Zadovoljna.si
Meghan Markle

Trači

Meghan Markle se je odzvala na aktualno dogajanje v Ameriki

M. A.
04. 06. 2020 10.40
1

Vse od smrti Georgea Floyda v vseh ameriških zveznih državah že več dni divjajo protesti, k spremembi pravic temnopoltih državljanov pa pozivajo tudi številni zvezdniki. Zdaj se je oglasila še Meghan Markle, ki je v Ameriki odraščala in se tja nedavno tudi preselila, in komentirala dogajanje zadnjih dni.

Številni oboževalci britanske kraljeve družine še vedno ugibajo, ali se bo Meghan Markle vrnila na družbena omrežja v takšni meri, v kakršni je bila prisotna pred poroko s princem Harryjem, a zaenkrat slavna igralka po napornih dveh letih na prvo mesto postavlja svojega moža in enoletnega sina Archieja, prav tako pa si želi čim prej najti ustrezno filmsko vlogo. Še vedno se tu in tam udeleži kakšne videokonference, ki so zaradi pandemije koronavirusa te dni precej pogostejše kot sicer. Tokrat je na tak način nagovorila dijake, ki obiskujejo isto srednjo šolo, kot jo je nekoč sama, razkrila pa je tudi svoje mnenje o smrti Georgea Floyda in posledicah, ki jih je njegova smrt prinesla.

Zdaj že nekdanja vojvodinja je dejala, da Floydova smrt ni bila zaman in da je edina napačna stvar, ki jo lahko naredimo, ta, da ne spregovorimo. Čeprav je množične proteste označila za izredno žalostne, verjame, da so se morali zgoditi, priznala pa je tudi, da je bila pred nagovorom dijakov srednje šole Immaculate Heart v Los Angelesu živčna. 'Ne vem, kaj vam sploh lahko rečem,' je dejala. 'Rada bi rekla pravo stvar, a se bojim, da ne bo prava ali pa da jo bodo ljudje interpretirali drugače, kot bi želela. Potem pa sem ugotovila, da je edina napačna stvar, ki jo lahko naredimo, da smo tiho. Ker življenje Georgea Floyda je bilo vredno, ni umrl zaman. Tako kot niso umrli zaman Breonna Taylor, Philando Castile in Tamir Rice in še ogromno drugih ljudi, katerih imen mogoče sploh ne poznamo.' 

Meghan Markle je prvič javno spregovorila o protestih, ki divjajo po ZDA.
Meghan Markle je prvič javno spregovorila o protestih, ki divjajo po ZDA.FOTO: Profimedia

Ob čustvenem nagovoru je dijakom dejala, da so zdaj na vrsti oni, saj je na njihovi generaciji, da zgradijo novo družbo, ob tem pa morajo imeti v srcu ljubezen in sočutje, namignila pa je tudi na politiko. 'Večina izmed vas je ali bo v kratkem dopolnila 18 let, kar pomeni, da boste lahko odšli na volišča. Uporabite svoj glas, ki bo s tem postal glasnejši kot kadarkoli prej in bodite empatični do vseh, ki sveta ne vidijo skozi enaka očala, kot ga vidite vi.'

 

Prestrašena Harry in Meghan poklicala policijo
Preberi še
Prestrašena Harry in Meghan poklicala policijo
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493