Zadovoljna.si
Sašo Avsenik

Narodna

Ansambel Saša Avsenika v svet pošilja novo polko z naslovom 'Sanjajo dekleta'

Zadovoljna.si
10. 10. 2023 10.37
0

V svetu slovenske glasbe je ime Avsenik že desetletja sinonim za čudovite melodije, ki povezujejo številne generacije. Zdaj, po rekordni sezoni in mega hitu 'Ena bolha za pomoč', Ansambel Saša Avsenika v svet pošilja novo polko z naslovom 'Sanjajo dekleta', ki je v celoti nastala v zamejstvu.

Vsi vemo, da sta brata Avsenik, Slavko in Vilko, svoje strastno muziciranje ponesla iz domače gostilne v Begunjah v svet. In zdaj, 70 let kasneje, njuno dediščino nadaljuje vnuk Slavka Avsenika Sašo Avsenik, ki s svojim ansamblom to zgodbo pelje naprej s strastjo, odgovornostjo in spoštovanjem do slovenske glasbene tradicije.

Ravno letos bo minilo 70 let, odkar so prvič zazveneli čarobni toni Avsenikovih viž. Brata Avsenik sta s svojo glasbo osvojila srca ljudi po vsem svetu. Ansambel bratov Avsenik je nastopal na največjih odrih Evrope, Severne Amerike, Kanade in še marsikje. Njihova glasba je odmevala v prestižni berlinski filharmoniji, razprodali so münchensko Olympiahalle, odpirali so polete v Planici in še veliko več. Prejeli so številne nagrade in bili so večkrat odlikovani za svoje delo. 

Vzrock: 'Ne bomo lagali, že zdaj živimo svoje sanje'
Preberi še
Vzrock: 'Ne bomo lagali, že zdaj živimo svoje sanje'

Ta glasbena dediščina je ostala živa skozi generacije, to pa dokazuje tudi Sašo Avsenik, ki s svojimi novimi ustvarjalnimi vizijami nadaljuje družinsko glasbeno tradicijo z veliko strastjo in talentom. 

Monika Avsenik: Želela bi, da Avsenikova glasba ostane večna
Preberi še
Monika Avsenik: Želela bi, da Avsenikova glasba ostane večna

Njegov ansambel Ansambel Saša Avsenika je postal prava stalnica na glasbeni sceni. S svojo harmoniko je navdušil občinstvo tako v Sloveniji kot v tujini. Trikrat je razprodal prestižno Gallusovo dvorano Cankarjevega doma in že neštetokrat sprejel slovenske športne junake, njihova pesem "Ena bolha za pomoč" pa je trenutno pravi hit na lestvicah slovenske narodno-zabavne glasbe.

Ansambel Saša Avsenika
Ansambel Saša AvsenikaFOTO: PR BAJTA

Veliki koncert ob prihajajočem jubileju

Ansambel Saša Avsenika ob 70. obletnici Avsenikove glasbe pripravlja še več nastopov in presenečenj za svoje oboževalce. Za decembrsko obdobje je načrtovanih pet nastopov ob velikem jubileju, prav tako pa pripravljajo velik koncert, za katerega obljubljajo več informacij v bližnji prihodnosti.

Ansambel Lesarji: 'Želimo širiti slovensko glasbo'
Preberi še
Ansambel Lesarji: 'Želimo širiti slovensko glasbo'

Nova pesem in videospot – Sanjajo dekleta

Ansambel Saša Avsenika se ne ustavlja. Pred kratkim so predstavili novo pesem z naslovom "Sanjajo Dekleta", kar je še bolj osupljivo, pa je, da je ta pesem v celoti nastala v zamejstvu. Besedilo pesmi je delo Tommyjeve svakinje Kim Furlan, medtem ko je klarinetist Tommy Budin prispeval melodijo in aranžma. Videospot za to pesem so člani ansambla posneli na čudovitem Tržaškem Krasu, kar daje pesmi še dodaten lokalni čar. Celoten videospot si lahko ogledate spodaj. 

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Nino Ošlak: 'Končno lahko iz srca rečem to je to'
Preberi še
Nino Ošlak: 'Končno lahko iz srca rečem to je to'
Nino Ošlak: 'Nisem želel klišejske ljubezenske zgodbe'
Preberi še
Nino Ošlak: 'Nisem želel klišejske ljubezenske zgodbe'

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413