Zadovoljna.si
Melania Trump

Trači

Po tem se nekdanje ameriške prve dame še danes večina spomni

J.V.
14. 04. 2021 06.00
0

Ne glede na to, kakšen incident je povzročilo delo njenega moža Donalda Trumpa, ko je bil še ameriški predsednik, Melania Trump se je vedno odzvala enako – z molkom. Tišina je postala njen način delovanja in po tem se nekdanje ameriške prve dame še danes večina spomni.

Odkar je družina Trump zapustila Belo hišo in Washington zamenjala za Florido, nekdanja slovenska manekenka in prva dama uživa v življenju, njena prioriteta pa so sin Barron in njena starša, s katerima si želi preživeti čim več časa. 

Revija People se je pogovarjala s štirimi njenimi biografinjami, ki že desetletja spremljajo njeno življenje. Kate Bennett, Kate Andersen Brower, Nina Burleigh in Mary Jordan so imele veliko povedati o nekdanji ameriški prvi dami, ki je javnost in modne strokovnjake razveseljevala s svojimi modnimi odločitvami, pa tudi s skrbno dodelanimi javnimi nastopi.

Vse štiri biografinje se strinjajo, da je Melania Trump zelo močna in inteligentna ženska, ki ve, kaj hoče od življenja in od njenega zakona s 74-letnim Donaldom Trumpom. Da ima z njim poseben odnos, verjetno ni treba posebej poudarjati. Njena prioriteta od samega začetka je biti žena in mati, okoli sebe pa imeti ozek krog zvestih ljudi. Kar pa ne pomeni, da Melania ne uživa v moči in vsemu, kar ta prinaša. Ravno nasprotno. Kate Bennett je v svoji biografiji jasno povedala, da sta Melanijo Knaus, slovensko manekenko, pritegnila bogastvo in moč, ki ju je imel Donald Trump v rokah, medtem ko je njega privlačila njena lepota. 

Melania Trump s soprogom
Melania Trump s soprogomFOTO: Profimedia

In kot je povedala njena nekdanja tiskovna predstavnica in prijateljica, avtorica druge njene biografije, Stephanie Winston Wolkoff, je Melania Trump o vsem zelo dobro razmislila. "Ona ni enigma, niti ni skrivnostna, toda ljudje jo tako dojemajo. Okoli sebe je postavila železno zaveso in vse to je del igre, s katerim želi to skrivnostnost le še okrepiti."

In čeprav je javnost pogosto dvomila v to, je Melania resnično uživala v položaju prve dame, še posebej pa v življenju v Beli hiši. Čeprav naj bi imela kot prva dama nalogo, da nagovori ljudi in jih navda z upanjem in optimizmom, jim povrne vero v boljše življenje, se je odločila za ravno nasprotno. Molk, ki je le še dodatno prispeval k njeni negativni publiciteti. 

Govorice, da so se ji zdele vse naloge, ki jih je kot prva dama dobila, dolgočasne, je eden izmed članov njene ekipe zanikal in dejal: "Prva dama je že od nekdaj govorila, da ji je v čast, da je prva dama Amerike in da zelo ceni ta naziv. Njeno sodelovanje z organizacijo "Be best" je vplivalo na življenja številnih otrok po vsem svetu. Pri svojih dolžnostih je bila vedno izjemno samostojna, materinstvo pa je bilo zanjo vedno na prvem mestu." Čeprav se je govorilo, da je s selitvijo v Belo hišo odlašala, ker je čakala, da Barron zaključi šolsko leto v New Yorku, pa Mary Jordan v svoji biografiji piše, da to ni bil edini razlog. Melania se je namreč pogajala tudi o svoji predporočni pogodbi in od moža zahtevala, da Barronu pripade enak delež kot otrokom, ki jih ima Donald iz zakona z Ivanko Trump. 

Družina Trump trenutno živi na Floridi, nobena od štirih biografinj pa ne more reči, da je to njihov konec. Nihče namreč ne bi bil presenečen, če bi Trump znova kandidiral za ameriškega predsednika, Melania pa bi ga pri tem podpirala. "Donald in Melania sta dve povsem različni osebi. Ona je izjemno tiha, on pa glasen, njun videz, starost, vse se razlikuje, in to vsi vedo. Sta si pa tudi zelo podobna. Oba verjameta v vrnitev in verjameta, da bodo Trumpovi spet vstali iz pepela," je razkrila biografinja Mary Jordan.

Donald in Melania Trump zapuščata Washington-3
Donald in Melania Trump zapuščata Washington-3FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493