Zadovoljna.si
Jodie Foster

Trači

Ko so se pojavile težave, ji je na pomoč priskočila znana igralka

M.S, Zadovoljna.si
09. 03. 2024 05.00
0

Ameriška igralka Jodie Foster se je v filmsko zgodovino zapisala po mnogih uspešnih vlogah. Prav tako pa jo poznamo kot gorečo aktivistko, ki se bori za spremembe v filmski industriji. Nedavno je igralka Natalie Portman razkrila, kako ji je prav Fosterjeva nudila podporo v boju proti nepravičnosti v filmski industriji.

Ameriška igralka Natalie Portman je nedavno v intervjuju na podcastu Smartless razkrila, kako je pred leti stopila v stik z njo 61-letna igralka Jodie Foster, potem ko je Portmanova spregovorila o izzivih, povezanih z diskriminacijo in seksizmom v filmski industriji.

Penelope Cruz navdušila s frizuro leta
Preberi še
Penelope Cruz navdušila s frizuro leta

Fosterjeva je namreč svojo slavo dosegla pri 12 letih, ko je igrala vlogo otroške spolne delavke v filmu Taxi Driver. Posledično je že v zgodnji mladosti hitro postala predmet seksualizacije.

 Jodie Foster
Jodie FosterFOTO: Profimedia
Jodie Foster: Igralska ikona, ki navdihuje ženske v zrelih letih
Preberi še
Jodie Foster: Igralska ikona, ki navdihuje ženske v zrelih letih

Vse se je začelo leta 2018, ko je Natalie na ženskem maršu v Los Angelesu spregovorila o svojih izkušnjah s spolnim nasiljem, ki ga je doživljala v mladosti. Bila je tarča mnogih neprimernih komentarjev glede svojega telesa. 

"Na dogodku sem imela govor, kjer sem delila svoje negativne izkušnje v filmski industriji. Takoj po tem je stopila v stik z mano Jodie Foster, s katero sva se začeli o tej temi podrobneje pogovarjati. Prav zaradi tega mi je še danes velik vzor," je zaupala igralka.

 

Natalie Portman
Natalie PortmanFOTO: Profimedia
Po 60. letu ponovno našla smisel življenja
Preberi še
Po 60. letu ponovno našla smisel življenja

Portmanova je v nadaljevanju intervjuja dodala, da se je naučila imeti trdno zunanjo podobo na filmskih setih, da bi se lahko izognila seksualizaciji s strani morebitnih plenilcev. Dodala je, da je podporo prav tako našla v svoji mami, ki je ves čas skrbela, da se ji nihče ne bi preveč približal.

Fosterjeva je večkrat spregovorila o problemih, ki se skrivajo za hollywoodskimi kamerami. Jodie je že izpostavila pomanjkanje žensk nad 40. letom in nizko razmerje med ženskami in moškimi na direktorskih položajih. Nedavno je priznala, da je navdušena nad zanimivimi in raznolikimi vlogami, v katerih ji ni treba biti videti glamurozno.

Jodie Foster
Jodie FosterFOTO: Profimedia
Po 45 letih končno priznala, da ljubi žensko
Preberi še
Po 45 letih končno priznala, da ljubi žensko

Vse oboževalke Jodie Foster ne zamudite v znanstvenofantastičnem filmu Elizij v soboto, 9. marca, ob 22. uri na KINO. Film je postavljen v leto 2154. Izbrana peščica ljudi živi na velikanski vesoljski postaji Elizij, kjer ni kriminala, nasilja in bolezni. Revna večina človeštva na prenaseljeni Zemlji se vsak dan bori z revščino, lakoto in smrtjo. Med delom v tovarni nekdanji avtomobilski tat Max zboli za rakom, zato se odloči poiskati način, kako priti na Elizij, saj bi tam lahko ozdravel. Da bi premagal vojsko robotov, ki nadzorujejo ljudi, si Max nadene močan robotski oklep in se sooči z armadami neusmiljene upraviteljice Delacourte.

Govorice sta sprva zanikala, nato pa odšla na nov zmenek
Preberi še
Govorice sta sprva zanikala, nato pa odšla na nov zmenek

Če pa bi si radi ogledali Jodie Foster v drugačni vlogi, jo lahko najdete v komediji Masaker na VOYO. Prav tako lahko tu najdete Natalie Portman v romantični komediji New York, ljubezen moja.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Z oskarjem nagrajena igralka Jodie Foster je svoje zasebno življenje dolga leta skrivala pred očmi javnosti, zdaj pa je razkrila, da je pred svojima sinovoma – danes 25-letnim Charlesom in tri leta mlajšim Christopherjem – dolgo časa skrivala tudi svoje poklicno življenje.  Več si lahko preberete v spodnjem članku.

Svoja otroka je dolga leta pustila živeti v laži
Preberi še
Svoja otroka je dolga leta pustila živeti v laži

Vir:  Time in Variety.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493