Zadovoljna.si
Ahmed Kullab

Oddaje

30-letni Ahmed je Slovenijo ganil do solz

M.S
25. 09. 2023 05.00
3

Preteklo nedeljo smo bili priča začetku letošnje sezone šova Slovenija ima talent, ki je postregla s številnimi ganljivimi nastopi in prvim zlatim gumbom, ki ga je prejel palestinski plesalec Ahmed Kullab. 30-letni plesalec je s svojo izjemno točko ganil občinstvo do solz.

Ahmed Kullab je pred dvema letoma prispel v Slovenijo iz Palestine. Žirijo je prevzel s svojo izvirno kombinacijo breakdancea in sodobnega plesa. S svojo plesno interpretacijo je delil svojo žalostno življenjsko zgodbo in predstavil, kako težavno je potovanje migrantov. Zaradi izraelsko-palestinskega konflikta se mnogi odločijo zapustiti svojo domovino in iskati boljše življenje v tujini. Ahmed Kullab, ki izhaja iz Palestine, je začel svojo pripoved: "Ljudje tukaj so postali moja druga družina in počutim se varnega." Dodal je: "Slovenija pa je ena izmed najvarnejših držav na svetu."

Ahmed Kullab je predstavil težko življenje migrantov
Ahmed Kullab je predstavil težko življenje migrantovFOTO: Profimedia

Ahmed je svojo plesno točko uporabil kot način izražanja svojih občutkov med potovanjem. To potovanje običajno vključuje prehod iz Palestine v Jordanijo, kjer se srečujejo z več kontrolnimi točkami. Prav tu so migranti obravnavani brez človeškega dostojanstva. Ahmed je v Slovenijo prišel sam, medtem ko je njegova družina ostala v Palestini. "Nazadnje sem videl svojo družino avgusta 2022," je povedal Ahmed. Svojim družinskim članom je sporočil, da se je prijavil na tekmovanje in nestrpno so čakali, da jih pokliče po svojem nastopu in sporoči rezultat. Ahmed je bil skupaj s svojo družino nad rezultatom nastopa več kot presenečen.

Naslednja nedelja, 1. oktobra, obeta nadaljevanje devete sezone šova Slovenija ima talent. Vsako nedeljo nas čakajo trenutki solz, smeha, objemov in zabave za celotno družino. Deveta sezona priljubljenega šova Slovenija ima talent obljublja številne novosti, med drugim pa je v zgodovini šova prvič padlo kar šest zlatih gumbov med avdicijami! Kateri žirant jih je pritisnil in za koga, bomo izvedeli kmalu. Vse zamujene oddaje si lahko ogledate na VOYO!

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413