Zadovoljna.si
Luka Jezeršek

Trači

Luka Jezeršek razkril, kdo mu za veliko noč speče potico

E.R.
31. 03. 2024 05.00
0

Znani slovenski kuhar, ki v oddaji MasterChef že deseto leto sodeluje kot sodnik, nam je v ekskluzivnem intervjuju zaupal, kako praznuje velikonočne praznike, presenetil pa z dejstvom, da v tem času potice ne speče on.

Kako vaša družina praznuje velikonočne praznike? Ali imate kakšne posebne tradicije ali običaje?

Priznam, da smo pri veliki noči kar tradicionalni. Jajca, šunka, hren ... Že kar nekaj let moja žena za to priložnost speče potico, in to zelo dobro. Za velikonočni zajtrk vedno gostujemo oz. krožimo pri sorodnikih po ženini strani. To pomeni, da vsako leto zajtrkujemo drugje.

Ali pobarvate jajca in če ja, kakšne tehnike se poslužujete? 

Naša velikonočna jajca so pisanih barv, ker otroci enostavno uživajo v tem.

MasterChef kuhinjo je zapustil prvi tekmovalec
Preberi še
MasterChef kuhinjo je zapustil prvi tekmovalec

Katera hrana je za vas nepogrešljiv del velikonočnega zajtrka ali kosila? Ali imate kakšen recept, ki ga vedno pripravite za to priložnost? 

Za velikonočne praznike pripravimo tradicionalni zajtrk. Zraven dodamo še kakšno solato ali brezmesno jed. Ko smo se preselili na Brnik, smo začeli pripravljati gorenjsko prato, jed, ki je zelo značilna za vasi pod Krvavcem.

 

Kateri pa je vaš najljubši spomin na velikonočno praznovanje iz otroštva?

Iz otroštva se spomnim predvsem to, da je imel vsak od bratov svojo zadolžitev. Jure je šel zjutraj po ogenj, jaz sem pripravil košaro za blagoslov, Rok je nesel k blagoslovu, Martin je bil pa ta majčken ... (smeh).

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Oddajo MasterChef lahko na POP TV spremljate od ponedeljka do četrtka ob 21.15! Vsaka epizoda pa vam je 24 ur prej na voljo za ogled na VOYO, kjer si lahko kadarkoli ogledate tudi tiste, ki ste jih morda zamudili.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375