Zadovoljna.si
Gospodarica Nada se bo malce poigrala s tekmovalci.

Oddaje

Gospodarica Nada spregovorila tudi o svojem odraščanju

M.S
02. 08. 2023 05.00
0

V intervjuju z Nado Zorec smo spregovorili več o njeni dolgoletni vlogi gospodarice na resničnostnem šovu Kmetija. Ta vloga je povsem v sozvočju z njenim življenjem, saj je s kmetijstvom povezana že od mladih nog. Predstavila je tudi sodobne izzive, ki močno vplivajo na kmetijsko življenje.

Tudi letos bo Nada Zorec nadzorovala kmete v novi sezoni resničnostnega šova Kmetija, saj ji je vloga gospodarice več kot pisana na kožo. Kot izkušena vseživljenjska kmetica je svoje delovno življenje prenesla pred kamere in posledično dobro ve, katere lastnosti so ključne za uspešno ohranjanje kmetije. Poštenost je ena izmed njenih glavnih lastnosti, ki jo že leta izkazuje pri vodenju oddaje do vseh tekmovalcev. Poleg tega pa bo pri letošnjih tekmovalcih pozorna tudi na njihovo pripravljenost za trdo delo.

Gospodarica Nada je že od nekdaj prava kmetica, trenutno pa se na svoji kmetiji ukvarja z vinogradništvom, rejo kokoši in sajenjem pšenice. Kot predsednica Društva kmečkih žena se odlikuje z bogatimi izkušnjami v vodenju in uspešnim prenašanjem znanja na nove generacije. Prav te veščine ji omogočajo natančno in učinkovito posredovanje ključnih pravil in nasvetov kmetom pri vseh njihovih nalogah.

Gospodarica Nada je izpostavila, da so razlike med življenjem na pretekli kmetiji in sodobno kmetijo tako velike, da jih ni mogoče primerjati, saj so bili pogoji nekoč zelo drugačni. "Jaz sem odraščala v zelo veliki revščini. Moja mama je skrbela za kruh, vsega ostalega pa nismo imeli. V šolo smo hodili peš, delali smo na roke, vozili smo se s konji, to ni več primerjave." Nada meni, da današnje generacije ne bi zmogle preživeti na kmetiji, na kateri je sama odrasla.

Trenutno je Nadina glavna naloga usmerjanje svojih družinskih članov v delo na kmetiji. Vendar Nado skrbi, da zaradi različnih vzrokov nove generacije izgubljajo stik z delom na zemlji, saj jih moderni urniki omejujejo. Brez predhodnih kmetijskih izkušenj v otroštvu je kasnejše vključevanje v takšno delo izrazito težje.

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324