Zadovoljna.si
Taylor Swift

Trači

Taylor Swift je postala milijarderka

E.R.
04. 04. 2024 05.00
0

Glasbenica se je znašla na 14. mestu lestvice milijarderjev iz zabavne industrije, na vrhu pa je ustvarjalec Vojne zvezd George Lucas.

Ameriška pevka Taylor Swift (34), ki trenutno potuje po svetu na turneji 'The Eras', je uradno postala milijarderka. Taylor se je pridružila najbogatejšim posameznikom na svetu, revija Forbes pa je njeno bogastvo ocenila na 1,1 milijarde ameriških dolarjev oziroma 1,02 milijarde evrov.

Pol leta zveze sta proslavila z dopustom na Bahamih
Preberi še
Pol leta zveze sta proslavila z dopustom na Bahamih
Taylor Swift
Taylor SwiftFOTO: Profimedia

Taylor se je na tem seznamu pojavila prvič, prav tako Sam Altman, ustvarjalec ChatGPT. Prvo mesto še vedno drži francoski lastnik luksuznih modnih hiš Bernard Arnault , čigar premoženje trenutno ocenjujejo na kar 216 milijonov evrov. 

To je novi najbogatejši človek na svetu
Preberi še
To je novi najbogatejši človek na svetu

Po podatkih Forbesa je na svetu 2781 milijarderjev. Večina imen na njihovem seznamu ni iz sveta glasbe in filma, temveč gre za tehnološke podjetnike, kot sta Jeff Bezos in Elon Musk, ter različne investitorje. Kljub temu pa je revija objavila poseben seznam milijarderjev iz zabavne industrije. 

Swiftova je bila na 14. mestu, na vrhu pa ustvarjalec Vojne zvezd George Lucas.

George Lucas
George LucasFOTO: Reuters

Preteklo leto je bilo za Taylor res zelo uspešno. Razprodala je na milijone vstopnic za koncerte po vsem svetu, pred kratkim pa je osvojila še enega grammyja in tako postala prva oseba, ki je štirikrat zapored prejela nagrado za album leta.

Porušila je rekord in se zapisala v zgodovino
Preberi še
Porušila je rekord in se zapisala v zgodovino

Vabljeni pa tudi na VOYO, kjer si lahko kadar koli ogledate tudi dokumentarno serijo Mejniki zvoka: ključni trenutki nastajanja popglasbe (Soundbreaking), ki razkriva ključne trenutke v razvoju snemanja zabavne glasbe ter v ospredje postavlja prepoznavne uspešnice, ki so zaznamovale prelomne dogodke v življenju generacij poslušalcev po vsem svetu.

Izbirate pa lahko tudi med drugimi glasbenimi dokumentarnimi serijami in filmi, kot so Punk, Freddie: Zadnje dejanje, The Beatles: Osem dni na teden in David Bowie: Prvih pet let.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.24sata.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493