Zadovoljna.si
Oskarji 2023

Trači

Moda na oskarjih: veliko beline in malo drznosti

M. A.
13. 03. 2023 07.24
0

Za nami je še ena podelitev prestižnih filmskih nagrad, na kateri je največ kipcev, kar sedem, odnesla absurdna komična drama Everything Everywhere All at Once. Kako pa so se odrezale igralke v očeh modnih kritikov?

Rihanna je v minulih tednih že poskrbela, da se o njej veliko govori, saj je nastopila na kultnem Superbowlu, na katerem je razkrila, da je po zgolj nekaj mesecih ponovno noseča, tudi tokrat pa je nastopila, in sicer je predstavila nominirano pesem Lift Me Up iz filma Black Panther: Wakanda Forever. Pod pevkino kreacijo, s katero se je predstavila na rdeči preprogi, se je podpisal modni oblikovalec Azzedine Alaïa.

Rihanna
RihannaFOTO: Profimedia

Tudi Ana de Armas je upala na kipec, saj je bila nominirana za glavno žensko vlogo v filmu Blonde, a je morala priznati premoč Michelle Yeoh. Je pa kljub temu postala ljubljenka modnih kritikov, za kar se lahko zahvali modni hiši Louis Vuitton.

Oskarji 2023: to so letošnji zmagovalci
Preberi še
Oskarji 2023: to so letošnji zmagovalci
Ana de Armas
Ana de ArmasFOTO: Profimedia

Med nominirankami za glavno žensko vlogo se je znašla tudi Michelle Williams, ki je presenetila v nežni beli opravi, pod katero se je podpisala hiša Chanel, a tudi njej vloga v filmu The Fabelmans ni prinesla oskarja. To je bila sicer že njena peta nominacija, oskarja pa do zdaj še ni prejela.

Michelle Williams
Michelle WilliamsFOTO: Profimedia

Nominiranke za glavno žensko vlogo so letos pretežno stavile na belo barvo, izjema pa ni bila niti Michelle Yeoh, ki je kipec za vlogo v filmu Everything Everywhere All at Once tudi odnesla domov. Za 60-letno Malezijko je bila to prva nominacija, slavila pa je v Diorjevi kreaciji.

Tudi Michelle Yeoh je stavila na belo barvo.
Tudi Michelle Yeoh je stavila na belo barvo.FOTO: Profimedia

Za več drznosti je poskrbela Cate Blanchett, ki si je nominacijo za glavno žensko vlogo prislužila z vlogo v psihološki drami Tár. Igralka ima sicer doma že dva kipca za glavno žensko vlogo, tokrat pa je svoj izgled zaupala modni hiši Louis Vuitton.

Cate Blanchett
Cate BlanchettFOTO: Profimedia

Za razliko od številnih igralk v belem pa je Nicole Kidman svojo svetlo polt odela v Armanijevo črnino. Igralka letos sicer ni bila nominirana, je pa z igralcem Idrisom Elbo podelila nagrado za najboljšega režiserja. To sta za film, ki je osvojil največ nagrad, prejela Daniel Kwan in Daniel Scheinert.

Nicole Kidman je v ozadju zaljubljeno opazoval njen mož Keith Urban.
Nicole Kidman je v ozadju zaljubljeno opazoval njen mož Keith Urban.FOTO: Profimedia

Eno izmed nagrad je podelila tudi Mindy Kaling, igralka, ki jo trenutno na Kanalu A spremljamo v kultni humoristični seriji Pisarna. Tudi sama je izbrala belino, pod obleko pa se je podpisala Vera Wang.

Mindy Kaling
Mindy KalingFOTO: Profimedia

Številne poglede je v strastni rdeči pritegnila Cara Delevingne, ki je nosila kreacijo Elie Saab. 30-letnica je napovedala eno izmed glasbenih točk.

Cara Delevingne
Cara DelevingneFOTO: Profimedia

Svoj oskarjevski debi je tokrat doživela tudi humanitarka in zdaj tudi producentka Malala Yousafzai, ki je bila ena izmed prvih, ki se je pojavila na rdeči preprogi in modne kritike povsem navdušila. Pod njeno kreacijo se je podpisal Ralph Lauren.

Malala Yousafzai
Malala YousafzaiFOTO: Profimedia

Pevka Lady Gaga je tudi tokrat ostala zvesta modni hiši Versace. 36-letnica je trenutno sredi snemanja novega filma, zato so številni sprva pričakovali, da je na podelitev ne bo, a je vendarle prišla. Upala je na osvojitev kipca za pesem Hold My Hand v fimu Top Gun, a tokrat je ostala praznih rok.

Lady Gaga
Lady GagaFOTO: Profimedia

Hong Chau, ki je bila nominirana za žensko stransko vlogo v filmu The Whale, kipca sicer ni prejela, je pa vseeno osvojila pozornost in odobravanje modnih kritikov. Za to je poskrbela modna hiša Prada.

Hong Chau
Hong ChauFOTO: Profimedia

Za več barve je poskrbela tudi Salma Hayek, ki je nosila Guccijevo kreacijo. 56-letnica sicer tokrat ni bila nominirana, je pa bila ena izmed napovedovalk nagrade.

Salma Hayek
Salma HayekFOTO: Profimedia

Številni modni kritiki so se strinjali, da je bila najbolj drzna na rdeči preprogi Janelle Monáe. A to tveganje se je obrestovalo, saj je za svojo obleko, pod katero se je podpisala Vera Wang, požela čudovite pohvale. Tudi sama je bila podeljevalka nagrad.

Janelle Monáe
Janelle MonáeFOTO: Profimedia
Oskarjevi filmi, ki so navdušili svet
Preberi še
Oskarjevi filmi, ki so navdušili svet

Številne nagrajence oskarjev pa lahko najdete tudi v posebni rubriki na VOYO. Najdete jo TUKAJ.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375