Trači

Pripisovali so ji eno izmed najuspešnejših karier, a tega si ni želela

M.S, Zadovoljna.si
20. 04. 2024 05.00
0

Leelee Sobieski je pustila neizbrisen pečat v filmski zgodovini proti koncu prejšnjega stoletja. Kot najstnica je blestela v številnih uspešnih vlogah, a leta 2009 je svet pretresla s svojo odločitvijo o zgodnji upokojitvi. Igralka se namreč ni več poistovetila s kruto resničnostjo filmske industrije in je svoj čas raje posvetila družini.

V zadnjem desetletju prejšnjega stoletja je bila ameriška igralka Leelee Sobieski ena izmed ključnih igralk v filmski industriji. V svojih najstniških letih se je pojavljala v številnih filmih, med drugim v Never Been Kissed, Deep Impact, Joy Ride in Here on Earth. V svoji karieri je prejela številne pohvale in nagrade, med drugim pa kar dve nominaciji za zlati globus za vlogi v serijah Joan of Arc in Uprising.

40-letna Leelee Sobieski
40-letna Leelee Sobieski FOTO: Profimedia
Ob komentarjih moža po ločitvi je molčala, dokler ji ni počil film
Preberi še
Ob komentarjih moža po ločitvi je molčala, dokler ji ni počil film

Pri 29 letih se je igralka odločila popolnoma opustiti igralsko kariero. V intervjuju za revijo Vogue je priznala, da si je želela več časa preživeti s svojo družino. Poleg tega je omenila, da je na njeno odločitev vplivalo tudi dejstvo, da ni več želela sprejemati vlog, ki vključujejo spolne prizore. "Večina igralskih vlog vključuje spolne scene s soigralci, česar resnično ne želim početi," je dejala.

O svojih pomislekih je spregovorila tudi v intervjuju za revijo Another Magazine, kjer je priznala, da se filmska pričakovanja niso skladala z njenimi vrednotami. "Gre za zelo kruto industrijo, kjer je nujno prodati svoj videz," je dejala upokojena igralka.

40-letna Leelee Sobieski
40-letna Leelee Sobieski FOTO: Profimedia
Po 27 letih zakona je snela poročni prstan in prodala dom
Preberi še
Po 27 letih zakona je snela poročni prstan in prodala dom

Zvezdnica je od leta 2009 poročena z modnim oblikovalcem Adamom Johnom Kimmelom, s katerim imata 10-letnega sina in 15-letno hčerko. 40-letna zvezdnica zdaj uporablja zgolj svoje zakonsko ime Leelee Kimmel in dela kot profesionalna umetnica v svojem studiu v New Yorku. Po poročanju revije Mutual Art je leta 2018 prodala svojo umetnino za 35 tisoč evrov in svoje delo predstavila v različnih galerijah po vsem svetu.

Sprva je bila zelo zaskrbljena, da bo zaradi filmske preteklosti njeno delo pod drobnogledom in posledično bolj ostro ocenjeno. "Morala sem si zagotoviti, da se bom še vedno dobro počutila, tudi če bo moje umetniško delo popolnoma prezrto," je priznala po svoji prvi razstavi v New Yorku.

40-letna Leelee Sobieski
40-letna Leelee SobieskiFOTO: Profimedia
Tako je družina hudo bolnega Brucea Willisa praznovala njegov rojstni dan
Preberi še
Tako je družina hudo bolnega Brucea Willisa praznovala njegov rojstni dan

Vse oboževalke igralke Leelee Sobieski pa je ne zamudite v nedeljo, 21. aprila, v akcijskem filmu V imenu kralja, ob 20. uri na KINO. Farmer s svojo ženo Solano in sinom Zephom živi mirno življenje na podeželju. Vse se spremeni, ko neznana tolpa napade njegov dom in ubije Zepha, Solana pa postane njihova ujetnica. Farmer se skupaj s svojim sosedom, odličnim lokostrelcem Norickom, in Solaninim bratom Bastianom odpravi po sledeh ugrabiteljev, da bi rešil ženo in se maščeval. Toda hitro spozna, da v nevarnosti ni le njegova žena, temveč tudi celotno kraljestvo, saj namerava zlobni čarovnik Gallian ubiti kralja Konreida.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: The Sun.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399