Zadovoljna.si
Philip Seymour Hoffman

Trači

Umrl v 46. letu starosti, za seboj pustil tri otroke

M.S, Zadovoljna.si
22. 02. 2024 05.00
0

Pred kratkim smo obeležili deseto obletnico nenadne smrti ameriškega igralca Philipa Seymourja Hoffmana, ki je umrl v 46. letu starosti. Kljub svojemu igralskemu talentu je Hoffman dolgo časa bojeval bitko z odvisnostjo od drog, ki jo je na koncu izgubil februarja leta 2014 zaradi kombinirane zastrupitve z mamili. Njegova partnerka O'Donnellova je po smrti spregovorila o izgubi svojega življenjskega sopotnika in očeta treh otrok.

Pred kratkim smo obeležili deseto obletnico nenadne smrti ameriškega igralca Philipa Seymourja Hoffmana, ki je umrl v 46. letu starosti. Igralec je za seboj pustil veliko število vlog, za katere je prejel več kot 19 nominacij in številne nagrade, med drugim tudi zlati globus za najboljšega igralca v filmu Capote leta 2006.

Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour HoffmanFOTO: Reuters
31 let mlajša izbranka mu je rodila hčerko
Preberi še
31 let mlajša izbranka mu je rodila hčerko

Hoffman se je boril z odvisnostjo od drog, dokler ni februarja leta 2014 umrl zaradi kombinirane zastrupitve z mamili. Zvezdnika so zjutraj našli nezavestnega v njegovi kopalnici. Našel ga je njegov prijatelj, saj se igralec ni pojavil ob dogovorjenem času, da bi prevzel svoje otroke. Hoffman je umrl zaradi prevelikega odmerka mamil, pri čemer so policisti potrdili, da je imel brizgo še vedno v roki. Poleg tega so v stanovanju našli več kot 50 ovojnic s heroinom.

Pogreb Philipa Seymourja Hoffmana - 4
Pogreb Philipa Seymourja Hoffmana - 4FOTO: Reuters
Bruceu Willisu je za valentinovo pripravila ganljivo presenečenje
Preberi še
Bruceu Willisu je za valentinovo pripravila ganljivo presenečenje

Igralec je s partnerico Mimi O'Donnell vzgajal 10-letnega Cooperja, 7-letno Tallulah in 5-letnega Willa. Po njegovi smrti je O'Donnellova v intervjuju za Vogue spregovorila o izgubi svojega partnerja in očeta treh otrok. Opisala je, kako se je Hoffman počasi potopil v odvisnost, kako je prešel s predpisanih tablet na heroin. 

Leta 2013 se je igralec sam prijavil v rehabilitacijski center, ko je priznal, da je po 23 letih treznosti ponovno zdrsnil v droge. Nekdanja partnerica je priznala, da se je po rehabilitaciji vrnil domov kot popolnoma drugačna oseba. Odločili so se, da se iz družinske hiše preselijo v bližnje stanovanje, da ne bi prestrašil otrok.

Žalovanje za Philipom Seymourjem Hoffmanom
Žalovanje za Philipom Seymourjem HoffmanomFOTO: Reuters
Po obtožbah posilstva je sedaj zakrožil še grozljiv posnetek
Preberi še
Po obtožbah posilstva je sedaj zakrožil še grozljiv posnetek

"Otrokom nikoli ni povedal o svoji odvisnosti od drog, vendar jim je znal povedati dovolj, da so se ga še vedno veselili ob obisku. Težko jim je bilo, ko smo morali domov, saj niso razumeli, zakaj oče ne more biti z njimi," je zaupala nekdanja partnerica. V zadnjih mesecih svojega življenja je igralec snemal tretji del filma Igre lakote. O'Donnellova je priznala, da so se njeni največji strahovi uresničili, ko se je igralec vrnil s snemanja. Tri dni po prihodu domov so zvezdnika našli mrtvega.

Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour HoffmanFOTO: Reuters
Skoraj 40 let pozneje: Bratska ljubezen še vedno močna
Preberi še
Skoraj 40 let pozneje: Bratska ljubezen še vedno močna

"Nisem bila pripravljena. Ni bilo občutka miru ali olajšanja, le divja bolečina in globoka izguba. Najtežje, skoraj nemogoče, je bilo razmišljati, kako naj povem svojim otrokom, da je njihov oče pravkar umrl. Katere so prave besede ?" je priznala v intervjuju. Po njegovi smrti je prav tako priznala, da so ostali v istem stanovanju še nekaj let. 

Pozneje pa je uspela najti način, kako se pogovarjati z otroki o teh težkih temah. "Pogovarjajmo se o njegovih vrlinah in slabostih, o tem, kaj je počel smešnega in kaj norega, ter o tem, kaj je počel ljubeče, nežno in sladko. Takšni pogovori nas odprejo, povežejo in ohranjajo njegov duh živ," je priznala O'Donnellova.

Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour HoffmanFOTO: Reuters
Zaradi travm je pozabil na svojo kultno vlogo, ki mu je prinesla slavo
Preberi še
Zaradi travm je pozabil na svojo kultno vlogo, ki mu je prinesla slavo

Vse oboževalke igralca Seymourja Hoffmana pa ne zamudite akcijskega filma Misija: Nemogoče 3 v petek, 23. februarja ob 20. uri na KINO.  Ethana Hunta na začetku filma srečamo kot upokojenega agenta, ki uri svoje naslednike. S tem se mu tudi odpira možnost za normalno in umirjeno družinsko življenje, a tajni agenti se nikoli dokončno ne poslovijo od svojega dela. Tako je tudi z Ethanom, ki ga sedaj čaka nova naloga. Mlada agentka je med preiskovanjem psihopatskega preprodajalca orožja Owena Daviana ujeta in Ethan jo mora rešiti. Tako zbere ekipo zvestih prijateljev in se z njimi poda na divjo misijo, polno pasti, prevar in vratolomnih akcij.

Umrl zvezdnik serije Beverly Hills, 90210
Preberi še
Umrl zvezdnik serije Beverly Hills, 90210

Vse privrženke akcijske franšize nestrpno pričakujejo nadaljevanje, Misija: Nemogoče – Protokol Duh, ki bo že to soboto, 24. februarja, ob 20. uri na KINO. V četrtem filmu Misije: Nemogoče spremljamo novo nevarno pustolovščino agenta Ethana Hunta. Potem ko Kremelj uniči eksplozija bombe, ruske oblasti krivdo za teroristični napad naprtijo Ethanu in njegovi ekipi agentov. Ameriški predsednik se zato odloči s protokolom Duh zatajiti Ethanovo ekipo in ji odvzeti vso pomoč in privilegije. Ethanu ne preostane drugega, kot da s svojo ekipo zvestih pomočnikov najde pravega krivca za napad ter tako dokaže svojo nedolžnost. Toda kdo pravi, da se v Ethanovi ekipi ne nahaja izdajalec?

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: People in Variety.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375