Zadovoljna.si
Delovna akcija

Oddaje

Tragična zgodba iz oddaje Delovna akcija spravila Slovenijo v jok

M.S
20. 04. 2024 05.00
2

Ekipa oddaje Delovne akcije se bo spopadla z izzivom obnove hiše družine Ogorevc, ki jo sestavljata Maja in njena 3-letna hči Irenca. Skupaj živita v skoraj 100 let stari hiši, ki še nikoli ni doživela prenove. Majino življenje je bilo polno tragedij. V najstniških letih je izgubila mamo in je odraščala ob babici in starejšem bratu. Nato pa je doživela še eno hudo tragedijo, ko sta zaradi bolezni skoraj istočasno umrla še zadnja dva družinska člana.

V tokratni oddaji Delovna akcija nas čaka obnova skoraj 100 let starega doma družine Ogorevc na Dolenjskem. Spoznali smo Majo in njeno 3-letno hčer Irenco. Majino življenje je bilo zaznamovano z več tragičnimi dogodki. Prvi se je zgodil, ko je bila stara 12 let, ko je njena mama izgubila bitko z rakom.

Blaž Švab sporočil čudovito novico
Preberi še
Blaž Švab sporočil čudovito novico

Družina se je odločila, da bo diagnozo mamine bolezni skrivala pred Majo. "Praktično en dan pred mamino smrtjo sem izvedela za njeno bolezen in še vedno ne vem, zakaj mi tega ni nihče povedal," je opisala Maja.

Maja je mati samohranilka in vzgaja 3-letno Irenco
Maja je mati samohranilka in vzgaja 3-letno IrencoFOTO: POP TV
Mama izgubila bitko z rakom, ostal je sam z otrokoma
Preberi še
Mama izgubila bitko z rakom, ostal je sam z otrokoma

Maja je bila močno povezana s svojo mamo in še danes čuti globoko rano. Priznala je, da je šele kasneje v življenju ugotovila, kako veliko travmo je doživela kot otrok. Opisala je, da ji je velikokrat težko, ko v pogovoru s svojimi sodelavkami in prijateljicami tema nanese na njihove mame. 

"One imajo možnost, da gredo do svoje mame, ta pa jim vsakič kaj skuha. Nato pa pomislim, 'Zakaj pa jaz nimam te sreče?'" je opisala Maja. Po mamini smrti je podporo našla v ljubeči babici Irenci in starejšem bratu Robiju

Ko je Maja v najstniških letih izgubila mater, je glavno vlogo v družini prevzela njuna babica Irenca.
Ko je Maja v najstniških letih izgubila mater, je glavno vlogo v družini prevzela njuna babica Irenca.FOTO: POP TV
Pretresljiva zgodba iz Delovne akcije ganila Slovenijo do solz
Preberi še
Pretresljiva zgodba iz Delovne akcije ganila Slovenijo do solz

Maja je opisala, da je nato materinsko vlogo prevzela njena babica, ki jo je naučila trdega dela. Življenje se je za nekaj časa umirilo in skupaj so našli novo pot. Nato pa je družino doletela nova tragedija, ko je babica zaradi hude bolezni pristala v bolnišnici. Le nekaj dni pozneje je na urgenci pristal tudi njen brat Robi.

"Nisem vedela, kaj naj naredim. Nato mi je kardiolog povedal, da so Robija našli nezavestnega v službi in se je s pomočjo oživljanja vrnil nazaj v življenje," je zaupala Maja. Medtem ko je bil Robi tri tedne v umetni komi, je Maja pokopala njuno babico, ki je umrla pri svojih 77 letih. 

Maja in Irenca živita v skoraj sto let stari dotrajani hiši
Maja in Irenca živita v skoraj sto let stari dotrajani hišiFOTO: POP TV

Ko se je Robi končno zbudil iz umetne kome, je takoj vprašal po njuni babici, Maja pa se je odločila, da bo novico obdržala skrito pred njim, saj je vedela, da je to slab čas za delitev tako težke tragedije. Čeprav so bili zdravniki precej optimistični glede Robijevega zdravja, je čez noč prejela klic, da je brat umrl zaradi srčnega infarkta

V joku je opisala težke trenutke, ko je prišla do bratovega trupla in ga začela objemati ter poljubljati, čeprav ji zdravniško osebje tega ni dovolilo. "To je bila zame največja žalost, saj je bil star 38 let in tega ne razumem in tudi nikoli ne bom," je povedala.

Maja je v skoraj istem času izgubila svojo 77-letno babico in 38-letnega brata Robija
Maja je v skoraj istem času izgubila svojo 77-letno babico in 38-letnega brata RobijaFOTO: POP TV
Delovna akcija: V življenje družine Auber končno posijalo sonce
Preberi še
Delovna akcija: V življenje družine Auber končno posijalo sonce

Pred tremi leti pa je v njeno življenje končno tudi nekdo vstopil. Pri 34 letih je izvedela, da je noseča. Maja je po vseh težkih izgubah v svojem življenju začutila, da je nosečnost prejela z globljim pomenom. 

Svojo hčer je poimenovala po pokojni babici in je danes eden izmed glavnih razlogov, ki ji daje srečo in jo žene naprej v življenju. "Irenca je zame nekaj najlepšega in ne predstavljam si življenja brez njenega veselja in živosti. Ona je moje vse," je priznala.

Maja je našla srečo v materinstvu, saj je ponosna mati svoji 3-letni hčerki Irenci
Maja je našla srečo v materinstvu, saj je ponosna mati svoji 3-letni hčerki IrenciFOTO: POP TV
Tragična zgodba v oddaji Delovna akcija ganila Slovenijo
Preberi še
Tragična zgodba v oddaji Delovna akcija ganila Slovenijo

Mama in hči živita v zelo dotrajani hiši, ki še nikoli ni bila celovito obnovljena. Maja je s svojimi nizkimi prihodki poskušala urediti le nekdanjo shrambo, medtem ko si preostalih obnovitvenih del nista mogli privoščiti zaradi visokih stroškov. Hiša ima dotrajana okna in vrata, ki puščajo veliko hladu v notranjost. 

Prav tako se spopadata s težavo plesni, uničenimi stropi ter pokanjem ometa. Oglejte si del težke zgodbe v spodnjem videoposnetku, celotno prenovo pa si lahko ogledate v nedeljo, 21. aprila, na POP TV ob 20. uri. Epizodo si lahko že dan prej ogledate na VOYO

Ta zgodba iz Delovne akcije je Ano Praznik najbolj prizadela
Preberi še
Ta zgodba iz Delovne akcije je Ano Praznik najbolj prizadela
Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V  pretekli epizodi nove sezone Delovne akcije smo spoznali družino Markovec iz Ljubnega. Oče samohranilec Klemen je živel skupaj z dvema majhnima otrokoma in 96-letno babico v precej dotrajani hiši, ki jo je podedoval po svojem očetu. Še nedolgo nazaj je izgubil ženo Sandro, ki je izgubila boj z rakom. Če želite videti, kako je prenova uspela, ne zamudite spodnjega članka.

Družina iz delovne akcije doživela hudo tragedijo
Preberi še
Družina iz delovne akcije doživela hudo tragedijo

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399