Takšne ljubezenske izkušnje imajo novi kandidati Ljubezni po domače

Matej Arh
21.06.2019, 8:49
1
Tretja sezona šova Ljubezen po domače počasi prihaja h koncu, a brez skrbi: na iskanje prave ljubezni so že pripravljeni novi obrazi, ki jih boste tudi kmalu spoznali. Še prej pa vam nove podeželske junake (in junakinji!) predstavljamo tudi mi.

Kot prvi se v bitko za ljubezen podaja Franc Jarc, ki ga številni poznajo tudi pod vzdevkom John. 60-letnik iz Dvora si je kruh služil kot vodovodni inštalater, lani pa se je upokojil, tako da ima zdaj več časa zase in manjšo hišo z vrtom, v kateri biva, okrog pa je tudi 5 hektarjev gozda. Že od malih nog je bil vpet v kmečko okolje, samski pa je že vrsto let, vse odkar mu je umrla partnerka, s katero je bil v vezi deset let. ’Rad bi našel žensko, ki bi me spravila v pogon, me dvignila, vrnila v življenje,’ priznava.

Pravijo, da je v pokoju najlepše. V tem stažu si še svež, bi se strinjal s to trditvijo?

Zaenkrat imam še vedno občutek, da sem na malo daljši bolniški in da se bom še vrnil na delo, ampak res je, povratka ni več. Penzija je zdaj stalna služba (smeh).

Čemu pa zdaj namenjaš svoj čas?

Imam svojo hišo, pospravljam, kosim travo, pripravljam kurjavo za zimo, imam tudi nekaj zajčkov in psa. Pa na kakšno kavico grem s prijatelji. Dela ne zmanjka, a ni več pravih obveznosti.

Kakšno partnerico pa bi rad našel?

Najbolj pomembno je, da imava obojestransko razumevanje. Ne potrebujem lepotice, ker tudi jaz nisem šarmer, nisem pa še za stran! Želim si, da bi bila srednjih let, mojih let. Mlajše ne rabim, potem bi bil samo jok pri hiši (smeh).

S čim pa boš potencialne kandidatke prepričal ti?

Ne vem, najprej jih moram spoznati, da klepetam z njimi, se pogovorim.

Ali bi zase rekel, da si ljubosumen?

Ja! No, vsaj včasih sem bil, zdaj je najbrž to izginilo. Meni mora biti ženska všeč, nekaj moram čutiti do nje, drugače je vse zaman. Isto mora biti seveda pri njej, sicer sploh nimava kaj delati skupaj.

PREBERI ŠE
Tako je bila Rasema iz LPD videti pred 35. leti!

Franc Jarc: 'Ne potrebujem lepotice, ker tudi jaz nisem šarmer, nisem pa še za stran!'
Franc Jarc: 'Ne potrebujem lepotice, ker tudi jaz nisem šarmer, nisem pa še za stran!'FOTO: Ana Gregorič

52-letni Janez Križnar prihaja iz Kranja, kjer se ukvarja z živinorejo in poljedelstvom, lahko pa se pohvali, da številne priznane restavracije v okolici odkupujejo njegov krompir in zelenjavo, njegove krave pa pobirajo nagrade na kravjih lepotnih tekmovanjih. A vse te uspehe si Janez želi deliti še z nekom. Pred leti na resno vezo ni bil pripravljen, kasneje se je poročil, a se po treh letih ločil, saj se je žena po poroki močno spremenila.

Kakšno partnerico bi rad našel?

Predvsem si želim, da bi se med seboj dopolnjevala.

S čim boš pa ti prepričal potencialno kandidatko?

Mogoče bo malce lažje, ker bodo že prišle k meni takšne, ki jim bom všeč. Pomembno je, da se dopolnjujeva, da sva si všeč, da bi se znala ceniti in spoštovati. Potem je pa vse stvar dogovora in kompromisov. Tako je sestavljeno življenje dveh, vedno je tako, tudi v politiki in delu.

Ali bi zase rekel, da si ljubosumen?

Ne! Zagotovo ne. Če so stvari takšne, kot morajo biti, nisem, sploh ne.

Kaj je največja avantura, ki si jo naredil v življenju?

Mogoče odgovor na to vprašanje sploh ni primeren za sem (smeh). Bilo je veliko hecov, ne vem, kaj bi izpostavil. Mogoče pa prav sodelovanje v tem šovu (smeh). Sicer pa sem ponosen tudi na vse, kar sem dosegel, predvsem na svoje delovne uspehe.

PREBERI ŠE
VIDEO: Doroteja (LPD) obračunala z Renatom!

Janez Križnar: 'Vse je stvar dogovora in kompromisov.'
Janez Križnar: 'Vse je stvar dogovora in kompromisov.'FOTO: Ana Gregorič

36-letni Damjan Šalamun iz Veržeja je lastnik turistične kmetije in čebelar, njegov dan pa se začne že zgodaj, ko za svoje goste pripravi zajtrke iz pristne domače hrane, nato pa se posveti še čebelam, saj skrbi za kar 250 družin. Še vedno pa čaka na svojo čebelico, za katero pravi, da jo bo kopal v medu. Seveda bi bil najbolj vesel, če bi dekle prišlo k njemu in mu pomagalo še razširiti ponudbo na turistični kmetiji.

Glede na to, da si čebelar, bom najprej izkoristil priložnost in te vprašal, če je stanje s čebelami res tako alarmantno, kot to pogosto poslušamo?

Mislim, da v medijih glede tega pretiravajo. Pred nekaj leti smo npr. imeli v Sloveniji 5000 čebelarjev, kar je bilo že tako ali tako nadpovprečno, zdaj pa naj bi jih bilo že 11000. Če se povečuje število čebelarjev, se seveda povečuje tudi število čebel.

No, pa pojdiva na ljubezen. Kakšna dekleta naj se prijavijo k tebi?

Pridna, sposobna, zaupanja vredna, simpatična. To je glavno.

S čim pa boš ti prepričal tisto, ki ti bo najbolj všeč?

Po svojih najboljših močeh se bom potrudil, da jo bom zabaval in se ji predstavil na najboljši način.

Pravijo, da se v vsaki ljubezni med sčasoma poliže. Kako bi ljubezen ohranjal svežo?

Nekaj je zaljubljenost, drugo je ljubezen. Metuljčki v trebuhu so super, a treba je biti pozoren, da tudi pozneje stvari funkcionirajo. Zagotovo mora priti tudi kdaj do kakšnega besednega dvoboja, da se stvari razčistijo. Sicer pa pravijo, da se imaš kasneje tudi bolj rad. Treba je iti na vsake toliko časa tudi po svoje, s svojimi prijatelji, da nisi ves čas skupaj.

Kako pa je bilo v preteklosti, je za tabo kakšna resna zveza?

Ja, ko sem bil star 19 let, sem začel resno zvezo, v kateri sem bil 5 let, pozneje pa so sledile avanture in krajše zveze. Razlike so bile prevelike; preveč vsega, da bi ostal skupaj z njimi. Če povem enostavno, nisem imel sreče.

Kaj je največja avantura, ki si jo naredil v življenju?

Spomnim se, da se nas je nekoč deset prijateljev dogovarjalo, da gremo na koncert glasbene skupine System Of A Down v Italijo, na koncu pa sem vstopnico kupil samo jaz. Ampak sem vseeno šel in se imel super, to je bila zagotovo avantura!

PREBERI ŠE
Rasema (LPD) iskreno o nesreči v ljubezni

Damjan Šalamun: 'Če povem enostavno, nisem imel sreče.'
Damjan Šalamun: 'Če povem enostavno, nisem imel sreče.'FOTO: Ana Gregorič

Šov Ljubezen po domače pa dobro pozna tudi Jacqueline Kale iz Suhorja pri Metliki, ki jo je že prepričal en izmed kandidatov v hrvaški različici šova, Ljubezen na vasi. Prav to sezono boste lahko od 1. julija naprej od ponedeljka do petka ob 20.00 spremljali na POP TV, a tokrat bo Jacqueline tista, ki bo iskala najboljšega kandidata zase, od šova pa pričakuje predvsem nov izziv.

Kakšnega partnerja si želiš?

Srečati želim zabavne in pozitivne osebe. Važno mi je, da spoznam nove ljudi, če mi bo kdo všeč, pa še toliko boljše. Mora pa biti lep, simpatičen, da se ujemava po osebnosti in izgledu. Ne želim si, da bi bil starejši od mene, sicer pa če se pošalim, lahko rečem od 18 let naprej (smeh). Ampak ne, želim si nekoga, ki je odrasel, ki je morda ločen, že ima otroke … To me ne bi motilo, tudi jaz imam dva otroka.

S čim bi takšnega prepričala ti?

Želela bi, da me spozna v celoti, da vidi, kakšen je moj značaj. Sem aktivna oseba, pridna, veliko delam, vesela sem in zabavna. S tem, kar sem.

V preteklosti si se že preizkusila kot kandidatka v šovu Ljubav je na selu. Zakaj moški, za katerega ste se prijavili, ni bil pravi za vas?

Preveč sva si bila različna, najina karakterja sta povsem drugačna in niti zanimanj nimava skupnih. Sicer se občasno še slišiva, a temu ne morem reči prijateljstvo, bolj sva znanca.

Kaj je pa največja avantura, ki si jo v življenju naredila?

Najboljša poteza, ki sem jo v življenju naredila, je ta, da sem pred kratkim menjala službo. Zdaj se drugače počutim, sproščena sem, srečna, bolj zadovoljna. Prej sem bila v šoli, zdaj pa delam v kafiču. Morda je za nekoga glede na moja leta to neumna odločitev, a jaz sem res zadovoljna in si tega želim. To mi je pomembno.

PREBERI ŠE
Romantika po hrvaško: prihaja Ljubezen na vasi!

Jacqueline Kale: 'Ne želim si, da bi bil starejši od mene, sicer pa, če se pošalim, lahko rečem od 18 let naprej!'
Jacqueline Kale: 'Ne želim si, da bi bil starejši od mene, sicer pa, če se pošalim, lahko rečem od 18 let naprej!'FOTO: Ana Gregorič

Tudi Štefan Pintarič, ki prihaja iz Zavrča, dobro pozna delo na kmetiji. Samostojni podjetnik in ovčjerejec si pri svojih 50. letih želi najti partnerko, po možnosti mlajšo, pa čeprav je prvič grel posteljo starejši. Sicer je za njim propadel zakon s seksi latino lepotico, ki se je zanj preselila iz Dominikanske republike, a ga nato zapustila – in to kar prek poslovilnega pisma.

Kakšne partnerico si želiš zdaj?

Da bi bila prijazna, prijetna in zabavna. To je najpomembnejše. In da ni ljubosumna!

Pa bi zase rekel, da si ljubosumen?

Malo sem, a ne preveč. Če imaš nekoga rad, moraš biti malo ljubosumen, ne sme biti pa tega preveč.

S čim pa boš prepričal potencialno kandidatko, ki te bo očarala?

S svojo šarmantnostjo, izleti in razvajanjem.

Kakšna je bila tvoja najdaljša zveza?

Pet let sem bil poročen z žensko iz Dominikanske republike. Ampak nisva bila za skupaj in tako sva se razšla. Nisva imela otrok, sva pa zdaj v dobrih odnosih, se občasno slišiva, predvsem za praznike, rojstne dni … Življenje gre naprej.

Kaj je bila največja avantura, ki si jo naredil v življenju?

Prav ta prijava v šov Ljubezen po domače (smeh)!

PREBERI ŠE
Voditeljica Ljubezni po domače iskreno spregovorila

Štefan Pinterič: 'Pet let sem bil poročen z žensko iz Dominikanske republike. Ampak nisva bila za skupaj in tako sva se razšla.'
Štefan Pinterič: 'Pet let sem bil poročen z žensko iz Dominikanske republike. Ampak nisva bila za skupaj in tako sva se razšla.'FOTO: Ana Gregorič

Janez Rebernik iz Svete Trojice pa pravi, da sta njegova starša poročena že 50 let in da si nekaj takega želi tudi sam. Kmetovalec in mehanik kmetijske mehanizacije je pred dnevi dopolnil 43 let, na kmetiji z desetimi telicami in šestdesetimi prašiči pa obdeluje 14 hektarjev zemlje, pri čemer mu pomagajo trije traktorji in 20 najmodernejših kmetijskih strojev. V preteklosti je imel že več zvez; krajše in daljše, a zaenkrat še ni našel prave.

Kakšno partnerico pa iščeš, česa si želiš?

Veselo, nasmejano, tako, kot sem jaz. Iskreno!

S čim pa bi jo prepričal, da si pravi zanjo?

Mislim, da s svojimi zanimanji, hobiji, kmetijo. Rad hodim v naravo in gore, največji hobi pa mi je motor.

Kakšna je bila tvoja najdaljša zveza in kaj je šlo narobe?

Pol leta sva bila skupaj, a sva imela preveč različne poglede, sploh glede kmetije. Nisva se ujela.

Kaj je največja avantura, ki si jo v življenju naredil?

Oh, ogromno tega je bila. Skok s bungee jumpingom, spusti po jeklenih vrveh. Adrenalinski športi mi predstavljajo izziv, super bi bilo, če bi bila tudi potencialna partnerka takšna.

PREBERI ŠE
Ljubezen po domače nič več ob petkih

Janez Rebernik: 'Adrenalinski športi mi predstavljajo izziv, super bi bilo, če bi bila tudi potencialna partnerka takšna.'
Janez Rebernik: 'Adrenalinski športi mi predstavljajo izziv, super bi bilo, če bi bila tudi potencialna partnerka takšna.'FOTO: Ana Gregorič

47-letni Janez Marniz Mirne se ne ukvarja s kmetijstvom, živi sam v hiši, kjer je poprej živel s starši, ki pa sta že umrla. Čeprav opravlja drugo službo, ga zanima pleskarstvo in to delo opravlja z veseljem, prav tako pa rad dela kot DJ. Ocenjuje se kot romantik brez primere, kar bo lahko v Ljubezni po domače zagotovo tudi dokazal!

Kakšno partnerico iščeš?

V šovu Ljubezen po domače bi rad našel pošteno, dobrosrčno in ljubeznivo partnerko, ki bi razumela, da življenje prinaša vzpone in padce, s čimer bi se znana spopadati pozitivno.

Kako pa bi takšno prepričal, da si ti tisti pravi?

Moji atributi so enostavni: s čustvi in svojo energijo bi jo prepričal, da stopi v moj svet in v njem zaživi.

Kakšna pa je bila tvoja najresnejša zveza?

Trajala je šest let, a komunikacija med nama ni bila dobra. Stvari so se nalagale in tako ni šlo. Zdaj je čas, da grem naprej.

Kaj je največja avantura, ki si jo v življenju naredil?

Vse življenje si bom zapomnil, kako sem to svojo bivšo partnerko sprejel pri sebi, ko je prišla prvič. Želela je iti pod tuš, jaz pa sem tačas pot od kopalnice do spalnice označil s svečkami, v spalnici pa sem s svečkami naredil srček in vmes verižico, ki sem ji jo poklonil.

PREBERI ŠE
Ljubezen po domače: ’Moški so pač čudaki!’

Janez Marn: 'Moji atributi so enostavni: s čustvi in svojo energijo bi jo prepričal, da stopi v moj svet in v njem zaživi.'
Janez Marn: 'Moji atributi so enostavni: s čustvi in svojo energijo bi jo prepričal, da stopi v moj svet in v njem zaživi.'FOTO: Ana Gregorič

Srečo v ljubezni pa bo poskusil najti tudi 27-letni David Vidmar iz Grosupljega. Na šov so ga prijavili prijatelji, kljub temu da si želi zveze, pa se ne poslužuje priljubljenih aplikacij za zmenkarije.

Kakšno punco iščeš?

Če gledamo vizualno, mora biti postavna, športnica. Sicer pa si želim preproste in delavne punce. Predvsem pa mora biti iskrena.

Kakšne pa so tvoje pretekle izkušnje v ljubezni?

V preteklosti sem bil razočaran, zadnje razočaranje je kar sveže. 

Pa bi zase rekel, da si romantičen?

Sem, sicer ne pretirano, ampak mislim, da normalno.

Kaj pa ljubosumen?

Ja, sem. Sicer menim, da sem zdravo ljubosumen, v mejah normale, a sem.

Ali si želiš tudi otrok, torej družine?

Ja, že od nekdaj sem si je želel, a do zdaj mi to še ni bilo usojeno. Ne moreš prehitevati, si pa želim tega.

S čim boš ti prepričal potencialne kandidatke, ki bodo prišle k tebi?

S svojo preprostostjo in iskrenostjo.

PREBERI ŠE
Jadranka iz Big Brotherja prihaja v Ljubezen po domače!

David Vidmar: 'V preteklosti sem bil razočaran, zadnje razočaranje je kar sveže.'
David Vidmar: 'V preteklosti sem bil razočaran, zadnje razočaranje je kar sveže.'FOTO: Ana Gregorič

35-letni Matej Šuštarič iz Semiča si prav tako želi spoznati dekle, s katero bi skupaj spisala lepo zgodbo. Meni, da je v zvezi pomembna predvsem komunikacija in da se morebitni zapleti rešujejo sproti.

Za osvajanje punc je vedno treba imeti malo poguma, še posebej, če so v igri kamere. Kako je s samozavestjo, to očitno ni problem?

Na začetku bo zagotovo malo težje, potem pa bo lažje. Imam izkušnje z igro v gledališču, zato bo hitro steklo.

Kaj pa pričakuješ od potencialnih kandidatk?

Upam, da se jih bo čimveč prijavilo (smeh). Sicer pa si želim, da bi mi tista, ki bi jo izbral, vsaj malo pomagala pri delu, najpomembnejša pa sta zaupanje in razumevanje.

Kakšne so bile tvoje pretekle izkušnje?

Imel sem eno resno vezo, ki je trajala več let, potem pa si je našla drugega.

Kako pa bi ti prepričal punco, da si pravi zanjo?

Prinesel bi ji kakšno rožico. Pomembno je, da ji izkažeš spoštovanje ter se pogovarjaš z njo.

Bi zase rekel, da si ljubosumen?

Ljubosumen ne, sem pa jezen, če ti partnerka zaradi prepira obrne hrbet. Zdi se mi, da je treba težave rešiti čimprej.

PREBERI ŠE
V Ljubezni po domače bo padla klofuta

Matej Šuštarič: 'Zdi se mi, da je treba težave rešiti čimprej.'
Matej Šuštarič: 'Zdi se mi, da je treba težave rešiti čimprej.'FOTO: Ana Gregorič

68-letna Metka Šeškar, lastnica računovodske firme, danes uživa zaslužen pokoj, za njo pa je tudi zakon, v katerem je sprejela pogumno odločitev. Kljub minulim izkušnjam je pripravljena na nov začetek, njena dobra volja in iskrice v očeh pa bodo zagotovo prepričale mnoge.

Če začneva z upokojitvijo, pravijo, da so to najlepša leta. Se strinjaš s tem?

Ja, se strinjam, ker si lahko sam razporejaš čas, kdaj boš vstal, jedel, pil, kdaj boš šel na izlet in kdaj se boš vrnil (smeh). Čas ni omejen.

Zdaj prihajaš v šov Ljubezen po domače. Kakšnih kandidatov si želiš?

Če sem povsem iskrena, nimam izdelane podobe. Bi jih morala najprej videti in se z njimi pogovarjati. Veliko pogovorov bi bilo treba. Zagotovo pa mora na življenje gledati pozitivno in imeti enaka zanimanja kot jaz.

S čim pa se rada ukvarjaš?

Rada plešem, rada imam rože in živali. Sicer pa mi je všeč, če je moški pozoren in nežen. Vsaj malo nežnosti mora biti.

Upam, da se najde takšen! S čim pa bi ga ti prepričala?

Ne vem ... Rada se smejim, vse obrnem na pozitivno stran, najbrž bi mu bilo to všeč. Ne jezim se in ne kregam. Pri meni prepiranja ne bo.

Za tabo je tudi en zakon, v katerem si sprejela pogumno odločitev in moža zapustila. Kakšen je tvoj nasvet za vse ženske, ki vztrajajo v zakonu, pa vedo, da to ni to?

Rekla bi jim, da je to neumnost! Jaz sem v takšnem zakonu vztrajala 45 let in sem izgubila praktično vse življenje. Zato zdaj potrebujem teh nekaj let, ko bom še na svetu, da se imam lepo. Saj sem imam tudi zdaj, ko sem sama, ker imam veliko prijateljev in prijateljic, s katerimi se krasno zabavam.  

Bi zase rekla, da si ljubosumna?

Ja in ne. Sem, če bi slutila, da imam razlog za to. In potem tudi raziskujem naprej, ker je v meni malo detektiva (smeh). Iskrenost je pomembna, laži ne prenesem. Raje imam resnico, tudi če boli.

Kaj je največja avantura, ki sI jo naredila v življenju?

Ponosna sem na to, da sem si sama ustvarila to, kar imam. Hišo z vrtom. Zato pa moraš biti vztrajen. Vztrajen, vztrajen, vztrajen. Imeti moraš cilj in ga tudi doseči.

Torej tisti pravi bi moral priti k tebi?

Ni nujno, lahko bi bila malo pri meni, malo pri njemu. Ne rabim ga, da je pri meni 24 ur (smeh).

Metka Šeškar: 'Pri meni prepiranja ne bo.'
Metka Šeškar: 'Pri meni prepiranja ne bo.'FOTO: Ana Gregorič

Ste pripravljeni, da jih spoznate?
Ste pripravljeni, da jih spoznate?FOTO: POP TV