Zadovoljna.si
Delovna akcija

Oddaje

Čaka nas čustven začetek nove sezone Delovne akcije

M.S, Zadovoljna.si
02. 03. 2024 05.00
0

Ekipa Delovne akcije se bo spoprijela z velikim izzivom, saj jih čaka obnova hiše 7-članske družine. Spoznali bomo starša Sonjo in Jožeta, ki si želita družini ponuditi nov začetek. Družina se spopada z revščino, ki jo je Sonja doživljala že kot otrok. Odraščala je v okolju, kjer je bilo veliko nasilja in alkoholizma. Po razhodu s prejšnjim partnerjem se je Sonja ponovno zaljubila in spoznala Jožeta, s katerim sta sedaj ponosna starša štirim deklicam in starejšemu sinu iz prejšnjega razmerja.

Ana Praznik bo odprla sedmo sezono Delovne akcije z obiskom družine Tomažič. Tam bo spoznala 7-člansko družino, ki jo sestavljata starša Sonja in Jože, ki želita družini ponuditi nov začetek. 

Priznala sta, da Jože vsak dan dela neprekinjeno 12 ur, zaradi česar nima dovolj časa, da bi bil s svojo družino. Sonja po drugi strani ostaja doma in skrbi za vzgojo štirih deklic in najstniškega fanta. "Zaradi utrujenosti se je Sonja celo zgrudila in čez noč pristala v bolnišnici," je priznal oče.

Zaradi stiske je spalnica postala zatočišče kar štirim družinskim članom
Zaradi stiske je spalnica postala zatočišče kar štirim družinskim članomFOTO: Delovna akcija
Pripravite robčke, prihaja nova čustvena sezona Delovne akcije
Preberi še
Pripravite robčke, prihaja nova čustvena sezona Delovne akcije

Družina se spopada z veliko revščino, ki pa jo je Sonja doživela že v otroštvu. Odraščala je v okolju, kjer je bilo veliko nasilja in alkoholizma. "Kot otrok nisem imela pravega otroštva. Očka je pil, mama pa me je pretepala. Živeli smo na kmetiji, kjer smo morali trdo delati. Če nismo ubogali, smo bili kaznovani," je zaupala Sonja.

Sonja je delila tudi anekdoto iz otroštva, v kateri je povedala, kako je nabirala rože, ki so bile njen edini vir zaslužka. Na ta način si je privoščila nakup svoje prve trenirke. Leta pozneje se je končno odselila od doma v upanju, da bo z novim partnerjem njeno življenje končno boljše. Z nekdanjim partnerjem sta praznovala tudi rojstvo sina Martina, po desetih letih zveze pa je zbrala pogum in odšla. Pozneje je spoznala Jožeta, ki ji je ponovno vlil vero v ljubezen.

Finančna stiska je preprečila dokončanje hiše, kar ogroža zdravje družine
Finančna stiska je preprečila dokončanje hiše, kar ogroža zdravje družineFOTO:
Takšne žalostne zgodbe v Delovni akciji še ni bilo
Preberi še
Takšne žalostne zgodbe v Delovni akciji še ni bilo

"Premajhni dohodki so danes težava, saj nam zmanjka denarja za plačevanje položnic in hrano, naši otroci pa so zelo prikrajšani," je priznal oče. V takšnih trenutkih jima priskoči na pomoč tudi sin Martin, ki svojo štipendijo nesebično deli z družino. Prav on je oddal prijavo za Delovno akcijo, saj si močno želi, da bi se hiša končno dokončala.

Oglejte si del težke zgodbe v spodnjem videoposnetku, celotno prenovo pa si lahko ogledate v nedeljo, 3. marca, na POP TV ob 20.uri. Epizodo si lahko že dan prej ogledate na VOYO

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368