Zadovoljna.si
 Amadeja Alenka Begant

Oddaje

Celo Slovenijo je pustila v solzah s tragično družinsko zgodbo

Zadovoljna.si
19. 10. 2023 07.00
0

V zadnji oddaji Slovenija ima talent smo spoznali simpatično Amadejo, ki je s svojim ganljivim vokalom navdušila Slovenijo. Amadeja nosi težko preteklost, saj je kot otrok izgubila mamo zaradi očetovega hudega dejanja. Po težkih izkušnjah v rejništvu in kriznem centru je našla tolažbo v petju.

V pretekli oddaji Slovenija ima talent smo spoznali Amadejo Alenko Begant iz Selnice ob Dravi, ki je s svojim ganljivim vokalom razjokala Slovenijo. Danes nasmejana 18-letna Amadeja nosi za seboj težko zgodbo, polno bolečine in žalosti. Pred nastopom je priznala, da si je zadala življenjski izziv premagati stare slabe čase in spomine. "Pri desetih letih sem izgubila mamo zaradi očeta. Leta 2014 mi je oče umoril mamo," je zaupala Amadeja pred nastopom. Amadeja je priznala, da z očetom več nima stikov in da je trenutno v zaporu, kjer prestaja kazen.

Kasneje je živela v rejniški družini, malo pred polnoletnostjo pa se je preselila v krizni center. V kriznem centru je imela slabe izkušnje, a ji je petje predstavljalo edini vir svetlobe. Poudarila je, da jo je spodbujala dobra vzgojiteljica, ki ji je svetovala, naj se prijavi na tekmovanje. "Zelo me je spodbujala, odkar me je prvič slišala peti. Vedno mi je govorila, naj se prijavim ali pa me bo kar ona prijavila. Sem ji zelo hvaležna; brez nje ne bi bila danes tu," je zaupala Amadeja. Po 18. letu se je preselila k fantu, kjer še danes srečno živi, in pravi, da se je na koncu vse dobro izteklo. Pred nastopom je povedala, da ji izbor pesmi veliko pomeni, saj ji predstavlja stik z mamo. "Ko pojem, vedno začutim nek občutek toplote in veselja," je dejala.

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Naslednja nedelja, 22. oktobra, obeta nadaljevanje devete sezone šova Slovenija ima talent. Vsako nedeljo nas čakajo trenutki solz, smeha, objemov in zabave za celotno družino. Deveta sezona priljubljenega šova Slovenija ima talent prinaša številne novosti, med drugim pa je v zgodovini šova prvič padlo kar šest zlatih gumbov med avdicijami! Kateri član žirije jih je pritisnil in za koga, bomo izvedeli kmalu. Vse zamujene oddaje pa si lahko ogledate na VOYO!

30-letni Ahmed je Slovenijo ganil do solz
Preberi še
30-letni Ahmed je Slovenijo ganil do solz

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493