Rasema iz LPD je po preobrazbi videti povsem drugače

M. A.
14.01.2022, 5:00
4
Simpatično Rasemo Begulić je širna Slovenija spoznala v šovu Ljubezen po domače, v katerem se je večkrat borila za ljubezen, a te do zdaj žal še ni našla. Kljub temu pa simpatična Ema, kot ji pravijo prijatelji, še ni obupala. Zdaj se je lotila preobrazbe, s katero je izgubila že 20 kilogramov, a njena pot še ni končana. "Verjamem, da bom z manj kilogrami lažje našla ljubezen svojega življenja," pravi.

Da je čas za hujšanje in spremembo življenjskega stila, se je Rasema Begulić odločila junija lani, ko ji je tehtnica pokazala 123 kilogramov. Njena teža je na rednem pregledu zaskrbela diabetologa, saj Ema kot sladkorna bolnica že slabih 19 let jemlje inzulin, in zdravnik ji je znova svetoval hujšanje. "Takrat sem se odločila, da grem na dieto, a sem bila tudi že vnaprej jezna nase, ker sem vedela, da mi ne bo uspelo. Že večkrat sem namreč začela hujšati z raznimi dietami, a sem hitro vse dobila nazaj in sem bila tako samo razočarana," nam je zaupala nekdanja udeleženka šova Ljubezen po domače. Da se bo še bolj potrudila, pa se je odločila, ko ji je zdravnik povedal, da obstaja možnost, da ji ne bo več treba jemati inzulina, če bo tehtala devetdeset kilogramov ali manj.

PREBERI ŠE
Tako je bila Rasema iz LPD videti pred 35. leti!

"To me je zamikalo, priznam. Prišla sem domov in razmišljala, kaj naj storim. Izgubiti 33 kilogramov namreč ni kar tako. Potem pa sem se začela pogovarjati s sosedom, ki je osebni trener. S svojim profesionalnim pristopom me je prepričal, da se vpišem v fitnes. Poskusila sem, pa čeprav nikoli v življenju nisem marala telovadbe," se začetka svoje preobrazbe zdaj spominja Ema, ki je tako po pol leta v novo leto vstopila s kar 23 kilogrami manj, do svojega cilja pa jo zdaj loči le še deset kilogramov.

Junija lani je tehtnica Rasemi pokazala 123 kg, zdaj jih ima kar 23 manj.
Junija lani je tehtnica Rasemi pokazala 123 kg, zdaj jih ima kar 23 manj.FOTO: osebni arhiv

Vse seveda ni bilo tako enostavno, saj Ema še vedno poudarja, da je za njo garaško delo, a je vse lažje, ko kilogrami res kopnijo. Ob tem je malce spremenila tudi svojo prehrano in iz nje izločila testenine, belo moko, kruh in mastna živila, ostalemu pa se ne odpoveduje. K spremembi življenjskega stila zdaj poziva vse, sploh pa ostale sladkorne bolnike, saj je prepričana, da se bodo tudi sami počutili bolje.

Rasema Begulić se je pod taktirko osebnega trenerja prvič v življenju zares lotila telovadbe in v pol leta izgubila 23 kilogramov.
Rasema Begulić se je pod taktirko osebnega trenerja prvič v življenju zares lotila telovadbe in v pol leta izgubila 23 kilogramov.FOTO: osebni arhiv

Rasema v novo leto tako vstopa z novo življenjsko energijo in optimizmom, kljub temu pa še ni našla sreče v ljubezni. A zdaj verjame, da se bo tudi to spremenilo. "Pričakujem, da bom, ko dosežem svoj cilj, lažje spoznala ljubezen svojega življenja. Sprva je bil moj cilj 90 kilogramov, zdaj pa bi rada dosegla 80," še doda.

Zgovorno upokojenko smo po njenem sodelovanju v šovu Ljubezen po domače sicer gostili tudi v naši spletni pogovorni oddaji #TBT, v kateri nam je zaupala svojo žalostno usodo v ljubezni, ko je ugotovila, da jo je mož leta in leta varal z njeno najboljšo prijateljico. Njeno žalostno izpoved najdete v spodnjem videu.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Rasema Begulić je s svojo preobrazbo našla novo mero samozavesti in optimizma.
Rasema Begulić je s svojo preobrazbo našla novo mero samozavesti in optimizma.FOTO: osebni arhiv