Se spomnite Deje Mušič? 23 let kasneje je njena pesem dobila novo preobleko

Jasmina Voler
21.10.2019, 9:41
8
Se spomnite ene najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin Gimme5, ki je bila priljubljena v devetdesetih letih? Glavna vokalistka je bila Deja Mušič, o kateri že vrsto let ni bilo slišati ničesar novega. Ena njihovih večjih uspešnic je bila skladba Atlantida, ki je več kot dvajset let kasneje dobila novo in bolj svežo različico!

Gimme5je bila skupina, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja krojila vrhove glasbenih lestvic s hiti, kot so Tih deževen dan, ki je bila priredba istoimenske uspešnice 1X Banda iz leta 1993, Mesto rož, Stik, Mata Hari, Pravljica, Ritem mladosti in Atlantida. In prav slednja se vrača v novi in bolj sveži verziji. Za njeno vrnitev sta poskrbela Boštjan Grabnar, ki je bil del skupine leta 1995 in 24-letna pevka Flora Ema Lotrič, ki jo bo premierno odpela na velikem odru Stožic 30. oktobra, ko se vrača DeeJay Time. 

Flora Ema Lotrič
Flora Ema LotričFOTO: osebni arhiv

"Pesem ima markantno melodijo, ki ti ostane v glavi in sem jo ob ponovnem poslušanju prepoznala. Potem sem si seveda ogledala še videospot in ostale pesmi Gimme5. Si predstavljam, da je to moralo biti kar napredno za tiste čase in razumem, zakaj so bile te pesmi takšni hiti,"nam je zaupala Flora, ki je bila v času, ko se je pesem predvajala na vseh radijskih postajah, stara 2 leti. 

"V tistih letih sem z dudo v ustih najbrž več ali manj poslušala Romano Kranjčan,"pravi in prizna, da zna še vedno na pamet vsa besedia pesmi, ki so bile del njenega otroštva. "Na primer od Spice Girls, TLC, Anastacie, Celine Dion, Britney Spears … Prav fino jih je sem in tja slišati in zraven na glas zapeti. Kot bi bilo včeraj se spomnim ogleda filma o moji prvi pevski vzornici, takrat zelo priljubljeni pevki Seleni, ki je umrla dva meseca za mojim rojstvom. Občudovala sem njene pesmi, kako je nastopala, kako je plesala in energijo, ki jo je imela na odru. Skozi leta sem poslušala ogromno različnih stilov in odkrila, koliko dobre glasbe je nastalo v 90. Še danes poslušam Michaela Jacksona, Lennyja Kravitza, Red Hot Chili Peppers …" Odraščala je z glasbo Vlada Kreslina, ki ga je poslušal njen oče. "Morda mu tudi zato še danes zelo rada prisluhnem."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Pesem Atlantida je takrat pela Deja Mušič in kot pravi Flora, se pesem ne bo bistveno razlikovala od originala. "Avtor glasbe Boštjan Grabnar je le malo „posodobil“ podlago. Vse skupaj zveni zelo lepo in se že neznansko veselim Stožic!" 

Spomnimo ...

Čeprav je bila Deja Mušič v prvi vrsti pevka, se je večina najbolje spomni po vlogi voditeljice v eni izmed najbolj priljubljenih oddaj devetdesetih let. Deja se je od konca snemanja oddaje umaknila iz javnosti in z leti popolnoma utonila v pozabo. Kaj počne danes in kje se nahaja ostaja skrivnost.

Gimme5
Gimme5FOTO: Arhiv izvajalca

Gimme5
Gimme5FOTO: Arhiv izvajalca

Gimme5
Gimme5FOTO: Arhiv izvajalca