Zadovoljna.si
Ljubezenski filmi

Trači

Še nikoli videni posnetki razkrili, da sta si bila 'usojena'

J.V., K.Ž.
03. 05. 2021 09.05
1

Čeprav od premiere filma Umazani ples, v katerem sta blestela danes že pokojni Patrick Swayze in igralka Jennifer Grey, mineva že več kot 30 let, pa so šele zdaj na splet pricurljali posnetki iz njunih plesnih vaj.

Film Umazani ples je postregel s kar nekaj ikoničnimi plesnimi momenti, zaradi katerih film še danes velja za eno največjih svetovnih uspešnic. V zadnjih dneh so po družbnih omrežjih zakrožili tudi posnetki s plesnih vaj, na katerih sta Patrick Swayze in njegova soigralka Jennifer Grey vadila ples. Oboževalci filma so nad posnetki navdušeni in prepričani, da sta imela zvezdnika neverjetno močno energijo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za vlogo Johnnyja sta bila v igri Val Kilmer, ki je vlogo naposled zavrnil, ter Billy Zane (zoprni zaročenec Kate Winslet s Titanika), ki pa ni plesal dovolj dobro. Za vlogo Baby sta se potegovali Sarah Jessica Parker in Sharon Stone, na koncu pa sta vlogi zagotovo šli v roke pravima osebama.

Film Umazani ples je postregel s kar nekaj ikoničnimi plesnimi momenti.
Film Umazani ples je postregel s kar nekaj ikoničnimi plesnimi momenti.FOTO: Profimedia

Za ljubitelje še nekaj zanimivosti o filmu, ki jih morda niste vedeli:

Med scenami učenja plesa z Baby v gozdu nad potokom je Swayze vztrajal, da sam izvaja vse plesne dele, ter si ob padcih močno poškodoval koleno. Snemanje tega prizora je potekalo jeseni v Virginiji, ko je listje že spreminjalo barvo, zato so ga morali pobarvati na zeleno, saj se je zgodba filma dogajala poleti. 

Za snemanje drugega dela filma so bili studii Swayzeju za vlogo Johnnyja pripravljeni plačati skoraj 6 milijonov evrov, a je ta vlogo zavrnil.

Jennifer Grey je bila v resnici deset let starejša od karakterja Baby, zato je morala na avdicijah sprva dokazati, da pri svojih 27 letih lahko igra tako mlado dekle.

Številne plesne vaje na setu so se spremenile v prave disko zabave, kjer poleg plesa ni manjkal niti alkohol. To se je dogajalo tako pogosto, da so se igralci začeli identificirati s svojimi liki.

Konec 19-letne ljubezni za slavno 'Baby'
Preberi še
Konec 19-letne ljubezni za slavno 'Baby'

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399