Zadovoljna.si
Batasta

Oddaje

Par, o katerem te dni govori vsa Slovenija

Matej Arh
2021-12-13 05:00
0

O nenavadni in romantični ljubezenski zgodbi Martine Wanis in Jana Šlambergerja smo že pisali. Sramežljivi Štajerec se je v tretjem letniku študija odpravil na študijsko izmenjavo na Dunaj, kjer se je udeležil ene od tamkajšnjih zabav, Martinin najboljši prijatelj pa jo je prepričal, da mora priti pogledat Slovenca, ki je tam.

Ko je Martina Wanis prišla na to zabavo, ji je Jan Šlamberger sicer takoj vzbudil zanimanje, a ker je bil izjemno sramežljiv, je bil Štajerec že prepričan, da iz te moke ne bo kruha. A tudi sramežljivost je lahko dobra taktika, Martini se je zdel zelo skrivnosten in tako se je začel njun odnos, ki sta ga sčasoma okronala s poroko, Martina pa se je celo preselila na Štajersko.

Svoje delo v nevrobiologiji je zamenjala za delo na polju Janove domače kmetije, kjer med drugim pridelujeta sladki krompir, in na videz tvegana odločitev se jima je prejšnji konec tedna še kako obrestovala. V 6. sezoni oddaje Štartaj Slovenija sta namreč s svojimi testeninami iz sladkega krompirja osvojila naziv HIT produkt leta 2021.

Zaljubila se je v Slovenca in spremenila svoje življenje
Preberi še
Zaljubila se je v Slovenca in spremenila svoje življenje

Že med predvajanjem letošnje sezone je bil prav Martinin in Janov izdelek prvi, ki ste ga Slovenci povsem razgrabili, zato najprej vprašam Martino, čemu pripisuje ta uspeh. Sama verjame, da tiči vzrok v kombinaciji več stvari. 'Testenine Batasta so primerne za praktično vsakogar. Ljudje naju pogosto vprašajo, zakaj sva želela, da so najine testenine brezglutenske, saj je postopek precej bolj zapleten, drugačni morata biti celo embalaža in proizvodnja. Če bi dodala navadno moko, bi bilo zagotovo vse precej cenejše in lažje. Ampak želela sva si ustvariti nekaj, v čemer lahko uživajo vsi. Ni važno, ali si občutljiv za gluten ali pa imaš celiakijo, mogoče si vegan ali pa zgolj pozoren na to, kaj daš vase ... Želela sva ustvariti izdelek, ki bo navdušil tako oboževalce testenin kot  tiste, ki jih sicer obožujejo, a v njih ne morejo in ne smejo uživati.' 

Ob tem Martina doda še, da sta vesela, da je prav projekt Štartaj Slovenija ljudem pokazal, da ima projekt Batasta srce in da delujeta iskreno. 'Ljudje so videli, od kod prihajava midva, od kod prihaja izdelek. Koliko srca je treba vnesti v to, koliko dela, misli, priprav. Projekt nama je omogočil, da predstaviva vse korake v proizvodnji, zato sva zares vesela. Poleg tega pa so testenine zares odličnega okusa in skuhane v dveh minutah.'

Tu Martini prikima tudi njen Jan, ki je prepričan, da so Slovenci prepoznali prav to njuno domačnost in iskrenost: 'Mislim, da je to glavna stvar, ki je pripomogla k temu, da so naju Slovenci vzljubili. Vedno sva bila takšna, kot sva: domača. In s tem sva jim prirasla k srcu. Poleg tega sva izumila izdelek, v katerem lahko uživa vsak, s tem pa še pripomore k ohranjanju narave, saj rešuje hrano, ki se zaradi oblike in velikosti ne bi mogla prodati na trgovskih policah, a je hkrati še vedno primerna za porabo.

Da je njuna poslovna zgodba doživela tako srečen konec, pa je zaslužna tudi Janova sestra Nika, ki ju je prepričala, da sta se prijavila v projekt Štartaj Slovenija. 'In ni zaslužna zgolj za idejo – čeprav živi v Ljubljani, je bila ves čas z nama, tudi med samim procesom,' priznava Martina. 'Skrbelo jo je skupaj z nama, ko kaj ni šlo po načrtih, vesela je bila za naju, ko so se načrti uresničili.' Jan še pove, da je prav Nika prva, ki sta jo poklicala, ko sta izvedela, da sta zmagovalca, in takrat je od navdušenja zgolj kričala. 'Vsi smo bili srečni in veseli, z Janom sva bila povsem brez besed in ona nama je tako posodila svoj glas,' zaključi Martina.

A vendar smo se zgoraj zlagali, saj to ni srečen konec njune poslovne poti, temveč le začetek. Kot obljublja Jan, imata idej še ogromno: 'Imava že cel spisek novih idej in novih produktov iz sladkega krompirja. Sprva se bova osredotočila le na testenine – nove barve, nove oblike … Potem pa mogoče še kaj povsem novega.'

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152