Pri 73 letih ima noge dvajsetletnice

M. A.
15.10.2019, 7:58
1
Naslednje leto bo praznovala 74. rojstni dan, a ameriška glasbena ikona Cher nima nobenih načrtov za upokojitev. Trenutno se mudi po številnih evropskih mestih, kjer promovira svoj najnovejši album s priredbami hitov skupine ABBA, poleg tega pa je napovedala, da bo izdala še drugi album priljubljenih priredb. Pevka je namreč nastopila v drugem delu filma Mamma Mia!, pesmi švedske skupine pa so jo začarale.

Morebiti na prvo žogo res ni bi pomislili, da imata pevka Cher in švedska skupina ABBA kaj dosti skupnega, a če ne drugega, ne moremo oporekati, da obe dobro vesta, kako si zagotoviti nesmrtno slavo in žeti uspeh za uspehom. 56 let je namreč minilo, odkar je Cher prvič stopila na oder, v več kot pol stoletja trajajoči karieri pa je izdala 26 albumov, nastopila v skoraj dvajsetih filmih, doma pa ima zbirko nagrad, ki vključuje več kot 150 prestižnih kipcev, med njimi najdemo celo oskarja za najboljšo igralko, ki ga je leta 1988 osvojila za film Moonstruck.

PREBERI ŠE
Isti lepotni kirurg? Med njima je 34 let razlike, a sta videti kot sestri!

Bi verjeli, da je letos praznovala že 73. rojstni dan?
Bi verjeli, da je letos praznovala že 73. rojstni dan?FOTO: Profimedia

73-letna Američanka se vse od lanskega septembra mudi na turneji Here We Go Again, na kateri poleg svojih starih hitov promovira tudi omenjene priredbe skupine ABBA, v zadnjem mesecu pa navdušuje tudi občinstva po Evropi. Na turneji je pevka presenetila z neverjetnimi in dih jemajočimi opravami, ki bi morebiti celo na kakšni mlajši pevki izgledale smešno, a glasbena legenda v njih izgleda boljše kot kadarkoli prej.

Pevka je turnejo izkoristila, da je pokazala postavo, ki ji jo lahko zavida marsikatera mlajša stanovska kolegica.
Pevka je turnejo izkoristila, da je pokazala postavo, ki ji jo lahko zavida marsikatera mlajša stanovska kolegica.FOTO: Profimedia

Kot se spodobi za divo njenega kova, pevka na vsakem koncertu, med katerim zapoje 19 pesmi, zamenja kar nekaj stajlingov in se tako med drugim pojavi v navadni majčki in ozkih kavbojkah, retro hlačnem kostimu, ki poudari njeno vitko postavo, modrem korzetu s kričečo modro lasuljo, zagotovo pa je za največjo odmevnost poskrbela zlata renesančna oprava s krono, v kateri odpoje pesem After All, ki jo je izdala davnega leta 1989.

Da, prav ste prebrali. Cher bo naslednje leto dopolnila 74 let.
Da, prav ste prebrali. Cher bo naslednje leto dopolnila 74 let.FOTO: Profimedia

Pevka bo še vse do konca oktobra koncertirala po Evropi, nato pa se vrača v ZDA, kjer bo 19. decembra več kot leto dni trajajočo turnejo tudi uradno končala. Kljub temu ni bojazni, da bi si pevka privoščila preveč počitka, saj je že uradno naznanila, da poleg drugega albuma priredb skupine ABBA snema tudi nov božični album, piše avtobiografijo, v pripravi pa je tudi biografski film o njenem življenju.

Pevka zaključuje turnejo, a ima v načrtu že številne nove projekte.
Pevka zaključuje turnejo, a ima v načrtu že številne nove projekte.FOTO: Profimedia

Čeprav se Cher v sklopu svoje najnovejše turneje ni ustavila v Sloveniji, pa bomo Slovenci to nedeljo deležnih kar dveh Cher; v legendarno pevko se bosta namreč v šovuZnan obraz ima svoj glas preobrazila tako Ana Dežmankot David Amaro. Pomerila se bosta v pesmi Dov'e L'Amore, ki jo je Cher izdala leta 1999. Ne zamudite vznemirljivega dvoboja to nedeljo, 20. oktobra, ob 20.00 na POP TV, zamujene oddaje pa vas čakajo na VOYO.

PREBERI ŠE
Odziv Slovencev na priznanje, da je gej, ga je presenetil

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ana Dežman in David Amaro bosta v nedeljski oddaji šova Znan obraz ima svoj glas stopila v Cherine velike čevlje.
Ana Dežman in David Amaro bosta v nedeljski oddaji šova Znan obraz ima svoj glas stopila v Cherine velike čevlje.FOTO: Profimedia