Zadovoljna.si
Dani Sima

Oddaje

Pri osmih letih je prišel v Slovenijo, čakalo ga je težko obdobje

Zadovoljna.si
01. 11. 2023 05.00
0

V zadnji oddaji Slovenija ima talent smo spoznali 18-letnega vplivneža Danija Sima. Dani je očaral občinstvo s svojo avtorsko skladbo, ki pripoveduje njegovo življenjsko zgodbo. Osemletni Dani se je preselil v Slovenijo iz Rusije. V svoji mladosti je bil pogosto tarča posmeha zaradi neznanja slovenskega jezika. Kljub tem težavam je Dani danes izjemno samozavesten mladenič, ki si prizadeva vrniti svoji družini vso podporo.

V zadnji oddaji Slovenija ima talent smo spoznali 18-letnega Danija Sima, ki se opisuje kot umetnik in vplivnež, ki rad ustvarja glasbo in video vsebino. "Svoj denar sem začel zaslužiti pri sedmih letih. Takrat sem sosedom kradel orehe in jih prodajal na tržnici," se je pred nastopom pošalil Dani. Zaupal je, da si želi, da bi ga ljudje slišali, in si želi stopiti na večje odre, saj bi rad postal svetovno znan. 

Na odru se je predstavil z avtorsko skladbo, ki predstavlja njegovo življenjsko pot. "Danes imam največji izziv, ker moram peti v živo, česar še nikoli nisem počel, ampak bom zmogel," je v intervjuju dejal Dani.

Dani se je pri osmih letih z družino preselil v Slovenijo. Sprva je odraščal v Moldaviji, pozneje pa so se z družino preselili v Rusijo. "V Slovenijo smo se preselili pred desetimi leti, ker je mama tukaj videla, da je življenje bolj mirno, Slovenija pa je polna lepot," je dodal 18-letni tekmovalec. Ko se je preselil v Slovenijo, Dani ni imel občutka, da ga ljudje sprejemajo. 

V šoli so se mu vrstniki posmehovali, tudi učitelji ga niso najbolje sprejeli. Dani je prav tako zaupal, da se je počutil čudno, ker ni znal slovenskega jezika. Bil je tarča številnih zbadljivk, vključno s tem, da so mu zalepili žvečilke na lase. Danes je Dani samozavesten fant, ki svojo mamo še bolj ceni in ji je posvetil besedilo. "Mama je veliko naredila zame in ji želim zdaj vrniti ter ji pokazati ves svet," je povedal.

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Naslednjo nedeljo, 5. novembra, bomo priča prvi polfinalni oddaji letošnje sezone Slovenija ima talent. Za ogled v živo se lahko prijavite TUKAJ! Vse pretekle oddaje te sezone pa si lahko ogledate na VOYO.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413