Zadovoljna.si
Batasta

Oddaje

Zaljubila se je v Slovenca in spremenila svoje življenje

M. A.
25. 11. 2021 05.00
0

Ljubezen ne pozna let, časa in razdalje, topa je ugotovila tudi simpatična Avstrijka Martina Wanis, ko ji je pot prekrižal Jan Šlamberger. Zaradi ljubezni mu je sledila v Slovenijo, kjer si je ustvarila dom in povsem spremenila svoje življenje. Martina je namreč prej delovala v znanstvenih vodah, zdaj pa sadi krompir. In v tem uživa.

Martina Wanis je pred leti delala na eni izmed univerz, na kateri je delovala na področju nevroznanosti, in v svojem delu uživala, življenje pa se ji je močno spremenilo, ko je vanj vstopil Jan Šlamberger. Odločila sta se namreč, da na delu zemlje, ki jima ga je odstopil Janov oče, posadita sladki krompir, delo, čeprav naporno in pogosto nehvaležno, pa ju je prevzelo. Začela sta razmišljati, kako bi lahko odvečni krompir predelala v testenine in tako zmanjšala odpadno hrano, s tem pa sta nevede začela graditi svoje podjetje. Ko je bil čas, da zares zagrabita, je bila Martina tista, ki se je preizkusila še v izdelavi marketinške strategije, pakirala je testenine in poskrbela za oblikovanje škatel. 'Oboževala sem tudi to delo,' nam prizna Martina, ki je v zadnjih dveh letih marsikaj storila prvič. 'V zadnjih letih sem začela tudi pisati članke za časopise in spletne strani, nekaterim avstrijskim podjetjem sem tudi vodila družbena omrežja. Všeč mi je bilo to delo. Potem pa sem si po opravljenem delu obula škornje, šla v hlev in čistila konjske fige,' nam še pove v smehu, s ponosom pa doda, da je lastnica islandskega konja: 'Pri konjih in ježi mi je najbolj všeč to, kakšno povezavo ustvariš z živaljo, ki je sicer precej močnejša od tebe. A prav zaradi te vezi se zgradi prijateljstvo, ki bi preneslo tudi vojno.'

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jan in Martina sta tudi med karanteno trdo delala in v priljubljenem projektu Štartaj Slovenija predstavila testenine iz sladkega krompirja. Jan priznava, da je nanje močno ponosen. 'Beseda 'ponos' zelo dobro opiše moj občutek, ko sem testenine videl na trgovskih policah. V idejo, da bi na trgovske police postavila testenine iz sladkega  krompirja, je bilo vloženega veliko časa, energije, misli in denarja. Delalo se je ves čas, noč in dan, čez vikende in praznike. Tudi dopust je letos odpadel. Ko zagledam najin izdelek na trgovskih policah, se takoj spomnim, čemu toliko vložene energije, in vem, da se je izplačalo,' nam zaupa še Jan, sicer tudi sam znanstvenik. Martina še doda, da se Jan sicer rad pošali, da bi se v prihodnosti najraje umaknil v gore in živel s kozami, a verjame, da bi mu bilo preveč dolgčas. 'Preprosto je človek, ki rad dela, rad gradi in ustvarja stvari. Pred leti je bilo tako v laboratoriju, zdaj pa s sladkim krompirjem,' pravi Martina. Z Janom dokazujeta, da so spremembe v življenju edina prava stalnica. In čeprav morda na začetku njune ljubezenske poti marsikdo ni verjel, da se bosta podala na pot, na kateri sta zdaj, sta očitno dokazala, da ljubezen in ustvarjalnost ne poznata meja.

Jan Šlamberger in Martina Wanis
Jan Šlamberger in Martina WanisFOTO: Aljoša Rebolj

Njuno zgodbo si lahko še zdaj ogledate na VOYO, na POP TV pa vsako nedeljo ob 18.05 ne spreglejte nove epizode priljubljene oddaje Štartaj, Slovenija!

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Pasica Štartaj Slovenija
Pasica Štartaj SlovenijaFOTO: POP TV

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493