Neprepoznavni Tom Cruise je zadnja hollywoodska žrtev lepotnih posegov

J.V.
12.10.2021, 13:38
0
V želji po mladostnem videzu številni hollywoodski zvezdniki posežejo po lepotnih posegih, najpogosteje po botoksu in polnilih. In medtem ko nekaterim kljub temu uspe ohraniti naraven videz, pa je veliko takšnih, ki so z estetskimi posegi pretiravali in namesto, da bi dosegli osvežen in mladosten videz, so danes videti izumetničeno. Zadnji na seznamu hollywoodskih žrtev polnil in botoksa je Tom Cruise. 59-letni igralec, ki je bil za svoja leta še do pred kratkim videti neverjetno, je namreč praktično čez noč postal neprepoznaven.

Igralec Tom Cruise se je v družbi sina Connorja udeležil bejzbolske tekme v San Franciscu, na kateri je zaradi svojega spremenjenega videza hitro postal glavna atrakcija in na družbenih omrežjih povzročil burne odzive. Njegovi oboževalci se sprašujejo, kaj se je zgodilo z njegovim obrazom in zakaj so njegova lica nenadoma tako zabuhla, nekateri so bili sprva celo prepričani, da na tekmi ni Tom, ampak njegov dvojnik. 

PREBERI ŠE
Vse zanima, kaj je Victoria Beckham naredila s svojim obrazom

Tom Cruise
Tom CruiseFOTO: AP

Mnogi predvidevajo, da je igralec pretiraval z uporabo polnil, ki sicer verjetno niso njegov prvi estetski poseg. Tom je bil vse do sedaj videti neverjetno mladostno za svoja leta in marsikdo se je spraševal, kako mu to uspeva. 

Uporaba botoksa in polnil za ohranjanje mladostnega videza in glajenje gubic danes ni več tabu tema. Lepotna tretmaja sta v zadnjih letih zlasti med pripadnicami ženskega spola postala zelo priljubljena, poslužuje pa se ju tudi vedno več moških. Verjetno bi bili presenečeni, koliko. O tem, kaj je krivo za 'nabotoksiran' videz zvezdnikov smo povprašali estetskega kirurga Andreja Testena. "Govoriva o pretirano polnem, napihnjenem videzu, kajne? Večinoma prekomerna uporaba polnil, tudi hialuronske kisline. Moramo se zavedati, da se kot polnilo ne uporablja zgolj razgradljive hialuronske kisline. V nekaterih salonih in hotelskih sobah se na črno uporablja marsikaj, kar sploh ni registrirano v EU. Polnila, ki lahko povzročijo resne zdravstvene probleme, o katerih pa ljudje niso poučeni. Dobra stran tako botoksa kot hialuronske kisline je namreč interval delovanja. Se pravi, po določenem času (pri botoksu okoli 5 mesecev, pri polnilih pa zelo različno – od pol leta pa do dveh let) učinek mine. Stanje se tako povrne na začetek, na stanje pred tretmaji."

Tom Cruise
Tom CruiseFOTO: AP

Videz napihnjenosti pa je posledica pretiravanja pojasnjuje. "V želji, da bi s polnili (predvsem polnili) rešili čim več znakov staranja, se uporablja preveč polnil. Morda je stanje na sliki dobro, a v resnici deluje človek spremenjen. Dobra stran polnil in botoksa je namreč zelo kratka rehabilitacija. Te pri botoksu praktično ni, pri uporabi polnil pa lahko pride do prehodne otekline ali manjših modric na mestu injiciranja."

V osnovi gre tako za pretiravanje, pri katerem se določene stvari lahko popravi z dodajanjem botoksa. Na primer blago asimetrijo, ostanek kakšne gube ... Določenih stvari pa se žal ne da. "Tako je treba počakati, da botoks popusti, nato se stanje povrne na izhodišče pred injiciranjem. Pri polnilih pa je zgodba drugačna, ta se dejansko lahko razgradijo z uporabo hialuronidaze, encima, ki polnilo razgradi v roku nekaj ur. Zato je pomembno, da se uporablja le hialuronsko kislino. Odsvetuje se uporabo t. i. biopolimera, silikona, saj je odstranitev tega večinoma možna le s kirurško odstranitvijo. Se pravi z rezanjem tkiva," pravi Testen.