Zadovoljna.si
Michelle Rodriguez

Trači

Zvezdnica si želi biti vzor malim deklicam

Zadovoljna.si
26. 01. 2024 05.00
0

Priznana ameriška igralka Michelle Rodriguez se je uveljavila zlasti v akcijskih vlogah in velja za eno vodilnih žensk v filmski industriji. Kljub njenemu zvezdniškemu statusu nenehno si prizadeva za uresničevanje enakopravnosti žensk v filmskem svetu ter aktivno sodeluje v boju proti seksizmu. Nedavno je na mednarodnem filmskem festivalu Rdečega morja v Savdski Arabiji izkazala močno zavezanost pri opolnomočenju žensk.

Michelle Rodriguez se uveljavlja kot ena vodilnih žensk v filmski industriji, prepoznavna predvsem po svojih akcijskih vlogah. Kljub svojemu zvezdniškemu statusu se še naprej vztrajno zavzema za enakopravnost žensk v filmskem svetu, ki je pogosto zaznamovan z dominacijo moških v akcijskih vlogah. Sodelovala je pri različnih projektih, namenjenih zmanjševanju seksizma v filmski industriji. Na nedavnem mednarodnem filmskem festivalu Rdečega morja v zahodni Savdski Arabiji je Rodriguezova delila svoje poklicne odločitve in razmišljanja o vlogah žensk v filmskem svetu.

Michelle Rodriguez
Michelle RodriguezFOTO: Profimedia
Zvezdnica je pokojnemu soigralcu zavidala, da je umrl
Preberi še
Zvezdnica je pokojnemu soigralcu zavidala, da je umrl

Rodriguezova je razpravljala o svojih merilih za izbiro filmov, pri čemer je izpostavila svojo zavezanost izogibanju projektom, ki vključujejo goloto, negativne podobe žensk ali trgovce z mamili. "Ne morem igrati nobenega negativnega lika, ki bi napačno predstavljal žensko, saj je to nesprejemljivo. Želim dati pozitivno podobo in vzor malim deklicam. Če je v scenariju trgovec z mamili ali kaj podobnega, bom rekla ne," je povedala priznana igralka.

45-letna Michelle Rodriguez
45-letna Michelle Rodriguez FOTO: Profimedia
Po obtožbah posilstva je sedaj zakrožil še grozljiv posnetek
Preberi še
Po obtožbah posilstva je sedaj zakrožil še grozljiv posnetek

V pogovoru je še več pozornosti namenila zastopanosti žensk v filmski industriji, kjer je opazila pozitivne spremembe. "Zastopanost žensk se spreminja, vrata se odpirajo, in zdaj je čas, da ženske odkrijejo to moč," je delila svoje prepričanje. Posebej je pohvalila izvršnega direktorja filmskega festivala Rdečega morja, Mohammeda Al Turkija, ki izkazuje podporo ženskam v industriji. "Na njegovem festivalu je več žensk kot na katerem koli drugem filmskem festivalu na svetu. Njegova podpora in želja po dajanju glasu ženskam sta neprimerljiva. Nihče drug tega ne počne," je poudarila.

Michelle Rodriguez poskuša zmanjševati seksizem v filmski industriji
Michelle Rodriguez poskuša zmanjševati seksizem v filmski industrijiFOTO: Profimedia
Angelina Jolie obžaluje, da je postala igralka
Preberi še
Angelina Jolie obžaluje, da je postala igralka

V preteklih intervjujih je Rodriguezova že izrazila mnenje, da v filmski industriji primanjkuje močnih in neodvisnih žensk. Poudarila je, da je 80 odstotkov piscev vsebin moških, pri čemer so poročeni z ženskami, ki se ne strinjajo s temami, ki jih ustvarjajo. Njen glavni cilj je vključiti čim več ženskih pisateljic v filmsko industrijo in jih opolnomočiti.

Paul Walker Furious 7
Paul Walker Furious 7FOTO: Profimedia
Žena Willa Smitha: "Klofuta na podelitvi oskarjev je rešila moj zakon"
Preberi še
Žena Willa Smitha: "Klofuta na podelitvi oskarjev je rešila moj zakon"

Oboževalke igralke Michelle Rodriguez ne zamudite v petek, 26. januarja, ko bo zaigrala v akcijskem filmu Hitri in drzni 8 ob 20. uri na KINO. Medtem ko Dom in Letty uživata na zasluženem poročnem potovanju na Kubi, tudi ostali zaživijo običajno življenje daleč stran od nevarnih preizkušenj in adrenalinskih podvigov, ki so v preteklosti spremljale njihov vsakdan. A Dom po srečanju s skrivnostno Cipher nima druge izbire, kot da se zaplete v nevaren svet kriminala in tako izda tiste, ki so mu najbližje. Družina se znajde pred največjo preizkušnjo do sedaj, ki jo mora za povrhu razrešiti še brez svojega vodje.

Naslednji dan, torej v soboto, 27. januarja, vas pričakuje nadaljevanje franšize Hitri in drzni: Hobbs in Shaw ob 20. uri na KINO. Novi del franšize Hitri in drzni bo tokrat posvečen drugačnim obratom. Vse odkar sta se prvič srečala, sta si Luke Hobbs, zvest agent Diplomatske varnostne službe in Deckard Shaw, nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot, v laseh in skušata drug drugega nadvladati. A vse se spremeni, ko anarhist Brixton prevzame nadzor nad zahrbtno biološko grožnjo, ki lahko za vedno spremeni človeštvo, obenem pa doseže neustrašno agentko MI6 Hattie Shaw, ki je po naključju Shawjeva sestra. Kot zaprisežena sovražnika morata Hobbs in Shaw sodelovati, da bi nadvladala edinega človeka, ki bi lahko bil slabši od njiju.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Nedavno so fotografi zabeležili trenutke Rodriguezove, ki je uživala na razkošni jahti v St. Tropezu v Franciji. 45-letno zvezdnico so ujeli v dvodelnih kopalkah priznane znamke Missoni, medtem ko je sproščeno uživala v družbi prijateljev. Opazovali so jo pri klepetanju s prijatelji, pitju pijače in celo pri skakanju s strehe jahte v morje. Na tej francoski poletni pustolovščini so jo ujeli brez ličil, a kljub temu je videti izjemno čudovito. Več si lahko preberete v spodnjem članku. 

Tudi 22 let kasneje je zvezdnica Hitrih in drznih vredna greha
Preberi še
Tudi 22 let kasneje je zvezdnica Hitrih in drznih vredna greha

Vir: Arab News in GMA News.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375