Zadovoljna.si
Oskarji 2021-3

Trači

Najlepše obleke z rdeče preproge podelitve oskarjev 2021

STA, J.V.
26. 04. 2021 07.53
0

Na letošnji podelitvi oskarjev, ki je bila zaradi pandemije covida-19 prav posebna, je slavil film Dežela nomadov Chloe Zhao. Film je zmagal v kategorijah za najboljši film, najboljšo režijo in glavno žensko vlogo, ki jo je odigrala Frances McDormand. Chloe Zhao je po Kathryn Bigelow šele druga ženska v zgodovini oskarjev, ki je prejela nagrado za režijo. In čeprav je letošnja podelitev potekala drugače, pa kljub temu nismo bili prikrajšani pri glamuroznih oblekah.

Za oskarja za najboljši film se je potegovalo osem naslovov, poleg zmagovalnega še Mank, Obetavna mladenka, Oče, Juda in črni mesija, Minari, Zvok metala in Sojenje čikaški sedmerici. Oskarja za glavno moško vlogo je prejel Anthony Hopkins za film o demenci Oče. Triinosemdesetletni Hopkins, ki je najstarejši dobitnik v tej kategoriji, se podelitve ni udeležil niti se ni oglasil z druge lokacije.

Oskarja za najboljši mednarodni film je dobila danska črna komedija Nažgani Thomasa Vinterberga. Oskar za najboljšo moško stransko vlogo je šel v roke Daniela Kaluuye za film Juda in črni mesija, v kategoriji za najboljšo žensko stransko vlogo je slavila Youn Yuh Jung, ki je nastopila v južnokorejskem filmu Minari.

Med pari, ki so se sprehodili po rdeči preprogi, sta bila tudi igralka Carey Muligan in njen mož, glasbenik Marcus Mumford.
Med pari, ki so se sprehodili po rdeči preprogi, sta bila tudi igralka Carey Muligan in njen mož, glasbenik Marcus Mumford. FOTO: Profimedia

Prizorišče ni bilo zelo glamurozno, a zdi se, da so bili prisotni zelo veseli, da so tam v živo. Veliko nominirancev se je javljalo še iz Londona in Pariza. Igralka Glenn Close je pred podelitvijo povedala, da je zdaj prvič po letu in pol v velikem mestu in da je presrečna, da vidi kolegice in kolege.

Podelitev že nekaj let nima več voditeljev, to vlogo prevzamejo kar podeljevalke in podeljevalci nagrad. Letos so bili to med drugimi Laura Dern in Regina King, Reese Witherspoon, Halle Berry, Brad Pitt, Harrison Ford, Viola Davis, Angela Basset, Rita Moreno in Joaquin Phoenix. Med zabavnejše in bolj spontane trenutke je sodilo srečanje med Pittom in prejemnico oskarja za stransko žensko vlogo, Youn Yuh Jung. Ko ji je ta polaskal, mu je hitro odvrnila, kje da je bil, ko so snemali njihov film.

Halle Berry je na rdeči preprogi presenetila z novo frizuro.
Halle Berry je na rdeči preprogi presenetila z novo frizuro.FOTO: Profimedia

Glasbenih nastopov letos ni bilo, glasbeni del je imel v rokah DJ, ki je med prisotnimi izvedel tudi kviz o tem, katera glasba je bila nominirana za oskarja. Glenn Close je ob tej priložnosti tudi "tverkala" in poskrbela za vsesplošno navdušenje. V govorih ni manjkalo resnih tonov, med drugim na temo pandemije, ženskih pravic, temnopoltih in degradiranih. In v tem kontekstu je zmagoslavje Dežele nomadov še toliko večje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493