V napetem finalu MasterChefa Slovenija 2025 sta se Miša Koplova in Barbara Poljanec pomerili v pripravi desethodnega menija. Obe finalistki sta navdušili s svojimi kulinaričnimi spretnostmi, kar se je odražalo v visokih ocenah sodnikov. Skupno so zbrale kar 11 desetic, kar priča o izjemni kakovosti njunih kreacij. Že od samega začetka je bilo jasno, da bo odločitev o zmagovalcu težka, a na koncu je Miša uspešno premagala Barbaro in visoko dvignila svoj pokal.

Miša prevzame vodstvo
Po prvih treh hodih je Miša prevzela vodstvo z dvema točkama prednosti. Njen pozdrav iz kuhinje in prva hladna predjed sta prejela višje ocene kot Barbarini, medtem ko sta si bili pri drugi hladni predjedi izenačeni. Kljub prednosti pa je bilo jasno, da se tekmovanje šele dobro začenja in da ima Barbara še veliko priložnosti, da nadoknadi zaostanek.

Vrhunske juhe in tople predjedi
Obe finalistki sta blesteli pri pripravi juh in toplih predjedi. Mišin gobov čaj je sodnike navdušil s svojo intenzivnostjo in harmonijo okusov, Barbarina bistra juha iz suhih jurčkov pa z domačnostjo in prefinjenostjo. Tudi pri toplih predjedih sta se izkazali z inovativnostjo in tehnično dovršenostjo. Mišin krompirjev pave s tartufi in pršutom je bil pohvaljen zaradi hrustljavosti in svežine, Barbarin bučni štrukelj s skuto pa zaradi lahkotnosti in lepega izgleda.
Osvežilni sorbeti
Sledil je šesti hod, pri katerem sta finalistki pripravili sorbete. Mišin sorbet stebelne zelene z zelenim jabolkom, limeto in čilijem je sodnike očaral s svojo kompleksnostjo in uravnoteženostjo okusov. Barbarin sorbet zelenega jabolka z baziliko in limoninim kaviarjem pa je presenetil s svojo eleganco in svežino. Za ta hod sta obe prejeli maksimalno število točk.

Glavne jedi in sladice
Pri glavnih jedeh je Miša znova prevzela pobudo. Njena prepelica in rarog sta sodnike navdušila s svojo dovršenostjo in harmonijo okusov, medtem ko je Barbarin brancin nekoliko razočaral zaradi premajhne količine pireja. Tudi pri drugi glavni jedi je Miša s srninim hrbtom prepričala sodnike bolj kot Barbara s svinjsko potrebušino. Pri sladicah sta se obe finalistki izkazali z izjemnim znanjem in kreativnostjo. Barbarina jabolčna kremšnita je bila pohvaljena zaradi svoje prefinjenosti in svežine, Mišina sous-vide hruška pa zaradi tehnične dovršenosti in nebeškega okusa.

Zadnji hod in razglasitev zmagovalca
Pri zadnjem hodu sta obe finalistki ponovno navdušili. Mišin ocvrt mlečni riž z malinovim gelom in skutino kremo je bil pohvaljen zaradi svoje lahkotnosti in svežine, Barbarin malinov žele bonbon pa zaradi elegance in prefinjenosti. Po desetih hodih je Miša zbrala skupno 90 točk, Barbara pa 84. S tem je Miša Koplova postala zmagovalka enajste sezone MasterChefa Slovenija.
Miša je bila ob razglasitvi zmage vidno ganjena. S solzami v očeh je priznala, da je na ta trenutek čakala vse življenje. Zahvalila se je svoji družini za podporo in sodnikom za priložnost, da se je lahko dokazala v MasterChef kuhinji. Poudarila je, da ji ni žal, da je pustila službo, saj se ji je tveganje obrestovalo.
Tudi Barbara je bila zadovoljna s končnim rezultatom
Kljub porazu je bila tudi Barbara zadovoljna s svojim dosežkom. Čestitala je Miši za zmago in priznala, da je bila boljša. Poudarila je, da je vesela, da je prišla tako daleč in da ji je ta izkušnja ogromno pomenila.



Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV